Проф. Тагарев: Страхът е важна част от пропагандната стратегия на Кремъл

Според него Путин няма да използва ядрено оръжие, опитва се да спаси кожата си
29 мар 2023 22:52, Йоана Цонева
94

Беларус е част от войната още от първия ден на мащабната агресия.

"Беларус вече става неизбежно и цел, ако Путин реши да използва такова ядрено оръжие, разположено на нейна територия. Не мисля, че Путин има готовност да използва ядрено оръжие", заяви бившият служебен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му експертите смятат, че това няма как да се случи скоро, но това не би трябвало да ни успокоява.

"По-добре да не го прави, защото ще понесе много големи загуби. Путин от тази гледна точка е рационален и се страхува за кожата си. Това потенциално разполагане на ядрено оръжие в трети страни е в нарушение на договора за неразпространение на ядрено оръжие. Путин направи това обявление, след като Си Дзинпин си тръгна от Москва. От техните разговори стана ясно, че двете сртани не могат да разполагат ядрени оръжия в трети страни", обясни гостът.

Той цитира наблюдатели, които считат, че Путин се е почувствал дори унизен от поведението на Си и това е реакция, с която да му каже: Ще си правя каквото съм решил.

"Си е партньор на Путин, Китай споделя руските позиции за еднополюсния свят, имат общи виждания. Китай има пряк икономически интерес да използва Сибир като източник на суровини за своята икономика. Но по други въпроси имат сериозни разминавания", посочи проф. Тагарев.

Според него военновъздушните ни сили получават изключително внимание, откакто Румен Радев е президент на страната.

"И днес говори за заместващи изтребители. Президентът и служебният министър виждат себе си като експерти, а политиците трябва да решат дали да ги послушат и дали да похарчат още 1,5-2 млрд. лв. за изтребители", каза той.

Проф. Тагарев е на мнение, че Путин подема нови пропагандни тези и подхранва петите колонии, които са по много страни в света и започват да раздухват истерия, за да спадне подкрепата за Украйна. Сплашват се демократичните общества и се всява напрежение.

Страхът е важна част от пропагандната стратегия на Кремъл, обърна внимание бившият военен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
23
 
4
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
Чудя се как е възможно да има путинофили у нас.Това е война , смърт, предизвикана от човек с болен мозък.Не е пандемия или природно бедствие. За война няма никакво оправдание.Дори животните от един вид не се избиват по между си.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този да е направил нещо смислено в жалкото си политическо съществуване?! Защо непрекъснато ни го показвате - бита карта, аут.
39
4
 
17
 
! Отговори
Уф! преди 1 година
Хайде стига сте давали трибуна на този вмирисания! Каквото му напишат от "Козяк" това говори. В България истинските политици клонят към нула, но *** като този, колкото искаш!
38
3
 
17
 
! Отговори
ээ преди 1 година
До гуша ми дойде да гледам по разни телевизии този индивид.Говори давогии,направо се задавя от русофобия.Ти си срам за българското общество.Дигай си остарелияз-а-дник,и заминавай за западна европа.
37
16
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Хитряга е Путин. НАТО да удари Беларус .Само че посегнели ли към ядреното оръжие , с Русия е свършено.
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев е платена м1шка. Нищо повече. Всички сме наясно какво искате да внушите :) см3шници :)
35
2
 
9
 
! Отговори
Безпристрастен преди 1 година
Българите очакват справедливост,независимо откъде ще дойде и как ще се нарича.Даже може и Народен съд за ,,Елита на Нацията,, демек такива евроатлантици като Тагадъков на американска заплата. 30 години нищета и бедност,беззаконие и кражби,30 години един загубен човешки живот!
34
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магарев,имаш само един проблем.Независим си,щото от тебе нищо не зависи.А руската мечка пък има един недостатък.Много е злопаметна и рано или късно въздава справедливост на враговете и,какъвто си и ти.
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе докога ще овонявате ефира с тоя петньосан ***.Мършлякът се е посрал до над ушите в безсилната си злоба.Между другото на тоя кухоглав грозник му кихат по 3 хиляди лева на участие при мисирките,а хората хляб не могат да си купят.
32
2
 
10
 
! Отговори
Toma neverni преди 1 година
Мен на 2 пъти ме триха тия хубостници,че качих линк за действия на украинци към сама жена с дете ,а дават трибуна на родоотстъпници,Идва Видов ден.....
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щото само от Кремъл е пропагандата а тия като теб мизеррници подплатени не слизат от медиите с пумията си! ***!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"От техните разговори стана ясно, че двете сртани не могат да разполагат ядрени оръжия в трети страни", бил обяснил гостът. Този гост или ви лъже или е кух. В Кремъл Президентът Путин и Председателят Си изразиха единно мнение, че Пиндостан няма право да разполага ядрени оръжия в трети страни извън своите национални граници,
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой се страхува от Кремъл? Само предателите, които са получили безплатно висше образование в Москва, СССР и след това са си изкарвали грешните парички с плюeнe по Русия в угода на новия си началник. Кой не се страхува от Кремъл, от Брюксел и от Хага? Ердоган не се страхува. Ердоган забива нож във врата на съда в Хага като кани Президента Путин на посещение в Турция в края на април.
28
3
 
20
 
! Отговори
ВНВАУ Шумен преди 1 година
Ждрольо,колко имаше по научен комунизъм?Излез от окопа тагарка.
27
15
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименпопитайте костя и борисов,единият с замък на брега на Варненското езеро купено с...незнайно как...с рубли разбира се,другият къщи и магазини на любовницата си на възраста на дъщеря му...в Барселона...милиони ограбени от Българите...извращения,финансирани от ес и българите,съучастници сте в убийствата на жени и деца на възрастни в Украйна!Бог да пази САЩ и Съюзници
26
9
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
тези "патриоте" на маса заплашват децата им с бомби в училищата господарите на боко и *** от раша...и мълчат...и не питат...и не търсят отговорност...им гласуват срещу пари безбожниците продаващи децата си...а ако не дай боже гръмне някъде кой ще е отговорен г-н резиден...доган...боко...костя???обслужващи и финансиращи с парите и животите на децата на българите...убийствата на жени,деца и възрастни в Украйна!!!организирани от радев "протести" от крадящи пари от българите и ЕС..с трактори
25
14
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Подготвен анализатор и най -важното,Голяам Българин и истински Патриот!!!разбирасе раша и пропагандата им с ***...а и сайте е...на м.и.р ще го плюят...хората не са слепи...САЩ с 200 няма начин да минете мафиотчета на путин,не правещи нищо за него освен да го ограбвате!!!внимаваите,ще се усети че го грабите по резултатите...и новичока ви е гарантиран!!!
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г. н . Професоре има една бг поговорка страх лозе пази приповни си я и не се самозабравяй щото и най простия селянин я знае ! Не св изказвай неподготвен под ло го
23
5
 
3
 
! Отговори
Лайномет преди 1 година
Яжте_лайна_русороби! Топли_пресни_руски_лайна!! Мляскайте_и_преглъщайте_лайнояди!!!
22
18
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
г-н Тагарев е реалистичен анализатор!разбираемо руската пропаганда и русоробите му плющят минуси!това работи против тях,хората се научиха да "четат"фактите"факт 1...от 30 г ви управлават дпс и сателити създадени от тях като ...атака...***...е живеете ли по-добре...децата ви бягат от домовете ви,предимно турчета предадени от дпс!комунистите от бсп...лъвиците с гроб щяха ви строят...ядрени..в Белене...и ограбиха стотици милиони...ядрени няма...факт,боко щел да ви оправи като цАро...ама друг