Ако ПП не участват в кабинет с ГЕРБ, щели да изгубят на следващи избори

Партията била неукрепнала формация без ясен политически профил
135
Ако ПП не участват в кабинет с ГЕРБ, щели да изгубят на следващи избори
Снимка: БГНЕС

Формирането на правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото. Няма как да се дърпат от ПП, защото на едни следващи избори ще имат по-нисък резултат, няма как да вдигнат подкрепата за себе си така. Те са нова, неукрепнала формация без ясен политически профил. Това каза бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков пред Nova News.

Още по темата

"Възможни формули на управление има. Става въпрос за партии от дясното пространство, участието на левицата в този парламент е минимализирано до 23 депутата. Конфигурации между ГЕРБ и ПП, или ГЕРБ и други формации са също възможни. Този път няма да се ухажват толкова, в следващите дни ще видим какво ще направят, или да ходим на нови избори. ДБ вече можем да кажем, че са управлявали с Борисов и имат имунитет, Христо Иванов е бил министър. Може би си вдигат цената, като се дърпат", отбеляза той.

Той допусна хипотезата за нови предсрочни избори през лятото или заедно с местните през есента. "Сформирането на мнозинство е първичния проблем. В политическата битка между първите две партии личното е водещо, няма фундаментална промяна в политиките им. Възможно е политическите лица да се отдръпнат и да отстъпят водеща роля на експертите, на по-неутрални лица, но и всеки министър трябва да бъде експерт. В последните години много тежки обиди се изговориха, а сега ГЕРБ и ПП са в ситуация, в която трябва да търсят съгласие", заяви Миков.

По думите му БСП е задържал петото място, но ако ДБ и ПП не бяха в коалиция, щяха да са шести. "БСП не е привлекателна за младите хора. Партията трайно се застопорява на дъното на класацията и не изглежда да си е направила изводи от това. Не само Нинова е виновна, а един кръг около нея, който заравяйки главата си в пясъка и с разгонването на хора, допусна грешки, които не са дело на един човек", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
13
 
! Отговори
ЗАЩО преди 1 година
Защо всички се загрижили за Промяната,че ще загубят.Били шарлатани,счупили държавата,крадци-думи на Борисов.Има достатъчно други в парламента.Заради ББ бяхме на избори-сега пак е победител и пак хвърля вината в/у ПП.Борисов видя,че лъжите му отекват в ушите на българите и продължава в същия дух.Целта е да бъде унищожен всякакъв опит за промяна.Мафията си знае работата.Успяха да накарат една част да забрави 12г.управление и да се стовари вината на другите.Хайде холам!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 Усетихте се,ама късно!КОГАТО ВИ РАЗПРАВЯХА ДА ГИ ЛУСТРИРАТЕ ВИЕ СЕ ОСЛУШВАХТЕ КАТО ГЪРМЯНИ ЗАЙЦИ!Е,СЕГА ИМ ДЪВЧЕТЕ ГЛАВИТЕ!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А и Баце трупа годинки !
17
1
 
8
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Но пък ако участват на следващите избори ще утекат в канала.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Препоръчвам на избирателите на ПП и Радев да прочетат малко историята на фашизма, как се заражда и самата диктатура - ами по същия начин както и вашите, с разделение и омраза и настройване на народа срещу някого или нещо.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се коалираме и направим кабинет от който държавата и народа имат нужда сега то на следващите избори ще изгубим... Което само потвърждава, че партиите се интересуват само от себе си, а не от народа.
14
0
 
7
 
! Отговори
Сто преди 1 година
Другия път бсп не влезне
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И герб и ппдб и бсп са ненужни и вредни за България.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сигурно е ударил няколко за отскок сутринта. Естествено било Герб + ПП. Друг път, ПП-тата се бореха срещу Герб, сега пък да управляват с тях. Може и да стане, ама след някакъв як натиск отвън, на който не могат да откажат.
11
1
 
7
 
! Отговори
морски преди 1 година
ГЕРБ си има твърд електорат на тяхната си хранилка. Не подценявайте секта ГЕРБ !!
10
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПО СКОРО ПП-БД ЩЕ СИ ИЗГУБИ ПОЛОВИНАТА ЕЛЕКТОРАТ АКО СЕ ОБЕДИНИ С ГЕРБ ТОВА ЩЕ СТАНЕ! И СТИГА С ТОЯ ГЕРБ ТОЙ Е НЕНУЖЕН НИКОМУ!
9
2
 
4
 
! Отговори
голямото чакане преди 1 година
До Анонимен 5 Бедна ти е фантазията какво чакане ви чака!Ние от Герб проблем нямаме!Проблема е при вас,чакащите някой да ви дава!
8
1
 
1
 
! Отговори
Абе комунде! преди 1 година
Следващите Избори си наближават, ДС свойте хора ще поДСтави!
7
3
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
В политиката в България няма българи,а турци,криптотурци,евреи,криптоевреи,цънгъри,пъмъци,арменциБез Руската армия няма да се измъкнем от това робство. А сега предстои и посочените горе да направят проруски партии,които да се представят за Българи,а нас Българит да нарочат,че сме тях
6
5
 
7
 
! Отговори
знам го преди 1 година
Този е прикрит ГЕРБерас.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако хилещите се неадекватници се обединят с милиционерските престъпници от ОПГ Гроб, то протестите започват от ден първи, а скоро след това и двете уродсски формирования отиват завинаги в канала на историята! Хайде, чакаме!
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега изгубиха 70 хиляди, ако продължат да са неконструктивни и токсични още 100 хиляди ще им бият шута абсолютно сигурно е.
3
2
 
22
 
! Отговори
КОПЕЙКИН преди 1 година
Че те и сега ги загубиха. А ако направят коалиция с тези с които уж се бореха са тотален аут. Нямат правилен ход. И това е хубаво. Красота. Чао ПП. Хихихих
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви следващи избори?????
1
4
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
каква партия може да бъде пп с парапета и грешния ъгъл това е позор да изчезватот полит пространство избори до дупка докато случим на хора