Проф. Тодор Тагарев: България се отдалечава от съюзниците си в НАТО

Опциите пред Путин се изчерпват, смята той
26 мар 2023 22:17, Йоана Цонева
387
Проф. Тодор Тагарев: България се отдалечава от съюзниците си в НАТО
Снимка: БГНЕС

"Президентът на Русия Владимир Путин взима Беларус за заложник и потенциална мишена за действие. Лукашенко не успява да се противопостави на желанията на Путин". Това заяви пред Нова телевизия бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев за решението на руския лидер да разположи ядрено оръжие на беларуска територия.

По думите му има индикации, че се изчерпват опциите пред Путин. Руската армия не успява да постигне никакви значими успехи, стана ясно от коментара му.

Той обясни, че Путин и други висши представители на Кремъл реферират, че могат да използват ядрено оръжие в едни или други обстоятелства. Сигналите от САЩ са, че няма поводи за притеснение. Путин за пореден път нарушава поредния международен договор, в случая Договора за разпространение на ядрено оръжие при положение, че ядрена държавата не може да предава ядрени оръжия на трета страна, коментира проф. Тагарев.

Още по темата
Той посочи, че България няма редовно правителство, но има решение на Народното събрание, което е прието със сериозно мнозинство за оказване на военна и военно-техническа помощ. Президентът обаче не се съобразява с решението на парламента и неговите изявления противоречат на решенията на законодателния орган, подчерта проф. Тагарев.

Той посочи, че служебният кабинет е пропуснал осем месеца в развитието на българската армия и военновъздушните сили. Пред България не се вижда перспектива как може да поддържа МиГ-овете си, добави проф. Тагарев, според когото проблемите на сигурността не се решават със закупуването на определени оръжейни платформи.

За него най-тежкото е отказ да се помогне на Украйна. България демонстрира поведение, което я отдалечава от съюзниците ѝ в НАТО, уточни проф. Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е независима затворена структура. Русия не се нуждае от никой за постигане на геополитическите цели и тези цели се постигат. След като Русия приключи украинската кампания и влиянието и се разпространи над източна Европа, а Китай тайванската кампания и Корея, Япония и югоисточна Азия, тогава автоматично настъпва смяна на сегашния световен ред и край на хегемонията на САЩ.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До в САЩ Нови банкови фалити са след 2007 г.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До sd - Внимавай с клетвите, връщат се към автора си!
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СССР имаше икономически растеж до 14% в някои години. И днес за Русия това е също е напълно възможно, за една година от началото на Специалната военна операция срещу украинските нацисти, обществово в Русия се промени, Русия вече е една нова, различна държава.
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та загива самата бг а тоя се захрижил за нато и укрите.
33
16
 
5
 
! Отговори
sd преди 1 година
българия се отдалечава от цивилизования свят - с тези рептили като купейкин, ***, левицата, зелените чорапе около рундю, които вонят руското, гнисното, миризливото взема връх за сажаление. проклети да сте всички русоиди и руснаци
32
2
 
16
 
! Отговори
в САЩ преди 1 година
META с нови съкращения от 10 000 човека. Преди около месец бе съобщено за 15 000 съкратени от Майкрософт. Светът се променя с дни. Най-бързо развиващата се и най-добре платена индустрия съкращава работни места.
31
6
 
23
 
! Отговори
бегайте преди 1 година
Доброволците мераклии са Плевньо, ревльото Монката Паси , *** , Бочко Тиквата, ПъПешите Кирчо, Кокорчо и меко.телото Ицко Христов. Нека ходят на фронта няма да липсват на България.
30
9
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
АКО НЕ БЯХМЕ В НАТО И ЕС СЕГА ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ШЕСТ БЛОКА В АЕЦ КОЗЛОДУЙ 4Х400 И 2Х1000 МЕГАВАТА , ДВА РЕАКТОРА В АЕЦ БЕЛЕНЕ , ЮЖЕН ПОТОК ЗА ЦЯЛАТА ЕВРОПА , ........... ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ДЪРЖАВА ЗА ДОБЪР ЖИВОТ !!!!
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия може в следващите години да постигне до 12-13% икономически разтеж. Това е напълно възможно в предвид ресурсите, интелектувалния потенциал с които разполага плюс съюза с Китай.
28
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво. Слава на Русия!
27
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПламенТагарев- ***! Много сполучливо определение за този ястреб, к всеки ден обикаля по студията и като латерна повтаря едни и същи тъпотии.
26
4
 
29
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 година
с такива съюзници врагове не ни трябват
25
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС се тресе от енергийна криза, инфлация, съкращения, протести, а Русия изправя икономиката си на крака.
24
1
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 1 година
е, тогава си купи еднопосочен билет и...лека ти пръст!
23
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хе хе, размечтали се да не работят и да живеят като шейхове само от трафик на енергии.
22
4
 
12
 
! Отговори
как е ЕС? преди 1 година
бият ли?
21
3
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
До9 малка държава сме, но в никакъв случай бедна! Само от трафика (на кръстопът сме) и енергетиката можем да си докараме приличен живот, да не говорим за природните богатства, които сме харизали за жълти стотинки. Проблемът е некадърност в управлението, както и тотално грешни политики. За въпросните нато и ЕС просто им е удобно да сме долу - в краката им!
20
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България трябва да излезе от НАТО.
19
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако нато затриват бг след 2000 г. какъв е смисъла от нато за бг. Страната няма население накрая няма да може да запази теритоията си без хора. Тогава трябва да почне търси спасение без нато и то сега за да не стане късно.