Държавата обяви процедура за лизинг на два медицински хеликоптера

Наема и пилоти, най-вероятно чужди граждани
7
Държавата обяви процедура за лизинг на два медицински хеликоптера
Снимка: БГНЕС

Обявена е процедурата за оперативен лизинг на два хеликоптера с медицинско оборудване, обучени и лицензирани пилоти за ХЕМС, обяви вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев, цитиран от БНР.

Оферти се подават до 4 май, очакванията са в средата на годината България да има спешна помощ по въздуха.

Пилотите най- вероятно ще са чужди граждани, а медицинските екипи от България.

"Така че когато бъде избран изпълнител, веднага може да се стартира дейността ХЕМС. Това е като цяло идеята и концепцията на държавата. Тази дейност ще бъде безплатна за хората, тя се финансира от държавата. Поръчката е обявена за две години плюс една евентуално, ако се получи някакво забавяне, за да може наистина дотогава България да има ХЕМС и вече като дойдат произведените за Министерството на здравеопазването хеликоптери, просто да преминем към наши хеликоптери. Не можем да чакаме толкова дълго време", каза Христо Алексиев.
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ъхъпилоти има, това са сред най-кадърните останали хора в държавата, просто отново се правят някакви схеми за пари и затова така с тия чужди пилоти
5
0
 
3
 
! Отговори
Ъхъ преди 2 месеца
Докъде я докарахме..., да нямаме пилоти за хеликоптери или пари за тяхното обучение!?След 10-на години ще се превърнем в "бананова република", но без бананите!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредните глупости, които се вършат, заради на Бойко кражбите. Когато беше евтино и държавата имаше пари не купиха хеликоптери, а то и имаше такива на ХелиЕър, но Бойко не даде пари!колко народ измря досега, и колко още измира, заради корупция и лобизъм
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
в Ада всяка реклама е за хазарт и кредити, а Рачков е водещ на всяко предаване, само че не е в Ада, а в България
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Верно? Няма ли и тях да ги предплатим и да ги чакаме 10 години, след което доставчикът да ни благори и да пием по една стуздена вода? Вече имаме опит в такова пазаруване на хвърчила.
1
1
 
7
 
! Отговори
?!? преди 2 месеца
Очаквайте просто киро и асен да кажат, че та са ги уредили!