Проф. Тодор Тагарев: България се отдалечава от съюзниците си в НАТО

Опциите пред Путин се изчерпват, смята той
26 мар 2023 22:17, Йоана Цонева
387
Проф. Тодор Тагарев: България се отдалечава от съюзниците си в НАТО
Снимка: БГНЕС

"Президентът на Русия Владимир Путин взима Беларус за заложник и потенциална мишена за действие. Лукашенко не успява да се противопостави на желанията на Путин". Това заяви пред Нова телевизия бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев за решението на руския лидер да разположи ядрено оръжие на беларуска територия.

По думите му има индикации, че се изчерпват опциите пред Путин. Руската армия не успява да постигне никакви значими успехи, стана ясно от коментара му.

Той обясни, че Путин и други висши представители на Кремъл реферират, че могат да използват ядрено оръжие в едни или други обстоятелства. Сигналите от САЩ са, че няма поводи за притеснение. Путин за пореден път нарушава поредния международен договор, в случая Договора за разпространение на ядрено оръжие при положение, че ядрена държавата не може да предава ядрени оръжия на трета страна, коментира проф. Тагарев.

Още по темата
Той посочи, че България няма редовно правителство, но има решение на Народното събрание, което е прието със сериозно мнозинство за оказване на военна и военно-техническа помощ. Президентът обаче не се съобразява с решението на парламента и неговите изявления противоречат на решенията на законодателния орган, подчерта проф. Тагарев.

Той посочи, че служебният кабинет е пропуснал осем месеца в развитието на българската армия и военновъздушните сили. Пред България не се вижда перспектива как може да поддържа МиГ-овете си, добави проф. Тагарев, според когото проблемите на сигурността не се решават със закупуването на определени оръжейни платформи.

За него най-тежкото е отказ да се помогне на Украйна. България демонстрира поведение, което я отдалечава от съюзниците ѝ в НАТО, уточни проф. Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
30
 
! Отговори
беданкт преди 1 година
мерси от съюзници от ЕС и НАТО, с такива съюзници врагове не ти трябват. Убиват те постепенно, докато ти говорят, че си върхът.
17
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професорчето съветско показва лъбов към Нато само на платени думи. Оръжие няма да нарами и да замине. Тоя не усеща ли що негативна енергия се носи към него.
16
6
 
30
 
! Отговори
абе преди 1 година
абе, льо-льо, не виждаш ли че твойта измислена украйна си отива, въпрос на време! кой ти плаща да ръсиш тия глупости?
15
4
 
18
 
! Отговори
И. Петров преди 1 година
Абе тоя отвсякъде се показва и говори едно и също, белким го забележат, слагачев! Ако се обърне палачинката какво правим ?
14
7
 
33
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 1 година
Cera paзбpax, чe HATO ни били cъюзници? Цъцъцъцъцъ, rлeй kвo нeщo!
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпратете генералите иФатмака на Източния фронт, в помощ на Украйна! Украйна има нужда от генерал Боко, генерал Радев, генерал Янев, фелдмаршал Волен, райхсмаршал Шкембе войводата и фюрер Джамбазки! Помогнете на Украйна, на НАТО му трябват вашите военни гении. Дано Путин да ги бомбардира с атомни бомби!
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Тагърев иска аз съм готов да загина за Украйна а вии сти придатели.
11
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа България са отдаличава значи ??? А Ердоган като не пуска флота на нато в Черно море не са ли отдаличава ??? А като не пуска петрола да дойде до Бургас ??? Щто тъй сакън ние да не са отдаличаваме а когато наще ,,съюзници,, се отдаличават за да ни го набият яко до картофите тоз великия ,,експерт по съюзничество,, никъв го няма ? Ние да не сме балами ?
10
7
 
42
 
! Отговори
Шипка преди 1 година
Професорче никой не те спира да покажеш любовта си към НАТО. Нарамвай автомата и стреляй в Бахмут. Живота на всеки мераклия там е макс един ден. Отлитай се наследнико на Кирякстефчов. Имай късмет да пратиш български мъж.
9
5
 
21
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 1 година
Heмa тakaвa onacнocт, ниe cъюзтици нeмaмe...
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано!
7
10
 
38
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Този е за бесена на стълба пред кметството. Децата му да заминават доброволци. Никого не връщат.
6
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
президента ни е на ръчно управление от мос/ква
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Екстра
4
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По 1 милиард вноска си плащаме всяка година.Отделно имат да ни дават самолети за милилиарди,които са още на чертежи.Какво още повече искат от нас?!Прекаляват!Ей сега преди малко четох една статистика,че заради тях държавата ни е с 100 милиарда върте вече след като по тяхна заповед сме нарезали ракети,унищожили сме самолети,опростили сме дългове към други държави и т.н.Прекалено много е,а ние сме малка бедна държава.
3
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Oт kakви "cъюзници" ce oтgaлeчaвaмe бe, Marapeв, kъge ca тea ga rи видим, бpe?
2
9
 
17
 
! Отговори
геополитически спец преди 1 година
така си е, изглежда винаги искаме да сме на губещата страна. с такива политици толкова. радев президент :(
1
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев и подобни, ако се отдалечат от България, за нея ще е голямо добро. Ако искат към Украйна, ако ги искат и към щатите. Без тях и "умнотиите" им ще ни е много добре.