Вместо на бизнеса, дайте по 500 лева на домакинствата

Това призова Георги Самандов
21 мар 2023 12:32, Росен Стойчев
52
Вместо на бизнеса, дайте по 500 лева на домакинствата
Снимка: БГНЕС

Държавата изплати над 10 млрд. лв. за компенсации за електрическата енергия. За 2022 г. депозитите на едрия бизнес са нараснали със същата сума, според НСИ. В момента правителството ни убеждава, че няма механизъм, с който да контролира, но всъщност тези 10 млрд. са точно този механизъм. Вместо да ги наливаме в буфери, можем да сложим критерии и мерки и да бъдат разпределени на домакинствата.

Още по темата
Равняват се около 500 лева на домакинство. Това каза за Нова Нюз Георги Самандов от "Български възход".

Според него с корупцията не бива да се борим от върха към основата на пирамидата, тя трябва да бъде атакувана на всяко едно ниво.

"За да се справим с нея трябва да изолираме максимално човешкия фактор. Чрез цифровизация и електронизация може да се пребори корупцията, така няма да се разбере кой участва в търг за обществена поръчка. В Гърция има масово платформи, в които се дава стартова цена и се наддава.Законът за обществените поръчки е неадекватен на доста области", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
3
 
! Отговори
СтиВън Янки : преди 1 година
"България е НАТО, НАТО е България..."18:00 Бг Всъдеход - 1,9% гласове. 18:30 Бг Всъдеход - 4,1% гласове... СлучаЕност?!?
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 16 Ще се диген само вноса и бг ще задлъжнее с още 10 милярда заеми. Фирмите пък правят само спекула с иимоти и там е хиперинфлация.
18
0
 
10
 
! Отговори
Мъдрост от Китай преди 1 година
(Лао Дзъ или бъркам?)-Дай на човека риба и ще го нахраниш за един ден.Научи го да лови риба и ще го нахраниш за цял живот.За съжаление мъдростта не е водещо начало в действията на нашите политици,затова сме на това положение.Нужна е многогодишна целенасочена работа в обществото,приемственост,а не тотално разрушаване на направеното,изчегъртване без да знаеш,можеш и имаш идеи какво да построиш след него.Партийните партизани от всякакъв вид гледат себе си,вторачени са в постове за забогатяване.
17
3
 
9
 
! Отговори
Кьосев преди 1 година
Да си ги наврът на едно място...... Аз съм ги наказал-2 семейства вече не гласуваме!)))
16
5
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Ти наистина ли си вярваш?Знаеш ли що я има инфлацията?Щото вдигнаха пенсиите няколко пъти и защото вдигнаха заплатите на чиновниците.Хората се видяха с пари, нищо, че с тях реално могат да купят по-малко неща отколкото можеха през 2019. Тези стимули стимулират единствено спекулантите. Те единствено ще повишат цените допълнително, защото има хора като теб, които ще си кажат, че вече са по-богати. Държавата не трябва да подпомага никого на пазара, иначе пазара се изкривява, а той вече е много крив
15
1
 
20
 
! Отговори
До15 преди 1 година
Смешника си ти,тия 500 лева е голямата си част ще отидат в потребление тоест в икономиката и така се завърта колелото когато има движение на парите с не когато те се изливат на наши бизнесмени най вече червени!За справка България е отделила близо шест процента от БВП за помощи или е на трето място в ЕС,само че там по голямата част от тия пари отидоха при потребителите а тук напълнихме гушите на червените гаулайтери,резултат най голямата инфлация в ЕС и едни от най скъпите храни!Абе "промяна"
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тие 500лв за домакинствата според вас къде ще отидат? В бурката заровен в градината ли? Не, ще отидат индиректно в спекулантите, като сложат още някоя стотинка на яйцата и останалите храни, продукти и услуги. Смешници, спрете да се мешате на пазара, спрете всякакви помощи за всички и да видим дали няма да си дойдат нещата на мястото си! Като надуят яйцата и хората престанат да купуват щото нямат пари (ключовия момент тук) бързо ще им падне цената.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кейнсианството е в колапс
12
1
 
15
 
! Отговори
Аз преди 1 година
И спрете да го показвате на Тарзан братовчеда - Алибегов, да реве като хлапе за близалка срещу ДДС.
11
1
 
15
 
! Отговори
Ще фалираме преди 1 година
Държавата ще фалира. Всеки се състезава кой повече ще обещае. Безвъзмездно раздаване на пари на калпак. А ние не сме емиратствата. За няколко месеца ще глътнем вода и следва гръцкия сценарии. Само, че тях ги спасиха. Нас ще ни остават да се оправяме сами.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата я е грижа повече за афганистанци и украинци, дори не смеят да отскочат до Брюксел да обяснят, че тук са хората с най-нисък доход около 200 евро пенсия. Нека дадат на Урсулата 200 евро да изкара месеца, за ден дори няма да и стигнат тези двуличници.
9
9
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За съжаление няма да е нито за бизнеса, нито за домакинствата. Ще бъдем принудени да ги дадем на Украйна.
8
1
 
26
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Айде стига популизъм! Върнете ДДС 20% на всички, може би без книгите и лекарствата, спрете да давате на ***, Пульо и Жмульо готови пари, само защото имали кафе, фитнес, кръчма или берберница! Те не са фактор!!! Може да се спортува на открито, да се пие кафе в парка и т.н. Стимулирайте градинарството и овощарството! А също така овцевъдство, птицеферми, аквакултури! Това са дейности, от които се храни народа и които ангажират работна ръка!
7
0
 
15
 
! Отговори
Пролетта преди 1 година
настъпва и веригите стимулират растежа на ... цените. Лидл хляб от днес плюс десет процента. А пастите с колко ще пораснат?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помощи само отлагат фалира на домакинства. Проблема е че няма икономиа със високи заплати, че часника скубе работниците. Търговете няма да решат корупцията защото пак се явяват само мутренски фирми и те ги манипулират.
5
1
 
20
 
! Отговори
Държавата преди 1 година
А не. За бежанците в петзвездните хотели може, и за Украйна може. Българите не ни интересуват.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 "Направо ни заробиха!" - ми нали затова на 2ри ПАК ще гласуваш за ес и нато - щото искаш да си останеш роб.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бизнесите поначало ги държат домакинства или 'хора'
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубава идея,но едва ли ще дадат на нас.По-скоро ни на бизнеса,ни на нас ще дадат,а на укрите...Направо ни заробиха!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ти няма ли да искаш?