БСП пита членовете си да участва ли в кабинет, да остане ли в опозиция

Социалистите нямало да влизат в задкулисни договорки
198

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След старта на парламента БСП ще направи вътрешнопартийно допитване как да се държи парламентарната група - да влиза ли в правителство, да подкрепя ли някого или да е в опозиция.

"Това ще го решават само членовете на БСП", увери лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя добави, че БСП запазва приблизително предишния резултат в една сложна ситуация.

"Вървеше една добре организирана и манипулативна кампания срещу БСП по време на цялата предизборна кампания. Внушаваше с, че БСП е приключила като партия но планът за убийството на БСП се провали“, скочи тя по отношение на "Левицата".

Още по темата
"Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник. Този път беше "Левицата", планирано, организирано, подплатено с много финанси, стотици хиляди левове за кампанията и с подкрепата на служебния кабинет. На много места областни управители, назначени от президента Радев работиха за "Левицата", бяха използвани държавни служители, беше оказван натиск на хора от БСП да гласуват за "Левицата",  но в крайна сметка истинската, автентична лява партия, единствената в 49-ото Народно събрание е БСП", каза Нинова.

"Искам да се обърна към хората, които през цялото време манипулираха обществено мнение как БСП умира, да ги попитам имат ли малко достойнство? Слушаме ги от сутринта тези врачки и баячки да внушават, че БСП ще прави правителство с ГЕРБ,, ДПС, ИТН и т.н. И да говорят от името на БСП. Искам да ги помоля да спрат да говорят от името на БСП", отсече тя.

"Наиграхте се. Каквото можахте навредихте, отново подновяваме поканата, върнете се в БСП, подновете си членството, ако сте искрени, че искате силна лява партия“, обърна се соцлидерката към основните лица на „Левицата“, които са били членове на БСП.  

Нинова призна, че БСП не е удовлетворена от резултатите от изборите и ще работи за повишаване на резултата.

"Ще направим анализ област по област, защото имаме 10 области, в които сме повиши резултата, има такива, в които сме понижили, всяка област е различна", каза тя.

Соцлидерката увери, че БСП ще разговаря с всички в НС, както и досега. "Ще разговаряме, за да ги информираме какво решение е взела партията. Задкулисни разговори от нас не очаквайте", увери тя.

Относно патовата ситуация за формиране на редовно правителство, Нинова отсече, че решението принадлежи на първата политическа сила на вота – ГЕРБ.

"Не винаги  в политика 1 и 1 прави 2. ПП и ДБ имаха повече гласове поотделно, математически сбор от партии не носи повече гласове", коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя Ездачката да се благодари, че е ниска избилателната активност , защото при 65-70% гласували ще видят парламента от към градинката. Тези 200 000 гласа са им абсолютния максимум , дори с напазаруваните гласове.
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗозоХоди дедо поп да те поръси със светена водица с чимшира, за да излезе десният лукавий бес от теб, герберски слаганяк!
140
2
 
3
 
! Отговори
:-) преди 1 година
До Анонимен ВИЕ ДЕСНИТЕ СТЕ ПО ГОТОВОТО А НЕ ПО ТРУДА ДРАГИ. Първо експлоатирате мама и тати до дълбоки старини и после експлоатирате близки и приятели. Ръцете на трудовите хора са създали всичко на Земята. Капитала е паразитно средство за нечестна експлоатация.
139
3
 
4
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Те нямат нужда от теб Нинова, то това да не ти е предния парламент, та чак и министър да бъдеш.
138
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До ТЪЖНА РАВНОСМЕТКА............. Теб те тегли вече яко към чемшира, нали другарю? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
137
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да стои там докато ги довърши!!!
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази чупакабра си е точно на мястото, при останалите клоуни, мутри и чалгари. Най добре да направят нацистко правителство и чалгарски Райх!
135
1
 
