Нинова: Докладът на МФ е опасен, безотговорен и неверен

Тя призова институциите да го опровергаят
96
Нинова: Докладът на МФ е опасен, безотговорен и неверен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Докладът на МФ е опасен, безотговорен и неверен. Най-силното опровержение той получи от БНБ - стабилна институция, която разполага с цялата финансово- икономическа информация и с професионален екип, коментира в социалната мрежа Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата
Тя посочи, че международните валутни резерви на БНБ са на най-високото си ниво за последните 30 години.

"Фискалният резерв е 16 млрд. лв. по данни на самото МФ. Освен това, министър Велкова (тогава заместник-министър на Асен Василев), подготви бюджета на редовното правителство за 2022 г. и три годишната прогнозна рамка за 2023, 2024, 2025 г. към него. И там няма и дума за риск за финансовата стабилност при заложените параметри за разходи през 2022 г. и за тяхното отражение в следващите три години", отбелязва Нинова.  

"Съвсем логично следва въпросът: “Защо точно сега МФ се обръща на 180 градуса?“. Може би искат да прикрият собствената си некадърност за събиране на приходите и ширещата се корупция и контрабанда? Но дават ли си сметка каква лавина могат да отприщят с неверни твърдения и всяване на паника? Призоваваме всички отговорни институции категорично да опровергаят доклада на МФ и да пресечем всякакви опити за дестабилизация на страната“, настоява лидерът на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: финансининовадоклад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена +Петков =шарлатанство
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, айде вън от политиката. Достатъчно видяхме от теб.
75
2
 
8
 
! Отговори
Аха, тъй де преди 1 година
Е нали и ти беше част от тези дето надробиха кашата, *** како!
74
1
 
2
 
! Отговори
В иК преди 1 година
Добре де триете...Мътна вода...Дано сега не мим слжжите звездички.
73
1
 
14
 
! Отговори
Корнелийоооо, преди 1 година
Няма по-опасно и пагубно за България нещо от периодите, през които е управлявала твоята партия. Бегай, скрий се у дън гори тилилейски и крушовиченски, барабар с партийчето ти!
72
1
 
9
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Корни, спри да яздиш грешни кранти!!!
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 година плащаме 5-звездни хотели,а си поръчахме самолети за милиарди като най-големите тарикати.Всеки на наше място ще фалира.Близко е до акъла.
70
6
 
11
 
! Отговори
Чезаре Ломброзо преди 1 година
За пръв път се съгласявам с г-жа Лъжа! Което само по себе си ме кара да се замисля: какво става? Да не би г-жа Нинова през нощта да е преживяла нравствен катарзис? Едва ли -- по-скоро се е засегнала, че друга г-жа я конкурира в лъжите... И затова, като изпечена в занаята, веднага е напипала лъжата. Най-добрите полицейски следователи са бившите престъпници; ако това се прехвърли по аналогия в политиката, следва, че г-жа Нинова ще е най-полезна в дълбока и вечна опозиция. И там ѝ е мястото!
69
1
 
20
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
"Докладът на МФ е опасен, безотговорен и неверен." - за неверен - не знам, но е ясно защо партиите го смятат за "опасен" и "безотговорен". Бива ли така да се стряска електората точно преди избори? И то точно когато политиканите пънещи се за власт обещават всякакви благинки само и само да ги изберат. Току виж електората почнал да мисли и си задал разни неприятни въпросчета като например кой ще плаща за благинките, дето ги обещават политиците.
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Виденов отказа борт а Луканов отказа да плаща защото ес и СЩ искаха да закрие бг. Само Лостов се съглаи да ливкидра.
67
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изродясали бесепарски логики както винаги
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Василев Швеция смучат от парите на Норвегия и петрола от океана краднат. Фурболните в Англия са милионери но от петрола.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти и твоите дружки Боко, Кира, Ахмед,Асен, Слави,Владко... сте вредни за България. На тези избори пак ще гласуват 20% от избирателите, но Вие ще манипулирате всичко. Хората им дотегна от сегашните политици, без значение от партията и нямат вяра никому.
64
4
 
7
 
! Отговори
до 66 преди 1 година
До Анонименне е борда Луканов и Костов ликвидриха българските банки и заводи !
63
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да е опасно, Курнелке? Защото лъснаха всички простотии дето вършехте ли? Дайте още пари на Алибегов, пратете още оръжие в Украйна, хранете украинските дезертьори по черноморието, наливайте в отрасли, които нямат нужда, ние ще плащаме. Не само ние, а и внуците ни.
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бг смешки 2 Борда ликвидира наши заводи и банки за да ни дадат заеми в $. И сега внасяме сичко и нови заеми и дългове.
61
6
 
6
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
До Анонименпричинитер за фалита не е в борда . както и ние не бяхме фалирали 1990та но Луканов ни фалира ....
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Qbadabadu Има доста държави фалирали и с валутен аборт. Напр. Аржентина, Естония, Хонкон.
59
2
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
Гешев арестува мутрите ! м,айтап бе Уили ...
58
1
 
3
 
! Отговори
Ко? преди 1 година
До адвокат - защо тогава коментираш фалшив доклад като не си икономист и чак някви недъгави теории си развива нашия по същия фалшив доклад... болна работа.