Гласове се продават срещу 100 лв., опрощаване на кредити и храна

Йотова призова ЦИК да следят срещу злоупотреби с видеонаблюдението на вота
26 мар 2023 17:36, Йоана Цонева
52

Купуват се гласове освен с пари, и с опрощаване на дългове и бързи кредити, заявиха от МВР.

Вицепрезидентът Илияна Йотова настоя Централната избирателна комисия и партиите да положат усилия да няма злоупотреби с видеонаблюдението на вота.

"Много хора се отказват от участие в Секционните избирателни комисии, защото се страхуват от видеонаблюдението. Така беше направен законът, че не се казва точно какво ще бъде заснето, как ще бъде използвано това. И аз разбирам притесненията на хората", заяви Йотова, предаде Bulgaria ON AIR.

Само за месец проведените полицейски операции в страната срещу купуването на гласове са над 100, заяви пред БНР главен комисар Петър Тодоров.

"За купуване на един глас се предлагат различни форми на стимулиране - пряко даване на пари над 100 лева, опрощаване на дългове, опрощаване на вноски по бързи кредити, даване на хранителни продукти, даване на социална услуга", стана ясно от думите на гл. комисар Тодоров.

Към момента има близо 60 досъдебни производства, което е два повече в сравнение с предходните избори към съответния момент, посочи Тодоров.

"Купувачите на гласове са контингент, който извършва и други видове престъпления. Те правят всичко възможно да не дадат възможност да докажем престъпната им дейност", обясни той.

Направен е анализ на всички рискови секции в страната. Като те ще са под наблюдение от органите на реда както преди изборите, така и в самия ден на вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работа ли? Аааа вършете си я сами.
13
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма работа и заплати и затова е така.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дайте ми на мен и ще гласувам
11
2
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Купуването и продаването на гласове е престъпление" !!!!!!!!!....Е?!...Като не споменавате продавачите и купувачите,вие ПРИКРИВАТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ !!!!...Което СЪЩО е наказуемо според Закона !!!
10
1
 
11
 
! Отговори
аноним преди 1 година
ами задайте си и другия въпрос, защо може да се купи избора на човек за 100 лв. -Не вярва на никой от Вас/без значение, кой ще на власт,едно и също/, Второ не му стигат парите за храна, бе.
9
0
 
19
 
! Отговори
Мончо от Конево преди 1 година
Дайте имена. Каква е ползата, като нещата не се изказват докрай?
8
0
 
14
 
! Отговори
Dido преди 1 година
И управниците продават държавата, ама тях никой не ги съди
7
0
 
16
 
! Отговори
Николай преди 1 година
До АнонименКъде дават 100 лева и аз да се наредя. От 30 години пишите тия 100 и 150 лева а няма нито един хванат с парите. Гласуването за престъпници е престъпление. Като се замисля 77 години тая *** се управлява от едни и същи и техните поколения. ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ. еДНИ И СЪЩИ.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ем белик скиими някъф кяр от цялта далавера
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патрона даде 50 да фърла за възраждане
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде да взема малко американска валута и аз?
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, не лъжете. Новият Дамаджанков каза - по 150 лв. Няма още ното един хванат, няма сезирана прокуратура / единствения признат законен начин за доказване/, ама Петолъчкото каза. Всички медии го цитираха и го повтаряхя бая време. Нещо да ви напомня на постулатите на др. Гъобелс?
2
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
добре де,споменават се числа като ПОДКУПИ,но и ДУМА НЕ СЕ ОБЕЛВА за това,КОИ СА ПРЕДЛАГАЩИТЕ !!!?+???...Пак ли типичната българскаИДИОТИЯ "Вина има,виновни-нема" ?...Невероятно!..Не е за вярване!...В какъв ЦИРК са ни набутали?!
1
6
 
14
 
! Отговори
на 100% преди 1 година
Боко купи братчедите още за Нова година