2
 
! Отговори
ЦИРКЪТ в РАЗМИСЛИ преди 1 година
Чудя се какво ли ще измислят, за да има правителство? Вариант 1: "ЕКСПЕРТЕН" кабинет - правят безобразия и после ниякоя партия не е воиновна; Вариант 2: кабинет на "МАЛЦИНСТВОТО" - ПП съставя кабинет, кояйто ГЕРБ го покрепя при гласуването на "евроатлантическите" директиви. След това ПП отива в историята, а ГЕРБ продължава напред в едни нови избори. Вариант 3: ГЕРБ и ПП управляват (не вярвам това да стане, понеже когато излезат хората на улицата някой трябва да го "отнесе", а ГЕРБ са "по-ценни".
134
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психодесните мошеници умираха да се коалират с БСП и после непрекъснато нарушаваха коалиционните споразуминия Кирчо и Кокорчо си правеха каквото си поискат айде ще гонят 70 дипломати, айде оръжия за укрите и правителството падна. Сега тия мошениции пуснали троловетеее си да обиждат БСП! НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ОТВОРЕНАТА ВИ ЕМБЛЕМКА ВРАТА ИЗЧЕЗВА В ПОЛЕТО НА ПОЛИТИКАТА.А БСП ЩЕ СИ ОСТАНЕ ПАРТИЯ С ПОЛИТИКА И ПОЗИЦИЯ. МНОГО СЛЕД КОРНЕЛИЯ ЩОТО Е ПАРТИЯ С ИДЕИ А НЕ ВОЖДИСТКО-ПОСОЛСТВЕНА СБИРЩИНА.
133
4
 
4
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 1 година
От десните по-големи лъжци няма, защото те лъжат наедро, например че не са канадски граджади, че не са крали интелектуална собственост, че не живеят в огромни палати, че нямат гръцки острови и къщи Барселонски, че не пипат обратното на предника по парапета и тн и тн и тн САМО БСП!Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2023/04/04/bsp-pita-chlenovete-si-da-uchastva-li-v-kabinet-da-ostane-li-v-opoziciia.565434,5#comment-newest
132
3
 
8
 
! Отговори
Те в селото не ги преди 1 година
Искат, те за къщата на попа питат, НАГЛОСТ, ДАЛИ ДА УЧАСТВАЛИ????!!!!????!!!!
131
9
 
3
 
! Отговори
ТЪЖНА РАВНОСМЕТКА преди 1 година
ВАЖНОТО Е ДРАГИ ТРОЛОВЕЕ НА ДЯСНОТО, ЧЕ ВИЕ ОБЕДНЯВАТЕ, ВИЕ СТЕ В ПЕРИОД НА РАЗПАД, А НЕ БСП! ВАЖНОТО Е ЧЕ ПРОПАГАНДАТА ВИ САМО НА ПРЪВ ПОГЛЕД Е СРЕЩУ БСП И ЗА ДЯСНОТО, ВСЪЩНОСТ Е ЗА ДЯСНОТО И ПРОТИВ САМИТЕ ВАС! С ВСЯКА ГОДИНА ЕКСПЛОАТАТОРСКО ДЯСНО УПРАВЛЕНИЕ СЕ РАЖДАТ НОВИ И НОВИ ОЛИГАРСИ И ВИЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВАТЕ ОТ СРЕДНАТА КЛАСА ВЪРВИТЕ НАДОЛУ НАДОЛУ НАДОЛУ И ТЕГЛИТЕ СЪСЕДИ, ПРИЯТЕЛИ ПАК НАДОЛУ, НАДОЛУ НАДОЛУ
130
2
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Кака да прави курбан, че е в парламента. Благодарение на малкото си останали чyгyнeни гласоподаватели :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Спазват партийната линия до край.
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чудно? И аз се чудя...Явно са много разочаровани от Запада.Не берат парите по дърветата,а трябва здраво да работиш за тях.В неделя гледах някакви бачкатори в Испания.Ами ние тука се изкъртваме от бачкане,далеч от роднините сме...Репортерката ги пита-защо не се върнете в България? А,да бе,да работя за по- малко пари...Хем сърби,хем боли,хем драго ми е....
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пита ли фюрера *** дали да си останеш девствена?
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък никой не пита БСП....
126
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле Мале,кака си предлага услугите.Нали е капацитет от приватизацията,ценен кадър.
125
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия 23 гласа какви договорки? Това вече не е партия,а политически кръжок по интереси. Ставате само за заълване на свободни места заради липсата на Възхода. Възрожденците вече ви заместиха като русофили, по-почтени са и са почти два пъти повече.
124
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не си мислите,че синчето е в Русия?
123
0
 
12
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Почвам да си мисля, че кака ни *** е маша на ББ. Откато е застъпала начело на БСП, те само потъват, ли потъват, ли потъват ....нооооо, никой не е в състояние да я отмести. Сергей Станишев за много по-малко си отиде, и други покрай него, но няма кой да отмести неотместяемата (нека това ДА СЕ счита за шега с килограмите на К.Н.)!!!