Ако ПП не участват в кабинет с ГЕРБ, щели да изгубят на следващи избори

Партията била неукрепнала формация без ясен политически профил
135
Ако ПП не участват в кабинет с ГЕРБ, щели да изгубят на следващи избори
Снимка: БГНЕС

Формирането на правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото. Няма как да се дърпат от ПП, защото на едни следващи избори ще имат по-нисък резултат, няма как да вдигнат подкрепата за себе си така. Те са нова, неукрепнала формация без ясен политически профил. Това каза бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков пред Nova News.

Още по темата

"Възможни формули на управление има. Става въпрос за партии от дясното пространство, участието на левицата в този парламент е минимализирано до 23 депутата. Конфигурации между ГЕРБ и ПП, или ГЕРБ и други формации са също възможни. Този път няма да се ухажват толкова, в следващите дни ще видим какво ще направят, или да ходим на нови избори. ДБ вече можем да кажем, че са управлявали с Борисов и имат имунитет, Христо Иванов е бил министър. Може би си вдигат цената, като се дърпат", отбеляза той.

Той допусна хипотезата за нови предсрочни избори през лятото или заедно с местните през есента. "Сформирането на мнозинство е първичния проблем. В политическата битка между първите две партии личното е водещо, няма фундаментална промяна в политиките им. Възможно е политическите лица да се отдръпнат и да отстъпят водеща роля на експертите, на по-неутрални лица, но и всеки министър трябва да бъде експерт. В последните години много тежки обиди се изговориха, а сега ГЕРБ и ПП са в ситуация, в която трябва да търсят съгласие", заяви Миков.

По думите му БСП е задържал петото място, но ако ДБ и ПП не бяха в коалиция, щяха да са шести. "БСП не е привлекателна за младите хора. Партията трайно се застопорява на дъното на класацията и не изглежда да си е направила изводи от това. Не само Нинова е виновна, а един кръг около нея, който заравяйки главата си в пясъка и с разгонването на хора, допусна грешки, които не са дело на един човек", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37 Като не управляват с тях си заминават, изборът е техен! А и без тях ще стане.
39
3
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 1 година
То, щот не ги искат, затова Герб все е първи, а ДПС трето, сега отстъпи мястото на Костадинов. Не ги иска не народът, а политиците не могат да си разделят квот делят и да си надмогнат егото. На ПП много им се ще да стъпчат Герб, но няма как да им се получи, народът си гласува за Герб. И, ако Борисов не се беше заиграл с тая Украйна, щеше да има много повече гласове. А заради оръжието и подкрепата доста се отказаха от него, засега. Не се знае дали няма да си промени позицията, той е гъвкав.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва ще им е последната грешка на ПП, тиквата това иска хем да му крепят кабинет, хем да тидат в небитието.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам звездите да се саберат да направат концерт в зала Армеец под слогана - "ГЕРБ и ПП-ДБ с коалиционно правителство" Васко Кръпката там и другите такова да попеят.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 Това не искам, онова не искам, но мнозинството решава, разберете го най- после.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пък *** ! ПП да не са самоубийци да управляват с Гроб !
34
1
 
6
 
! Отговори
МЛАДЕЖ преди 1 година
Дали всички "ози",загрижени за това,че ПП не иска да подкрепя Борисов биха работили с човек,който ги е обиждал и унижавал публично по отвратителен начин-независимо дали е мъж или жена,който ги лъже,държи се диктаторски с тях?Промяната направиха коалиция-скочиха срещу нея.ББ участва в свалянето на правителството,смятайки че ще вземе поне 90.Сега искат ББ и неговите защитници да бъдат подкрепени от тях.Всички,които не харесваха ПП-сега са в парламента.Да се събират и да правят правителство.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко си има приятелчета в ДПС и Славуца, да се събират и да управляват. За какво им са тези които "счупиха", държавата, стига глупости да се събира мафията начело с ГЕРБ и да мачкат .
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно обратното пиянддурник, ако участват в кабинет с герб ще е краят им справка патриотичния фронт.
31
1
 
5
 
! Отговори
ндаа,много интересно преди 1 година
До Анонимен 24 Никой не искал Герб,само дето хората гласуват за тях!С такава логика избори не се печелят!
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАНко, и как е спечелило Изхождане бе копейко, като е на ТРЕТО място, с минимална преднина пред четвъртия, и ОГРОМНО ИЗОСТАВНЕ от първия и втория??? Това не е ли все едно третия във футболното първенство да го обявят за шампион? Хахахахах
29
3
 
5
 
! Отговори
Диагноза българин преди 1 година
Глупости от комунист. Аз гласувах за ППДБ и ако направят правителство с опг гроб, тогава няма да гласувам за тях отново на следващите избори. Логиката е много проста, дори и за червена кратуна: ако гроб толкова милееха да има правителство защо свалиха работещо такова преди година и половина? Извода е: дреме им на крадливите кратуни.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-естественото е шайката ограбила държавата, червената номенклатура с хотелите от БСП и ГЕРБ заедно да си направят коалиция в затвора. Много ги е страх изглежда, след като плюенето по ПП не спира и след спечелените избори от хартиената коалиция. Господа, ВИЕ имате мнозинство! Със същото мнозинство свалихте редовно правителство. Страх ли ви е Всеки предал избирателите си и влезне в коалиция с ГЕРБ заминава моментално в канала, както е обичай. Вярно е, че за глупост на зибирателя, ИТН се върнаха
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвет от комунистите, никога!
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗАЩО.. ЗАщото са най-големият им враг , на герб и ДПС !
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наздраве Мики!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Муахахахахаха, май ще ги сготвят :)))) аз пък мисля че ако се прегърнат с ББ са до тук!
23
9
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
И СЕГА ИЗГУБИХА , НАРОДА ЗНАЕ КОЙ СПЕЧЕЛИ - ВЪЗРАЖДАНЕ. !!!
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъдещето е на ПП , колкото и да не ви се иска . Кои са най-крадливите партии , не се ли доказа от КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ , от герб и ДПС ?
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самият факт , че НИКОЙ не иска герб и ДПС !