Борисов: Води се популистка лява политика, обрича ни на фалит

"Как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира"
19 мар 2023 15:25, Елка Василева
345
Борисов: Води се популистка лява политика, обрича ни на фалит
Снимка: архив, БГНЕС

Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията във Велико Търново, предаде БГНЕС.

Още по темата
Борисов предупреди, че, „ако сега не победим и не направим правителство, при следващи избори няма смисъл да правим агитация“. Той заяви, че за тези 2 години, в които не е на власт, има пълен застой и нищо не е направено за подобряване на инфраструктурата и условията на живот както на Велико Търново, така и на жителите на цялата страна.

„АМ „Хемус“ щеше да е стигнал до възела на 20 км от вас, между Плевен и Ловеч беше почти готова и трасето до Търново съм го минавал, затова строяхме ин хаус процедури, защото сте безкрайно изостанали – целият северозапад и север. Строяхме бързо, докато едните правят мостовете и тунелите, други правеха друго. Всичко беше спряно. Ние оставихме по сметка 1,2 млрд. лв., за да могат да го продължат“, каза Борисов.

Той припомни, че благодарение на неговото управление са били санирани безплатно 32 блока. „Това е най-добрата социална политика, няма по-добра. Досега щяхме да се изкарали поне още 20 от тях“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че за изминалите две години ПП и техните партньори не са направили нищо, за да дойдат парите по ПВУ. „Когато бяхме на власт, са работили 98% еврофондовете“, даде за пример той и добави: „Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Спасява ни оръжейната промишленост, че изнасяме оръжия за Украйна, ток“.

„Сега Росица Велкова, финансовият министър, иска да обложи бизнеса с 33% данък. В основата на програмата на ГЕРБ е да държим данъците най-ниски в ЕС“, заяви още Борисов. „Оставихме 1 млрд. лв. за ВИК сектора, за две години похарчиха и тези пари и сега, като си пожелавате – искаме отново да станеш премиер, то това е лошо пожелание, защото те всичко похарчиха и пропиляха. Ние не сме богове, ние сме хора и сме го постигали всичко това с време и вашата подкрепа и затова сме се старали да правим всичко, което да ви е добро. ПП-ДБ не могат да направят кабинет с ГЕРБ, ДПС, освен ако вчера няма нова коалиция ПП-ДПС, благословена от белгийския премиер“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него този път ще бъде много по-трудно държавата да бъде изправена на крака.

„Всичко ще направим, но ще е по-трудно от всеки нов път. 2009 попаднахме на най-голямата финансова, икономическа криза. Тогава не дадох нито една банка да мръдне и държахме инфлация 0,2; 0,3% и 50 лв. бяха 50 лв. сега вие с тия 100 лв. какво ще купите в магазина“, попита риторично той.

„Купувахме най-евтиния руски петрол. От всеки от нас измъкнаха по 1 лв. за литър от бензиностанцията. Сега ви измъкват парите през веригите по магазините – как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира. Заради Кирил Петков България е дала на Путин 5 млрд. и всички го знаят и на Запад го знаят“, каза Борисов и добави: „След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след Промяната“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата много се е притеснил, че ако се вдигне малко стандарта на хората за него и шайката му няма да има за кражби.
156
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата ще го изчегъртаме докрай. Така както изчегъртахме Бай Тошо преди 33 г
155
1
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: само не ми е ясно как успя да вкараш мисъл за България и Боко в едно словосъчетание. Кажи поне едно нещо което Боко е направил, поне едно! Но да е истина, а не както ти казваш шарлатанско изпълнение! Дай пример за нещо направено като хората, нещо което е било качествено, струващо си, защото аз такова нещо по времето на Боко не съм видял и няма такова нещо! Гледаше си рушветите, да си уреди родата, да си назначава лакеите на държавна софра и до там!
154
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира" - най-вече ГЕРБ за 10 г управление. селчото от Банкя пак демагогства.
153
11
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Бойко, изкарвай бързо белия кон и се връщай, че тия шмекери и измамници съсипаха България
152
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Всички са еднакви и работят за 30 те процента ГЕРБ ПП дб всички!! България е обречена да изчезне благодарение на глупавия злобен и завистлив народ който я населява!! Бягайте докато е време !!" -- гражданска война за вкарване на престъпника и предателя борисов в затвора, бягство, джогинг, спринт не решават проблема.
151
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проклятие за този престъпник който се разхожда още на свобода !
150
5
 
4
 
! Отговори
Бодигардът-премиер преди 1 година
Аз, аз, аз, аз. аз.......
149
5
 
7
 
! Отговори
Всички преди 1 година
Всички са еднакви и работят за 30 те процента ГЕРБ ПП дб всички!! България е обречена да изчезне благодарение на глупавия злобен и завистлив народ който я населява!! Бягайте докато е време !!
148
5
 
