"Левицата" била изкуствено създадена, за да тегли гласове от БСП

Нинова обаче е убедена, че резултатът на Столетницата ще е по-добър
86
"Левицата" била изкуствено създадена, за да тегли гласове от БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Левицата!” беше създадена изкуствено, за да тегли от БСП. Там няма желание за обща лява политика или за обединение. Копието винаги е по-слабо от оригинала. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия по повод новосъздадената лява коалиция. Тя е категорична, че резултатът на БСП ще бъде по-висок от предходния.

Още по темата

„Решихме, че ще вземем окончателното си решение с кого и как да влизаме в коалиция, за да управляваме, след вътрешнопартийно допитване”, заяви лидерът на БСП като подчерта, че разлика между първия и втория в надпревара няма. „Те са едно и също”, смята Нинова.

Тя подчерта, че докато е била вицепремиер, България не е изнасяла боеприпаси за Украйна. По думите ѝ страната ни е изнасяла за над 60 страни, но в договорите пишело, че за тяхно ползване, а не реекспорт. „Ние бяхме коректив в правителството на Петков. Ако не беше нашата твърда позиция, тогава държавата щеше да вземе това решение, което сега взе Народното събрание – да се изнася оръжие”, посочи Нинова. Това, че ни го внушиха, това, че ни го лепнаха, беше организирана и последователна акция. Започна от президента Радев, мина през говорителите му. Това беше абсолютна манипулация”, твърди политикът.

Попитана дали руският президент Владимир Путин трябва да отговаря за военни престъпление, в каквито беше обвинен от Международния наказателен съд, Нинова отговори, че всичко, което не е доказано, е пропаганда. По думите ѝ войната трябва да спечелят „разумът и дипломацията”.

Корнелия Нинова коментира и мерките за борба с високите цени и инфлацията у нас. Тя подчерта, че същите търговски вериги, които работят и у нас, са постигнали споразумение с правителствата на много европейски държави за замразяване цените на основни хранителни продукти. „Какъв е изводът? Че българското служебно правителство не става и че не може да води такива разговори”, допълни лидерът на БСП. Тя смята, че допреди войната в Украйна и COVID пандемията пазарът е определял цените на стоките. Сега обаче, по думите ѝ, глобалната картина се е променила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: БСПнинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера беше яйчарка, днес ни обяснява принципите на т.нар. партийно строителство и на оръжейния износ. Бре, каква компетентна кака! Само че се питам, защо за нея качват тук материали всеки ден, понякога и по 2-3 пъти на ден, а не ни занимават толкова често и с хора от други малки, незначителни партийки, подобни на днешната БСП?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левицата беше стздадена, защито ти пое контрол над БСП ... Корнелиоооооо!
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички леви в Сибир !
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левицата са крадците изгонени от крадлата корнелия. Алчна и не иска да дели плячката а сега реве!