"Левицата" била изкуствено създадена, за да тегли гласове от БСП

Нинова обаче е убедена, че резултатът на Столетницата ще е по-добър
86
"Левицата" била изкуствено създадена, за да тегли гласове от БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Левицата!” беше създадена изкуствено, за да тегли от БСП. Там няма желание за обща лява политика или за обединение. Копието винаги е по-слабо от оригинала. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия по повод новосъздадената лява коалиция. Тя е категорична, че резултатът на БСП ще бъде по-висок от предходния.

Още по темата

„Решихме, че ще вземем окончателното си решение с кого и как да влизаме в коалиция, за да управляваме, след вътрешнопартийно допитване”, заяви лидерът на БСП като подчерта, че разлика между първия и втория в надпревара няма. „Те са едно и също”, смята Нинова.

Тя подчерта, че докато е била вицепремиер, България не е изнасяла боеприпаси за Украйна. По думите ѝ страната ни е изнасяла за над 60 страни, но в договорите пишело, че за тяхно ползване, а не реекспорт. „Ние бяхме коректив в правителството на Петков. Ако не беше нашата твърда позиция, тогава държавата щеше да вземе това решение, което сега взе Народното събрание – да се изнася оръжие”, посочи Нинова. Това, че ни го внушиха, това, че ни го лепнаха, беше организирана и последователна акция. Започна от президента Радев, мина през говорителите му. Това беше абсолютна манипулация”, твърди политикът.

Попитана дали руският президент Владимир Путин трябва да отговаря за военни престъпление, в каквито беше обвинен от Международния наказателен съд, Нинова отговори, че всичко, което не е доказано, е пропаганда. По думите ѝ войната трябва да спечелят „разумът и дипломацията”.

Корнелия Нинова коментира и мерките за борба с високите цени и инфлацията у нас. Тя подчерта, че същите търговски вериги, които работят и у нас, са постигнали споразумение с правителствата на много европейски държави за замразяване цените на основни хранителни продукти. „Какъв е изводът? Че българското служебно правителство не става и че не може да води такива разговори”, допълни лидерът на БСП. Тя смята, че допреди войната в Украйна и COVID пандемията пазарът е определял цените на стоките. Сега обаче, по думите ѝ, глобалната картина се е променила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: бспнинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нинова - първа адреналинка на републиката)))
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левицата се създаде заради проостотиите на Нинова. Хак да ви е! Да ви вземат гласове. И те няма да им стигнат, но и вие ще се принизите. Щото Нинова стана диктатор като Путин.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левицата беше създадеба заради просташките изпълнения на селянката от Влашко, най-голямата простотия на която са масовите изключвания на насъгласни с нея бесепари през последните 3 месеци. И изключените си създадоха не една, а две партии, така че ще дръпнат от ерзац-социалистите поне 30-40 хил. гласове.
61
0
 
2
 
! Отговори
DEM преди 1 година
До Анонимен 63Не сте разбрал. При вдигането на максималните осигурителни прагове се стимулира андрешковщината. Да! Аз не съм съгласен с 'високият' си доход да плащам безплатните детски градини (60 лева беше непосилна сума за градина в сигурно). Не съм съгласен да плащам за хора, които се съгласяват да ги осигуряват на минимална заплата, да получават пари в плик и да демострират положение. Ето с това не са съгласни хората с 'безобразно ввисок доход'.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левицата се бори за интересите на левите хора, БСП стана фалшификат
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По медиите навсякъде говорят за регулиране на цени. Индустриалците, селскостопанските производители,хотелиерите, даже футболистите искат помощ от държавата. Всички тези дотации, поръчки, намалени ставки и данъци ... са все лява политика. Хората с най-големи дохди не плащат осигуровки върху целия си доход, но доходите им се включват, когато се изчислява средният. А когато решиха да вдигнат прага, веднага Ох и Ах - ще бегаме, щот'сте лоши. Кои "дясномислещи" имат дясно поведение?
58
2
 
3
 
! Отговори
акушер преди 1 година
Из раждане!!
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Копието винаги е по-слабо от оригинала. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова..."===Ще видим, Нинова, ще видим. Но на левицата не й се налага да взима гласове от вас. Ти си основният фактор, заради който електоратът ви се оттегли и гласува за други партии. На изборите след десетина дни може и да не влезете в парламента. И това ще е зарадите, а не някой друг.
56
1
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Тъз Левица да не е някой *** *** како изкуствено създаден.Много тъ страх от *** бягаш от тях кът дявол от тамян.
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане!!!
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бесепари и гербави-сите от едно комунистическо котило. Затова и не приеха закона за лустрацията, както се случи в нормалните страни. Никой нямаше днес да ги знае.
53
2
 
7
 
! Отговори
аман преди 1 година
Костоооов,Учителюююю,Техноимпекс....
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали естествено или изкуствено ще се види на изборите. Корнелия , ти не се притеснявай, вижда се края на БСП
51
2
 
2
 
! Отговори
Спиро преди 1 година
Гласовете от Левицата се преливат в любимата Ви ПП и Мравояда.Така,че получавате тях.
50
1
 
11
 
! Отговори
БКП преди 1 година
е бащата и майката на 99% от партиите в БГ. Затова сме и на това дередже, но разбира се за 80% -те, ЕС и Сорос били виновни.
49
4
 
11
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
масква е майка на всичко антибългарско като започнеш от социалисти македонисти ,депесари и най-различни ***
48
1
 
10
 
! Отговори
Абеееееееееее преди 1 година
копейката и малинката, левица и възход и вий сте от едно и също московско котило
47
1
 
9
 
! Отговори
Пепо преди 1 година
До Анонимен..Че Татяна Дончева зле ли е?Гушка си субсидията от всеки парламент,и нека и е зле.Та и Нинова.Партията и е в канала.Каквото било,било.Маркс,Енгелс,Ленин?Било грешка.Такива били годините.Да,но те си живуркаха,нали?За сметка на пролетариата.
46
5
 
0
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Подкрепям БСП , винаги съм бил за тази Партия .Да ама Не за Днес =*Накрая ще останем само двама в БСП , Нинова от Инат , аз по Убеждения - Кирил Добрев*(цитат)
45
3
 
2
 
! Отговори
Эръпшъна преди 1 година
Герджиков официално оповести,че ще се коалират с ПП.Така,че гласовете от Левицата ще се прелеят в ПП.Затова беше активирано НДСВто.