Ген. Попов: Ако Путин не иска да се изтегли, как ще бъде прекратена войната?

По думите му трябва да помагаме на жертвата, не на агресора
Обновена: 16 мар 2023 22:39 | 16 мар 2023 20:48, Йоана Цонева
90
Ген. Попов: Ако Путин не иска да се изтегли, как ще бъде прекратена войната?

Ясна политическа позиция, че ако се предостави оръжие, това помага за продължаване на войната и нови човешки жертви. Това заяви бившият командир на ВВС и началник на отбраната ген. Константин Попов пред Bulgaria ON AIR.

Кабинетът не се ангажира с нова военна помощ за Украйна, като топката е в полето на следващия парламент.

"Ако Путин, с неговите въоръжени сили, не иска да се изтегли, по какъв друг начин ще бъде прекратена войната? Ние искаме, но не знаем как. Не знаем как, но не така. Сигналите са достатъчно объркани. Това, което се заявява публично, като че ли не се прави същото от България, защото изнасяме оръжия, които достигат до Украйна", каза той.

Гостът добави, че ние ще увеличаваме производството на оръжия и ще модернизираме нашата военна промишленост.

"Къде ще отиде това оръжие - пак там. Говорим едно, а правим друго. Трябва наистина да помагаме - не на агресора, а на жертвата", подчерта ген. Попов.

Той приветства решението на Народното събрание да се помага на Украйна, но смята, че разнобоят има за фокус вътрешнополитическия успех на един или друг.

Бившият командир на ВВС се надява да успеем да удължим живота на нашите МиГ-ове, за да си пазим сами въздушното пространство, докато пристигнат изтребителите F-16.

"Надали ще можем да удължим дотолкова ресурса, така че да не пристъпваме до спиране на леталната дейност, което ще има разрушителен ефект", алармира ген. Попов.

Той коментира и инцидента със сваления американски дрон, до който вече достигнаха руските военни.

"Важното в случая е да не се вярва на официалната руска позиция, която казва, че няма съприкосновение. Второто важно е, че САЩ полагат усилия конфликтът да не излиза извън територията на Украйна."

"Военното командване на Русия е доста изнервено и може да вземе грешни решения", каза още ген. Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 51 Ами започнала е много отдавна както каза Меркел минските споразумения са били за това.А за 5-6 месеца не можеш да обучиш армия.Това си е точно така иначе украинците нямаше да се репчатТе си имаха 200000 армия и още 10000 Айдар ,Азов ,Кракен ,Свобода и Днепър и други.И това не са мой изислици
50
2
 
4
 
! Отговори
Да 43 анонимния преди 1 година
А ве мозък, това, дето го пишеш, вярваш ли го? За 200000 обучена на Запад армия и за 100000 нацисти?! Ако ти сериозно го вярваш това, то мястото ти не е пред компа а в една внимателно тапицирана стаичка. Защо си въобразяваш, че хорската памет е като на кокошка и че хората не помнят кога започнаха обученията на украински войници и доставки на сериозно въоръжение?
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48 За това ли ЕС влиза в рецесия,за това ли гърмят банки в САЩ ,а.Руснаците не са засегнати толкова е имат спад ,но не е това което се очакваше.щото една икономика не се влияе само от износа.а и те си изнасят петрол.
48
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 46 Какви призовки бе какви лъжи ръсиш ти.Няма призовки,а и те мобилизираните не са влизали сериозно в бой що си фантазираш или се правиш на велик.
47
2
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Кои са засегнати от санкциите ли? Много ясно кои - тези които скимтят и ги обявяват за несправедливи, от една страна, а от друга, твърдят че били животворни за блатная и ѝ били единствено от полза. А най-странното е, колко силно са загрижени от въздействието на санкциите върху икономиката на ЕС. Смеееех!
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44 Да мижавата украинска армия която е била обучавана от Канада и наброява 200000 и още 100000 на нацисти и с мобилизации стана близо милион.И що очакваш някой да се хвърля през глава и да дава жертви.Те са си там и украинците трябва да ги гонят,а господарите щом имат милиарди нека харчат.
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В РФ вече разпращат призовки за втората мобилизация. Ама загуби нямат де. Тея първите 150 000 дето влязоха в Украйна, после 300 000 първа мобилизация, после мина редовния набор - всички са живи, здрави и припкат с всичките си крайници. Сега втора мобилизация ей така, за всеки случай.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42'Ами щото на никой не му се умира от НАТО за една кирлива Украйна.Щото НАТО няма армия,а само празни приказки.
43
4
 
6
 
! Отговори
До №40, "Равноп преди 1 година
То, понеже Россия е Вяликая и магучая и затова повече от година не може да излезе от измислените ЛДНР, като поне принуди да отстъпи мижавата украинска армия, която спря измислената втора армия в света със 100 бойни самолета, преносими ПТР Джавелин и ПЗРК Стингър. И сега решихте, че воювате срещу НАТО, САЩ и въобще... целият свят. Смешници неизтрезнели! А с абсолютно ненужното сваляне на разузнавателния БПЛА директно отворихте вратите за предоставяне на Украйна на всички възможни оръжия!
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе не знам *** ли съм , що ли , но така и не разбрах кои са засегнати от санкциите .
41
3
 
7
 
! Отговори
нормален, а не рашис преди 1 година
Чета коментари и ум ми не побира що за разбирания за мир имат родните ни "миротворци". Те, видиш ли, под мирно разрешаване на конфликта разбират, че московитите трябва да задържат откраднатите украински територия, а за Украйна най-добре е пълна и безусловна капитулация. Защо, в такъв случай, г-да "миротворци", не предложите НАТО да удари Украйна в гръб, та да свърши войната за по-малко от 24 часа?
40
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Гасене на пожар с бензин!!!
39
6
 
11
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 34 - То понеже Русия е слаба и затова колективния запад 13 месеца барабар с Украйна не може да я спре! За фалирала държава с умрял президент и дезертирала, вечно пияна, гладна армия въоръжена само с лопати се справят доста добре. Да не забравяме, че на икономическите западни "гиганти" валутките почнаха да стават все по-евтинки, банките фалират без санкции, а един американски дрон вече работи като подводница, но не видях да посмяха да направят нещо освен да хленчат по медиите си!
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 34 Тя Украйна изобщо не е в играта.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 34:Ами то събери още един милион и ги хвърли срещу Русия и пл си дрънкай глупости,ама господарите дали имат още милиарди за харчене,а.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Boйнaтa e eвpeйckaтa жътвa." Xeнpи Фopg
35
3
 
5
 
! Отговори
Пфу ! преди 1 година
До Анонимен Ама как само марширува този генерал ,а ? Че и акъл дава ?
34
4
 
10
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
След самолети на картинка винаги следват пилоти и командири на картинка! Честно казано на мен няма да ми липсвате много - държавата и така я няма, ако официално някой вземе територията единствено сегашните ни изедници ще са потърпевши, че няма да взимат заплати, комисионни и да въртят далавери. За хората нищо не се променя. Най-много да стане по-добре!
33
9
 
9
 
! Отговори
Русия - смех преди 1 година
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 13 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този освен, че е скаран със всичко военно но и се чудя на какво е генерал ? Вижте клипа на тържественно приемане на строя как не може да марширува пълен *** както и смешната ни армия. А най са ми интересни тези които не са виждали оръжие през живота си да се правят на експерти. И то повечето са тези меките китки и евроатлантическите епилирани и с оскубани вежди момченца.