Проф. Тодор Тагарев: България се отдалечава от съюзниците си в НАТО

Опциите пред Путин се изчерпват, смята той
26 мар 2023 22:17, Йоана Цонева
387
Проф. Тодор Тагарев: България се отдалечава от съюзниците си в НАТО
Снимка: БГНЕС

"Президентът на Русия Владимир Путин взима Беларус за заложник и потенциална мишена за действие. Лукашенко не успява да се противопостави на желанията на Путин". Това заяви пред Нова телевизия бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев за решението на руския лидер да разположи ядрено оръжие на беларуска територия.

По думите му има индикации, че се изчерпват опциите пред Путин. Руската армия не успява да постигне никакви значими успехи, стана ясно от коментара му.

Той обясни, че Путин и други висши представители на Кремъл реферират, че могат да използват ядрено оръжие в едни или други обстоятелства. Сигналите от САЩ са, че няма поводи за притеснение. Путин за пореден път нарушава поредния международен договор, в случая Договора за разпространение на ядрено оръжие при положение, че ядрена държавата не може да предава ядрени оръжия на трета страна, коментира проф. Тагарев.

Още по темата
Той посочи, че България няма редовно правителство, но има решение на Народното събрание, което е прието със сериозно мнозинство за оказване на военна и военно-техническа помощ. Президентът обаче не се съобразява с решението на парламента и неговите изявления противоречат на решенията на законодателния орган, подчерта проф. Тагарев.

Той посочи, че служебният кабинет е пропуснал осем месеца в развитието на българската армия и военновъздушните сили. Пред България не се вижда перспектива как може да поддържа МиГ-овете си, добави проф. Тагарев, според когото проблемите на сигурността не се решават със закупуването на определени оръжейни платформи.

За него най-тежкото е отказ да се помогне на Украйна. България демонстрира поведение, което я отдалечава от съюзниците ѝ в НАТО, уточни проф. Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
4
 
9
 
! Отговори
Един преди 1 година
Престанете да слагате ЕС и НАТО под общ знаменател! ЕС е Европа, а НАТО се ръководи от наглоамериканците. На Европа са и необходими европейски въоръжени сили. А не американци да ни командват и да сме принудени да работим срещу европейски интереси.
257
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социологическите проучвания затвърждават елита да остане на власт и да се възпроизвежда неограничено дълго време да кажем трийсе и повече години. Така че не ми давай за пример за демокрация изборите. Те са предопределени.
256
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя е готов да мобилизира всички бг мъже в Украйна
255
9
 
10
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До мдаааа - след пет дни ще видиш калка "ви обича и тачи" народа. Между 10 и 12%! Българина ненавижда войната но не припознава себе си в лагера на Путин! И е съвсем наясно кой го тегли натам. Колкото и да се опитвате да създадете илюзия за "мнозинство" путинофилите нямате шанс. Никой, особено младите българи - не желае "братушкането" ви и Блатото на Путин. И ще го разберете съвсем ясно. Европа няма алтернатива за България. Нито Русия, нито Китай - не искаме тирани.
254
2
 
8
 
! Отговори
за разпад на русофил преди 1 година
Ей женди не се притеснявай за русофилите.... при тая злобна и нескопосана русофобия никога няма да се загуби русофилията, ще цъфти и ще се разраства....
253
3
 
5
 
! Отговори
мдаааа преди 1 година
Ей... абе като толкова любите войната стига шляпайте по клавиатурата и Тв, стига призиви... вадете спестяванията си, взимайте чемодан, вокзал и бегом на фронта... защо останалите да ви плащат и да се жертват... Абе жълтопаветна cгaн, колкото и да вдигате "юмручета", с колкото и повече пръсчета да натискане клавиатурата и да скачате по улиците... абе МАЛКИ СТЕ, МАЛКО СТЕ... не можете да му се качнете нито на юмрука, нито на рейтинга... НАРОДА НЕГО ПРЕЗИДЕНТА ОБИЧА И ТАЧИ!!! Над 70% му е одобрението от народа, само разликата от следващия в класацията е над 30%...
252
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: - единственият начин е България да излезе от ЕС и НАТО. На 2 Април - ____ - Излюзии на гладна кокошка! На 2 април гласуваме за ГЕРБ-СДС и за ДБ!
251
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом тоз пищи, положението е добре. За платените толкоз!
250
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако верно излезем от нато и ес, това ще е последният пирон в ковчега на България. Всичко младо дето е останало ще се юрне да емигрира с невиждана скорост, а най-вече и тези дето само врякат колко било гот в русия.
249
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте говъзвеличавали този екземпляр с научното звание професор - той от 30 години не е такъв, пенсионер е и го използвате да пише не научни, а публикации от типа пасквил срещу президента и служебните кабинети. Като е токова военолюбив да хваща каската и автомата и да ходи в Украйна да воюва. Нали трябва да докаже думите,които през ден пише, най-после с дела! Та той не пише научни публикации по авиационни проблеми, а типични политически статии!
248
6
 
12
 
! Отговори
ти да видиш преди 1 година
Абе тоя тутманик още ли се разнася по Тв като стар вестник... още ли не е нарамил мешка, пушка и вече да е на фронта да бори Путин и омразните му рашки...
247
2
 
11
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тоя преди да зине знам какно ще каже !
246
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя едно и също ни набива - НАТО та НАТО ,подразбирай -САЩ ! Тоя е голям "гущеров" !
245
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излизш от НАТО, та Русия и Турция да ни поделят по-между си. Ето това искат Радев, Костадинов, Нинова и др. Отваряйте си очите.
244
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен/272 "Аз не знам дали Путин някога е бил комсомолец, но тоя е бил." - 99.95% са били комсомолци. Така, че това не е грях. Друго е ако си бил Комсомолски секретар, пишещ досиета като Плевнвлиев.
243
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фики "мисля, че за България е доста разумно да се дистанцира и да не се намесва по никакъв начин" - единственият начин е България да излезе от ЕС и НАТО. На 2 Април България има шанс да стори първата крачка.
242
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДЕДО ВИ/274 "а по добре във война отколкото" - заминавай бе, кой те спира! ПП. Даде ли 1000 лева за Украйна или чакаш пенсийката да си платиш тока и цигарите?!
241
19
 
11
 
! Отговори
слава на Ким Чен Ун преди 1 година
Вече целия свят знае, че България е троянски кон на фашистка Русия в Европа... Благодарение на един клепоух, плешив русофил на Дондуков 2... Браво!
240
11
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нямаме никаква работа в ес и нато там сме без референдум така че вън от тезигад-ни организации докато сме още живи
239
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесно,но надали е така.