Проф. Тодор Тагарев: България се отдалечава от съюзниците си в НАТО

Опциите пред Путин се изчерпват, смята той
26 мар 2023 22:17, Йоана Цонева
387
Проф. Тодор Тагарев: България се отдалечава от съюзниците си в НАТО
Снимка: БГНЕС

"Президентът на Русия Владимир Путин взима Беларус за заложник и потенциална мишена за действие. Лукашенко не успява да се противопостави на желанията на Путин". Това заяви пред Нова телевизия бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев за решението на руския лидер да разположи ядрено оръжие на беларуска територия.

По думите му има индикации, че се изчерпват опциите пред Путин. Руската армия не успява да постигне никакви значими успехи, стана ясно от коментара му.

Той обясни, че Путин и други висши представители на Кремъл реферират, че могат да използват ядрено оръжие в едни или други обстоятелства. Сигналите от САЩ са, че няма поводи за притеснение. Путин за пореден път нарушава поредния международен договор, в случая Договора за разпространение на ядрено оръжие при положение, че ядрена държавата не може да предава ядрени оръжия на трета страна, коментира проф. Тагарев.

Още по темата
Той посочи, че България няма редовно правителство, но има решение на Народното събрание, което е прието със сериозно мнозинство за оказване на военна и военно-техническа помощ. Президентът обаче не се съобразява с решението на парламента и неговите изявления противоречат на решенията на законодателния орган, подчерта проф. Тагарев.

Той посочи, че служебният кабинет е пропуснал осем месеца в развитието на българската армия и военновъздушните сили. Пред България не се вижда перспектива как може да поддържа МиГ-овете си, добави проф. Тагарев, според когото проблемите на сигурността не се решават със закупуването на определени оръжейни платформи.

За него най-тежкото е отказ да се помогне на Украйна. България демонстрира поведение, което я отдалечава от съюзниците ѝ в НАТО, уточни проф. Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фики - един познат викаше, кога си проZт, обикновенно е завинаги! Ще се "дистанцираш" от Ядрена война?! Къде бре - на Марс ли? Изглежда оттам падаш!
237
9
 
13
 
! Отговори
вой на червени бокл преди 1 година
Hа българските прорашиски продажници им дай по цял ден да оакват форумите и да чешат макарите на любимият им Путин !
236
9
 
13
 
! Отговори
ДЕДО ВИ преди 1 година
До БАБА ВИ - а по добре във война отколкото обратно в Гнилия Нов Съветски Съюз на Путин. Защото едни хора усилено ни теглят натам. И когато войната в Украйна свърши, Свето ще тръгне отново по нормалния път, а вие отново ще чакате внуците да ви пишат от странство, където вие сте ги изгонили.
235
12
 
7
 
! Отговори
Фики преди 1 година
Ако НАТО ще влиза в ядрена война мисля, че за България е доста разумно да се дистанцира и да не се намесва по никакъв начин. Украинците са свикнали с високата радиация, обаче ние не сме.
234
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дърт вампир е тичал през глава за комсомолската книжка. Аз не знам дали Путин някога е бил комсомолец, но тоя е бил.
233
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Каракочев ; - Не само платена публикация , но и платен грантаджия , който "за няколко долара повече "и майка си ще продаде , та какво остава за родината си ...
232
10
 
12
 
! Отговори
БАБА ВИ преди 1 година
А Дано се отдалечаваме... Иначе този евроатлантически ястреб ще е от първите с пяна на уста да загроби България и да ни вкара във война.
231
2
 
7
 
! Отговори
Добре преди 1 година
До Кънчо Говори се за излизане от НАТО и ЕС. То и Гърция и Турция са в НАТО, но виждате, какво стана в Кипър, а и сега между тях! А пък и ние сме голям фактор в ЕС, че да не могат да ни жертват ли? Всичко е въпрос на интереси! НАТО влезе на балканите и мислите ли , че просто ей така ще отстъпи позиции?
230
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се става професор по време на политическа кариера? Някой знае ли?
229
2
 
2
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
До Добре Говори се за излизане от НАТО... Ние сме член на ЕС, как НАТО ще обяви война на държава членка на ЕС ?
228
3
 
4
 
! Отговори
Добре преди 1 година
До Анонимен263 Аз, като съм "п-р-о-стак" и не мисля, кажете вие какво мислите за евентуален неутралитет? Как ще бъде осъществен? Та нали утре Северна Македония ще спретне една провокация, НАТО ни обявява война и край с неутралитета! Или си мислите, че не могат да ни направят такава постановка? Ще сме заобиколени от четири натовски държави, Сърбия, може да се каже, че е с Русия. На нас, като неутрални, кой ще ни помага? Можем ли да се справим сами с такава ситуация?
227
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът ще бъле съсипван бавно, меко и сигурно. За да няма революции, а да има отрезаяване. От Танарев очаквайте да напусне България, подгонен от НАП.
226
3
 
14
 
! Отговори
НАРОДА преди 1 година
ЧУДЕСНО!!ТОВА Е ЕДНА НЕВЕРОЯТНО ДОБРА НОВИНА!!
225
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, не гласувайте за ПП-ДБ, ще ви карат да дарявате заплата на Украйна. Лакеи!
224
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Беларус не е ядрена държава и там ще бъдат разположени руски тактически ядрени оръжия, както Италия, Германия, Нидерландия, Белия не са ядени държави и там са разположени американски тактически ядрени оръжия.
223
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще гласувам за ПП-ДБ.
222
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този чичак вероятно е бил най-върлия комунист навремето, а сега ни се преструва на пръв демократ. А, мерси. Писна ми от партийни секретари с всевъзможна окраска. Пребоядисват се-ту на комунисти, ту на демократи. Както дойде. Ама все им личи.
221
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измислен професор отвсякъде, за да няма обиди в сайта ще ви го обясня накратко: занимава се главно с такива проблеми да доказва как от Сливен е по-изгодно да стигнеш до Варна като маршрута ти минава задължително през София.... ама с този акъл и поклони и до министър стигна... а ако знаете колко много има като него....на конвейр ги произвеждат професорите в едно заведение на Евлоги Георгиев...имена няма да посочвам...
220
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я да млъкнеш! Не само не се отдалечаваме, ами направо сме залепнали в целувка за задниците им. Колко още трябва да се приближим според тоя измислен професор? И ТЖ не беше толкова приближен на Брежнев.
219
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този сеправина ястреб ,но се оказа един пуяк.