Ген. Попов: Ако Путин не иска да се изтегли, как ще бъде прекратена войната?

По думите му трябва да помагаме на жертвата, не на агресора
Обновена: 16 мар 2023 22:39 | 16 мар 2023 20:48, Йоана Цонева
90
Ген. Попов: Ако Путин не иска да се изтегли, как ще бъде прекратена войната?

Ясна политическа позиция, че ако се предостави оръжие, това помага за продължаване на войната и нови човешки жертви. Това заяви бившият командир на ВВС и началник на отбраната ген. Константин Попов пред Bulgaria ON AIR.

Кабинетът не се ангажира с нова военна помощ за Украйна, като топката е в полето на следващия парламент.

"Ако Путин, с неговите въоръжени сили, не иска да се изтегли, по какъв друг начин ще бъде прекратена войната? Ние искаме, но не знаем как. Не знаем как, но не така. Сигналите са достатъчно объркани. Това, което се заявява публично, като че ли не се прави същото от България, защото изнасяме оръжия, които достигат до Украйна", каза той.

Гостът добави, че ние ще увеличаваме производството на оръжия и ще модернизираме нашата военна промишленост.

"Къде ще отиде това оръжие - пак там. Говорим едно, а правим друго. Трябва наистина да помагаме - не на агресора, а на жертвата", подчерта ген. Попов.

Той приветства решението на Народното събрание да се помага на Украйна, но смята, че разнобоят има за фокус вътрешнополитическия успех на един или друг.

Бившият командир на ВВС се надява да успеем да удължим живота на нашите МиГ-ове, за да си пазим сами въздушното пространство, докато пристигнат изтребителите F-16.

"Надали ще можем да удължим дотолкова ресурса, така че да не пристъпваме до спиране на леталната дейност, което ще има разрушителен ефект", алармира ген. Попов.

Той коментира и инцидента със сваления американски дрон, до който вече достигнаха руските военни.

"Важното в случая е да не се вярва на официалната руска позиция, която казва, че няма съприкосновение. Второто важно е, че САЩ полагат усилия конфликтът да не излиза извън територията на Украйна."

"Военното командване на Русия е доста изнервено и може да вземе грешни решения", каза още ген. Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
3
 
! Отговори
Kill преди 1 година
Ф16 друг път ще получите , дрончето на сащ чии го дири там , пазели да не се разпространи войната *** упорки . Сащ си купиха завод за оръжие в България ти , защо не го спомена или медиите , сега директно зареждаме Украина с оръжие , каква ни е финансовата полза умнико . В Косово е втората по големина американска база след рамщайн , която е на еднакво разстояние до всички балкански държави , какви самолети бълнуваш шапкар смотан , защо сащ не си плащат за базите тук , както на всякъде .
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е нужно Путин да бъде побеждаван. Просто не трябва да спечели. Нещата сами ще се наредят с времето.
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин не дава жертви, и милиарди ,за да се изтегля , това е бълвеж неосъществим на практика !
68
3
 
8
 
! Отговори
Мм, да! преди 1 година
"Ако Путин не иска да се изтегли, как ще бъде прекратена войната?" Веднага отговарям: Като завземе всички територии с рускоговорящо население принадлежали на Русия преди революцията от 1917 год. Каквото остане (ако въобще остане...) го хариже за изхранване по морските курорти на Европа. Те така...
67
3
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
заминаваи за фронта и не философстваи празни приказки не ми се слушат
66
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 1 година
Сега се въоръжават турски дронове с ракети от екзотичната риба луна дори и да падне ракетата на 10 до 20 м . Всичко умира. Как ще чистят после не знам.
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 67... А защо не помагаш и на Сирия... Тя също е жертва на агресор...
64
4
 
6
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 1 година
Трябва наистина да помагаме- не на агресора , а на жертвата...Харесва ми.Не на войната.
63
8
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
импотентен...професионалните и модерно въоръжени на Свободният Свят ще ги избият безмилостно за дни,те ни обявиха война!те заплашват домовете и децата ни!те убиват жени и деца безмилостно!имат наглостта да провокират...проиграха шанса си...да е война!!!Бог да пази Свободният Свят!!!Свободен Свят...или квас и робство!!!
62
5
 
11
 
! Отговори
ББ преди 1 година
та какви са опцийте?или руски роби...или ядрен апокалипсис...няма други...това ни заплашва путин...предпочитам Апокалипсиса!!!да разочароваме к.п.лето...и децата и внуците му ще умрат...не са безсмъртни...жертви на егото на лудият им ...не е баща и дядо дори!!!
61
3
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
от космоса се вижда...лицемерието и "деликатността"...родиха убиец,такъв е живота...груб и жесток,жестовете...той ги приема като слабост...*** е...готов да пожертва децата и внуците си,това е план от 20 век,кгб,щази, и сателитите им,орбан е руски,бг резидента е руски,бизнесите им обслужват путин и кгб плана...слепи ли сте?какво правите за Бога?
60
5
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
руски опорки,"командването им е доста изнервено",да обаче това на Нато е бясно!НАТО знае възможностите на Русия,Китай и Иран, СК дори не е фактор,ще е три дневна война бъдете сигурни,имали ядрени...нашите са...те дори нямат представа за способностите на Свободният Свят!и така...да учите руски или да мине през Ада и да извоюваме Свободата си?...лично предпочитам ...Свободата...каквото и да ми струва!!!
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това интервю е нещо като лаф да става. Пълно с противоречия. Разочарова ме.
58
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин защо да иска да се изтегли. Той си е там. Запада да се поизтупа с некой $. После ще видим. То ще си покаже. След топлата зима идва студената война.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат да убиват глобалистите и филантропите било с ковид било с война но си намериха цаката. Сами си разбутаха хубавата къщичка с ефтиния ток от копчето на стената.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да стоя в задокеански форум и да броя лайкове на платените им тролеи !
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези хора ни имат за репички и марули. Това е много недостойно. Няма агресор и няма жертва. Да не е компютърна игра. Има сблъсък на два различни свята. Този човек сам говори че има противоречие между дела и думи но после го приветства. Оплита се като в калчища. Просто лицемерие и убийство на хора.
54
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да направим гроздето кисело за Путин, за да иска да се изтегли от Украйна. Къв женерал е този смешникк, дето ще иска или не иска Путин?
53
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е пуснала на поточна линия управляеми пикиращи бомби от по 500 и 250 кг за да използва въздушното си превъходство . Просто нараства възможностите си и не бърза да побеждава. Запада не си видя картите преди да започне тази война . Преди войната имаше преговори и САЩ можеха да я избегнат но не се съгласиха на северен поток .
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Попов не беше ли НПО наречено "атлантически съвет". Все едно гледам Мариус Куркински да се прави на военен. Кое не му е ясно на тоя? Русия води специална военна операция за осигуряване на сигурност на руските региони почистването на въоръжението на разните нацистки бандери азовци и "десни сектори". Без въоръжение сами се предават както стана в Азовстал и другаде. И след като се предадат отиват на хотел при Ердоган.