Меджидиев: Реформата в ТЕЛК системата ще бъде факт в началото на май

По думите му недостигът на лекарства по аптеките е овладян
Обновена: 30 мар 2023 20:50 | 30 мар 2023 08:50, Йоана Цонева
0
Меджидиев: Реформата в ТЕЛК системата ще бъде факт в началото на май
Снимка: БГНЕС

Недостигът на лекарства по аптеките е овладян, въпреки това контролът и проверките продължават. Това заяви служебният здравен министър Асен Меджидиев пред журналисти в Дупница, цитиран от БНР.

Сериозен бе проблемът с липсващите лекарства преди 3 месеца, но цяла Европа бе в тази ситуация, изтъкна Меджидиев. По думите му проверките трябва да продължат и да бъдат регулярни. Ние сме длъжни да осъществяваме контрол, защото аз не съм министър само на лекарите и фармацевтите, аз съм министър на гражданите, каза още Меджидиев.

Още по темата
Той увери, че реформата в ТЕЛК системата ще бъде факт в началото на месец май. Няма как да стане по-рано, защото от "Информационно обслужване" са ангажирани с изборите, оправда се здравният министър и добави още една причина - предстоят много преосвидетелствания.

"Документите ще идват по електронен път директно към лекаря и дори ще има анонимност, пациентът и лекарят няма да знаят кого освидетелстват, за да се избегнат някои недобри практики, които съществуваха досега", заяви министър Меджидиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари