Николай Милков обяви българската позиция за Северна Македония

Говори на голям форум
20 мар 2023 13:15, Росен Стойчев
18
Николай Милков обяви българската позиция за Северна Македония
Снимка: БГНЕС

Въпросът с европейската интеграция на Западните Балкани е процес, който е с директно значение за нас, тъй като това е непосредствената среда, в която България функционира и осъществява външната си политика, каза в Сандански служебният министър на външните работи Николай Милков.

Той участва в откриването на 16-ия международен семинар "Зимно училище по дипломация", организиран от Дипломатическия институт към Министерството на външните работи за чуждестранни дипломати от Европейския съюз, Югоизточна Европа и Черноморския регион.

Още по темата

"Ние имаме принципна позиция, която е в полза и подкрепа на интеграцията на страните от Западните Балкани, като това е добре да бъде извършено по най-бърз начин, но същевременно въз основа на критериите, които са определени и на принципите и механизмите, които самият Европейски съюз е създал и утвърдил в това отношение", посочи Николай Милков, цитиран от БТА

По отношение на Република Северна Македония министър Милков каза, че страната ни има ясна позиция, която е основана на това, което ЕС е решил по отношение на съседката ни и това е основата на така нареченото "френско или европейско предложение". Министърът на външните работи посочи, че това предложение е прието от всички държави членки на ЕС, прието е от България, а също така и от парламента в Скопие.

"Когато те изпълнят тези условия, тогава пътят им към членство е открит", каза още министър Милков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
= преди 1 година
Оставете ги да се варят в собствен сос, както правиха гърците 30 г. После сами ще молят да капитулират.
4
1
 
4
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Мача е свирен..
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли ще.започвате с предизборната тема Македония.Нали парламентите в България и Македпния се разбраха.Спрете да тровите живота на хората. Запопнете да работите и спрете с теми,които с нищо не променят живота ни.Започнете с високите жени,дуптките по пътищата,краденето на наши пари и.....
2
5
 
11
 
! Отговори
Петров преди 1 година
българската позиция по македония е американската каза милков
1
4
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Сърбоманите в Скопие ще влязат в ЕС, точно след Турция :)))))))))))))))))))))))))