14
 
! Отговори
Таня преди 1 година
В началото се възмущавах,ядосвах на лъжите,наглостта променкаджиите .Сега вече само им гледам сеира и с всеки изминал ден ми стават все по- жалки.Падението им няма дъно
147
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психопатът Мистър 30 процента пак раздава лъжите си на едро. Обикаля герберските общини и събира съучастниците си в кражбите.
146
5
 
1
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИ, ШАРЛАТАНИ преди 1 година
ШАРЛАТАНИ, ШАРЛАТАНИ ЕЛАТЕ И МЕ НАПРАВЕТЕ НА НИКУЛДЕНСКИ ШАРАНИ. НАПРАВЕТЕ МЕ НА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА ПРЕЗ ХЕЛОУИН. ИСКАМ 200 КАТО МИТЬО ПИЩОВА ДА МЕ ПРАВЯТ НА МАНЕКЕНКА, НА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА В ДИВА НОЩ С 200 ЗАПТИЕТА В ЕРДОГАНОВИЯТ ХАРЕМ. ЕЛАТЕ ОЩЕЕЕЕЕЕЕ
145
3
 
4
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИ, ШАРЛАТАНИ преди 1 година
ШАРЛАТАНИИИИИ, ШАРЛАТАНИИИИИ....... С НЕЖНИ ИМЕНА-РАДОСЛАВ, ПРОСОТО, ВАСИЛ, КИРО, АСЕН, ХРИСТО,АТАНАС.....
144
1
 
6
 
! Отговори
ЦъЦ до 205 преди 1 година
Истерията е характерна за педддалите от ДБ и ПП, не за друг! Ще ти помогне д-р Гълъбова.
143
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: ето това винаги ви е било слабото място на комунистите! Ако някой не е от вас, то той е капиталист, фашист, фен на БСП, фен на ПП, фен на незнам си какво. Каквото си бяхте преди 1989, същото си останахте и след това. ПП: заклинания има само в твоята тиква и тази на другото ти аз герберската фея, като кълнете чужди деца е нормално да ви пожелаем да ви се връща двойно! Ходи си на конгресите на младежкото БКП и припадай всеки път като си видиш вожда.
142
4
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ХОРА ПОМАГАЙТЕ МИИИИ, БОЛНА СЪМ ЗАЩОТО ТЯЛОТО МИ ИСКА ЕРДОГАНОВА ЛЮБОВ, А УМЪТ МИ КРЕЩИ ОТ УЖАС КАТО СИ СПОМНИ КАКВО МИ ПРИЧИНИХА. НАПРАВИХА МЕ ДА ПРИЛИЧАМ НА БОЙКА КАДЪНА, ПЪЛНА КАТО ТИКВА СЪС СЕМКИ, НО ПЪК ТЯЛОТО МИ ЖЕЛАЕ МЪЖКИ ЛАСКИ. КРЕЩЯ ОТ УЖАС ВСЯКА ВЕЧЕР, ГОТОВА СЪМ ДА СЕ САМОНАРАНЯ, ПОМОГНЕТЕ МИИИИИИИИИ. НЕ ИСКАМ ПОВЕЧЕ ДА СЪМ КАДЪНА, НО ПЪК И СЪМ ФЕН НА ГЕРБ И ТОВА ИЗИСКВА ОТ МЕН ДА СЪМ КАДЪНА КАТО БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА.
141
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пак нагло лъже.
140
6
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
КОЙТО ГЛАСУВА ЗА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА МРАЗИ БЪЛГАРИЯ. БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА Е АГЕНТ НА СУЛТАН ЕРДОГАН И РАБОТИ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ АНЕКСИРАНА КАТО КРИМ ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. БОЙКА КАДЪНА Е НАПАСТ БОЖИЯ, БОЛЕСТ И НАЙ ГОЛЯМАТА КАДЪНА НА ЕРДОГАН. С РАДОСТ СЕ ПРЕДЛАГАМ ТЯЛОМ НА ЕРДОГАН И ВСИЧКИТЕ МУ СПАХИИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ДАДЕ ГЛАСОВЕ НА БАШ БАШ КАДЪНАТА НИ И ТЯ ДА НИ НАПРАВИ ЧАСТ ОТ ЕРДОГАНОВИЯТ ХАРЕМ.
139
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Гербер...чао,чао!..Нема да ни липснуваш..
138
7
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 185: драго герберасче: ръка трябва да ми целуваш, че с данъците си хрантутя тиквата ти, родата и като теб които назначи на държавна ясла! Цял живот безгръбначни създания като теб целуват краката на вожда, че да ги назначи на държавна служба, а реално си безполезен като тиквата си! Ром с 1 ден труд на строеж е 5000 пъти по полезен за обществото от цялата ви герберастка сбирщина умножена по 200! Каквото пожелаваш,на чуждите деца да се връща двойно на твойте!