Арабаджиев: За да поевтинеят храните, трябва да има родно производство

Очаква подкрепа за производителите
23 мар 2023 14:46, Росен Стойчев
55
Арабаджиев: За да поевтинеят храните, трябва да има родно производство
Снимка: БГНЕС

Държавата не може да определи процента на надценка, тъй като във всеки бизнес и стока се калкулират различни цени. За да паднат цените на храните, трябва да имаме родно производство, освен това трябва да се подмени екипа и ръководството на КЗК.

Още по темата
Това каза за Нова Нюз Искрен Арабаджиев от "Продължаваме Промяната"

По думите му голяма част от евросубсидиите отиват в няколко големи зърнопроизводители. "Производството на доматите и краставиците е съсипано, стига сме давали само за зърно. Произвеждаме пет пъти повече, отколкото потребяваме. Малките и средните производители и фермери трябва да се подкрепят. Внасяме 8 пъти повече храни, отколкото изнасяме. Закрихме си българското производство на плодове и зеленчуци. Да увеличим средствата в земеделието е сред нашите приоритети", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
6
 
! Отговори
ти да видиш преди 1 година
Ей смишнико,като гледам не си бил раждан когато бг производството на селскостопанска продукция беше на челните места в СВЕТА.Дойдоха промените,жадуваната демокрация,всички станхаме хамериканци и къде съзнателно къде НЕ,таковахме мам.чката на производителите,защото така ни диктуваха новите ни господари.Не директно,просто с непосилни изисквания,накараха родните производители да се откажат за да ходят да им мият тоалетните и да се кефят че са на ЗАПАД...
28
1
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 1 година
Българското е най скъпо и не по малко отровно.
27
1
 
10
 
! Отговори
Ааааа преди 1 година
Точно родното производство вдига цените бе измамник, лъжец нагъл. Вноса е много по евтин. Навсякъде по света е по евтино от родния ни кожодер, частник, капиталист, кръвопиец
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен това Турция използва руска енергия без надценките на ЕС. Как да се борим, когато уж твоите приятели ти налагат санкции?
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българското производство Мирко е смазано от твоята партия, кандидат послушен на която си ти. Продължава огромния дъмпинг в евросубсидиите. Българските стоки стават НЕПРОДАВАЕМИ, МАКАР И С ДОСТА ПО-ВИСОКО КАЧЕСТВО ОТ ЗАПАДНИТЕ. ТИ СИ ЕДИН ОТ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ТОВА СРЕЩУ КОЕТО ГОВОРИШ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, НО НЕ СИ ГЛАСУВАЛ И ЕДИН ЗАКОН.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И накрая хем произвеждаме само зърно, защото там са субсидиите, хем качественото се изнася, ние ядем хляб от фуражно зърно на десетторни цени.
23
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Няма как родното производство на оранжерийни зеленчуци да е по-евтино от гръцкото и турското.Там е по-топло и разходите за отопление са по-малки.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО ТОЗИ С ТЕЗИ КОМПЕТЕНЦИИ СТАВА ЗА ПОЛИТИК ОТ ЕДНА ОТ ДВЕТЕ ОСНОВНИ НАТРАПЕНИ ПАРТИИ ЗНАЧИ СМЕ ПОД ДЪНОТО НА ПОЛИТИКАТА!!!!!!!!!!!!!!ДАЙ СИ ОСТАВКА ОТ ЛИСТАТА
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ЕТО ТОЗИ ЧОВЕК, БИВШ РЕКТОР НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ МОЖЕ ДА Е ВОДАЧ НА СВЕТА И ТО МИЛИАРД ПЪТИ НА ПО-ВИСОКО НИВО ОТ ГРЕТО ТУНБЕРГОВЦИТЕ...ЕТО ВИ ЛИНК ИНТЕРВЮТО, ПЪРВИТЕ ДУМИ НА ВОДЕЩИЯ МОЖЕ ДА ГИ ПРОПУСНЕТЕ НЕ СА ПО ТЕМАТА https://bstv.bg/news/aktualno-ot-denia-s-vodeshch-aleksandr-simov-20-03-2023Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2023/03/22/greta-tunberg-stana-doktor-po-teologiia-bez-da-ima-sredno-obrazovanie.563880#comment-newest
20
0
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До до 9 За големите си прав, но аз познавам малък купува си трактори от Турция заради цената и бачка сам, защото на тъмно-зелените не им се работи и освен това ти съдират 3 кожи. Това е единият проблем със зеленчуците, а другият е че субсидиите не са диференцирани. Не може да даваш на декар при положение че един минава с трактора и всичко е готово, а друг има яко ръчен труд (зелечуците). Изобщо моделът "Илчовски" дай да взема аз субсидиите и ще върна половината в "чекмеджето" е убийствено!
19
1
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
Отиди ти и банковите служители на полето да поработите и тогава давайте съвети , идеи и препоръки .
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не произвеждаме нищо, защото това е колониална политика още от Британската империя, която казва, че поробенитее народи трябва да се държат недоразвити и бедни за да е по-лесно да се контролират не случайно на нашата златна земя се произвежда само зърно, изисква малко работна ръка се извършва почти само от машини, едно е да произведеш зърно, друго е пипер и домати, при пипера и доматите отиват много повече човекочаса за производство.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе младеж,ето един *** пример,България е производител на пшеница в размери които превишават трикратно нейното потребление,да ама цени в цяла Европа се движат в рамките на 300-320 долара за тон,докато нашите убавци търсят за своето зърно цени от 400 долара за тон!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербер след това от десните после от промяната ... За млад човек доста партии е сменил
15
1
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Я отиди да видиш с какви машини работят в Дания. Трактори последен модел, комбайни, редосеялки и т.н. След това отиди при некой БГ производител - първото нещо дето си купува със субсидиите е последната S класа, води некоя парцалеса на Бали, а работниците му пъплят с трактор сделано у СССР.
14
0
 
3
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Тези оправиха финансите, сега земеделието. Интересни ми е, това голобрадо момче какъв опит има. Във финансите видяхме корифея Асен, а в земеделието какви ли ще ги надробят. Кой ще гледа тези домати, момче младо? То по селата хора не останаха. Бразилците не са по работата. Говорите, колкото да не мълчите. В Турция има селско население, което работи. Освен това, климатът е по-благоприятен. Винаги ще изкарат по-евтини домати. И затова ли драпахте? Нали щяхте заводи за ел коли да правите.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по-скъпо е толкова повече печалба точат западналяците да не забравяме, че си унищожиха тяхното производство в името на експлоатацията на евтина работна ръка, а произведената стока се продава на 10 пъти по-високи цени на западналяците, а същата тази стока пътува по-13000 километра от Китай до Европа и после тия същите измъдрили това нещо ви говорят за зелена енергия и спасяването на планетата. Не може едни маратонки да са произведени за 10 лева и да ти ги продават за 250 лева.
12
0
 
6
 
! Отговори
Алоу преди 1 година
Щото като произвеждаме "5 пъти повече зърно" цената на хляба е ниска...За едно е прав - производството в България е тотал щета, от поне 20 години насам.Парите наистина се раздават на няколко големи играча, другите - да се оправят. Отгоре на това брутална спекула, чакаха да спре вноса на евтина суровина от Украйна и да продават скъпо - сега се чудят какво да правят с наличните обеми.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как произвеждаш нещо на нормална цена със зелените политики на ЕС и санкциите на ЕС?
10
1
 
2
 
! Отговори
селянин преди 1 година
нееееееее скапана ви е пазарната икономика нит е икономика нито е пазарна