Ангел Найденов: 180 депутати биха подкрепили военна помощ за Украйна

Очаквам, че това ще е едно от първите предложения, посочи бившият военен министър
Обновена: 10 апр 2023 21:44 | 10 апр 2023 21:42, Красимир Ангелов
62
Ангел Найденов: 180 депутати биха подкрепили военна помощ за Украйна

Появи се информация, че на 23 февруари България е изразила готовност да дари своите изтребители МиГ-29 на Украйна. По-късно днес от МО категорично отрекоха това твърдение. Къде е истината?

"Не мога да коментирам достоверността на тази информация. Нямам отговор и на въпроса дали това не е някаква интерпретация на досегашната позиция на България, която от доста време заявява, че не може да дари или предостави тежко въоръжение с оглед на съществуващите дефицити. Предоставяйки средства и способности, се лишаваме от възможността да извършваме Air Policing", заяви бившият министър на отбраната Ангел Найденов в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му, ако съдим по досегашните изказвания на премиера, президента и министъра на отбраната "очевидно те не са сред хората - инициатори на подобно дарение".

"Ако България е направила подобно предложение, не виждам защо САЩ биха възразили. Изглежда нелепо. Дори да се приеме, че бихме предоставили бойните си самолети, остава неясно защо не са посочени останалите опции - Air Policing-ът да бъде поет от трета страна", отбеляза той.

Пред Bulgaria ON AIR Ангелов коментира и възможността новото Народно събрание да гласува "за" изпращането на последваща помощ за Украйна.

"В новото Народно събрание има мнозинство от около 180 души, които биха подкрепили подобна идея. Очаквам, че това ще е едно от първите предложения, които ще разгледа парламентът", обобщи той.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Опа преди 1 година
Я пак,я пак го повтори,че нещо не всички го чуха!Първо ще играят прътите,после им слагаме каските и на първа линия!А с приоритет Ангела на Мая ,че пръв той предлага първата точка за безвъзмездната помощ по заповед на началника си, след като РР е подписал изпращането на изстребителите ни...ех тези секретни документи как се явиха точно навреме!
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна се справя. Трябва им оръжие. Украинските оперативно тактически балистични ракети САПСАН, с далекобойност 500 км и радиус на действие до 10 км навлизат през 2023г. на въоръжение в украинската армия. Преди няколко месеца имаше мощни взривове на военна авиобаза в Крим.
46
2
 
6
 
! Отговори
Няма значение преди 1 година
Не се съмнявайте какво ще се случи с тези, които опитат да ни повлекат във война. Ще бъдат ПОМЕТРНИ
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чака се ултра *** ***-натовец който открито в някоя от обслужващите медии да даде тон за активно въвличане на България във войната с оръжие и жива сила. Който и да е той това е условието да му дадат властта (за малко). Или пък схемата ще бъде по модела КОЙ - така и няма да се разбере кой е дал предложението и години наред партиите взаимно ще се обвиняват (на фона на падащи ракети)
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да не се напъвате толкоз. И без нас ще минат. Ама ако искаш толкова да помагаш, грабвай оружието и атакаааа...
43
5
 
21
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
Вижда се,че подкрепящите Русия срещу марионетката Украйна е 10/1.Това би трябвало да значе,че избирателите на всички партии са против въвличането на България във войната на САЩ с Русия.
42
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си дойдем на думата значи. 180 национални предатели ще ни вкарат пряко във войната, при това с жива сила. Това се очаква от васалната територия. Както по римско време, завладените територии дават трудова и военна повинност. Ако и сега, когато решат да ни пратят на заколение си мълчим, вместо да ги окачим по дърветата на видно място, значи нямаме против.
41
4
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До Гетото на Европа Отивай там от където си излязъл травестит изтърбушен.
40
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въртяха, сукаха ...минаха изборите и пак сложиха плочата с хитове от Козяк! Помощи, скоро и военно присъствие на "специалисти" или мисийка...че на зеления вече не достига бройката на мъпетите за отстрел...180 въжета ще се намерят в близката железария...националните интереси диктуват- отговорно правителство не това, което са ви наредили в стаичките на Козяк!!!!
39
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е без да го казва този дженджер ние го знаемВъпроса е кога е кога тези в парламента ще си извадят главите от мястото където слънце не го огрява?преди писах че парламента е нелигитимен,защото в избра с гласовете на 1/3от населението.И трябва да се закрие това сборище на ГМО.
38
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това е най-важния въпрос за парламента, значи нямаме нужда от парламент.
37
38
 
4
 
! Отговори
Гетото на Европа преди 1 година
Значи само толкова са нормалните измежду тях
36
36
 
6
 
! Отговори
браво преди 1 година
помогнете на хората да се защитят от вероломния агресор
35
4
 
36
 
! Отговори
Анонимче преди 1 година
Има достатъчно улични стълбове, ще се намери и достатъчно въжета!
34
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
180 депутати биха подкрепили изгонването на пингвина!!
33
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
180 продажници
32
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали наистина няма по-важни неща за българския парламент?
31
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е един парламент да приключи с 180 украшения по стълбовете... нямате си на идея колко отрезвяващо ще бъде за следващите кандидати, ако избщо има такива!
30
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъщеря му не стана ли посланик? Хрантутници на българското общество.
29
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не го ли питахте защо жена му мая Манолова не влезе в парламента? Питайте го нещо, което разбира. Какво разбира от Украйна този съветски домат