Нямало нужда от тавани за надценки на храните

Проблеми с грамажите, с промоциите...
53
Нямало нужда от тавани за надценки на храните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"578 проверки е направила Комисията за защита на потребителите от 15 февруари до 8 март - открити са над 540 нарушения, от които 216 със съмнения за нелоялни търговски практики. Има издадени 138 акта. Основните неща, които се откриват е, че на щанда пише, че има намаление, но като се отиде на касата цената си е същата. Има проблеми с грамажите, както и с промоциите", заяви министърът на икономиката Никола Стоянов пред БНТ.

По думите му всяко от тези нарушения води до сериозно завишаване на цените.

"Има проблем. Не е нормално между цена на вносител или производител и крайната цена да има такава огромна разлика. Има структурни проблеми, нашите земеделски стопани получават по-ниски субсидии от тези в Западна Европа, ще поискаме изравняване", допълни икономическият министър.

Никола Стоянов поясни, че в момента максималната глоба, която КЗП може да наложи, е 50 000 лева.
"Ще предложим законодателни промени да се покачат глобите. При храните не виждам нужда от тавани на надценки", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: ценихрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
10
 
! Отговори
Шопендар преди 1 година
радефите послушковци и понятие си нямат как се прави по света.основните продукти трябва да бъдат с таван на надценки,това трябва да е държавна политика за оцеляване на 80''процента от народа...останалите стоки са на свободна надценка.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Борисов пълни зала след зала в страната, а кифлата Лена пробутва листовки за ПП на Софийска улица, значи прогнозите на някои агенции за първо, дори второ място на ПП,ДБ са силно преувеличени. Или ще им се даде възможност отново да манипулират машинния вот, поне този който ще се осъществи от някои избиратели. Тъй като ще се гласува с бюлетини и с мадуровски машини. Правителството да разпореди строг контрол. Това всъщност, му е работата, да организира честни, информирани избори.
4
0
 
10
 
! Отговори
Потребител преди 1 година
Господин Не Знам, Не е моя работа, Не съм запознат....
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да имат офиси банките в хранителните магазини и да дават кредити (след одобрение) за закупуване на хранителни стоки.
2
0
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 1 година
А аз не искам да ви виждам на държавна работа! Съд и затвор за некомпетентност и корупция!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз мисли ли какво казва ?Страна във война 1.30 лева хляб ,масло в Германия 2.60 лева тука същото на промоция 6.00 лева !Защо има чужди маркети тука господинчо и защо нямаме производство чужда слуга такава?