Ангел Найденов: 180 депутати биха подкрепили военна помощ за Украйна

Очаквам, че това ще е едно от първите предложения, посочи бившият военен министър
Обновена: 10 апр 2023 21:44 | 10 апр 2023 21:42, Красимир Ангелов
62
Ангел Найденов: 180 депутати биха подкрепили военна помощ за Украйна

Появи се информация, че на 23 февруари България е изразила готовност да дари своите изтребители МиГ-29 на Украйна. По-късно днес от МО категорично отрекоха това твърдение. Къде е истината?

"Не мога да коментирам достоверността на тази информация. Нямам отговор и на въпроса дали това не е някаква интерпретация на досегашната позиция на България, която от доста време заявява, че не може да дари или предостави тежко въоръжение с оглед на съществуващите дефицити. Предоставяйки средства и способности, се лишаваме от възможността да извършваме Air Policing", заяви бившият министър на отбраната Ангел Найденов в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му, ако съдим по досегашните изказвания на премиера, президента и министъра на отбраната "очевидно те не са сред хората - инициатори на подобно дарение".

"Ако България е направила подобно предложение, не виждам защо САЩ биха възразили. Изглежда нелепо. Дори да се приеме, че бихме предоставили бойните си самолети, остава неясно защо не са посочени останалите опции - Air Policing-ът да бъде поет от трета страна", отбеляза той.

Пред Bulgaria ON AIR Ангелов коментира и възможността новото Народно събрание да гласува "за" изпращането на последваща помощ за Украйна.

"В новото Народно събрание има мнозинство от около 180 души, които биха подкрепили подобна идея. Очаквам, че това ще е едно от първите предложения, които ще разгледа парламентът", обобщи той.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
30
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Тоя и жена му искат да водят зрящите , а те самите са слепци и не разбират че жертвата на агресията на НАТО е Русия , която взе спшни мерки за премахване на заплахата!Т.е стана като вица - Вуте ме изпревари казал влюбения Нане!
27
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току-що бяха изборите! Някой спомня ли си в предизборните обещания на партиите да ни се каза ЧЕ МОМЕНТАЛНО ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ВОЕННА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА?? Аз нямаше да гласувам за никоя партия, на която това е ПЪРВИ ПРИОРИТЕТ! Ама нещо не си спомням да имаше такава! А сега изведнъж - 180 депутати? АБЕ ДА НЕ НИ ИЗЛЪГАХА ПАК БЕ!
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Air Policing-ът да бъде поет от трета страна" - А ето още по-добро! Да отива третата страна да ейрполисингва в Украйна и ни оставете на мира!
25
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проклет да е всеки ,който е гласувал за тези 180 из.мекяри.
24
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ВСЯКА СТОТИНКА , ИНАЧЕ НА ВЪЖЕТО ! За българско дете по 50 лв на месец ,за нагъл и пиян укрофашага по 1200 лв на месец!Тези 180 продажници трябва да бъдат съдени.
23
3
 
35
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
"Очаквам, че това ще е едно от първите предложения, посочи бившият военен министър" ТОВА ЛИ ЩЕ Е ОТ ПЪРВИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ??? На всичките проблеми в страната, това ли е най-важното???? А какъв процент от българите подкрепят "военна помощ за Украйна"??? Че 180 предателя на интересите и желанията на мнозинството са готови моментално да се съгласят по този неотложен проблем? АБЕ ДОКОГА ЩЕ СЕ ПРЕСТРУВАМЕ ЧЕ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ? ЧЕ ИМА ДЪРЖАВА? Ние сме собственост на някого! И той нарежда на продажниците ни!
22
6
 
13
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Вервай си.тази информация откъде я изсмука?американците даром нищо не дават
21
6
 
28
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
Всичките тези 180 народни иззедници-ВЕДНАГА НА ВЛАКА ЗА БАХМУТ!ВЕДНАГА!
20
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богдан Филов през 1941 година дава границите на България в Народното събрание - От Охрид до Черно море, от Дунав до Бяло море. Оправданията на фашистите след това са лъжа. И война си обявявате на САЩ и Великобритания, и подписите ви са при тези на Рибентроп и Япончето, и предварително приемате антиеврейски закони, и антифашистката съпротива преследвате. Не бъдете историчари и политичари и да лъжете за историята.
19
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ще даде всички свои вехти МИГове на Украйна и в замяна ще получи голяма отстъпка за втората поръчка на F-16....Това е описано в изтеклите "секретни документи" преди няколко дни във Вашингтон поуст. .... Вече е решено!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да търд, нали пишеше в ковид темата. Явно добре ти плащат.
17
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинските русофили (не рубладжии) са против Путин. Защото знаят че тази война не е добре за Русия.
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не се състои от 180 човека. Нужен е референдум.
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богдан Филов какво казва в това Народно събрание? Да живее Обединена България. А сега, ама ние не сме това, такова, евреите. Само 12 хиляди пратихме, защото били в Необединена България.
14
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли комунистите преди да мислят за совдепия да мислят за България.
13
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин не е Русия. Санкциите са против него и войната е против него, защото той я започна. Всички русофили в момента са против Путин.
12
2
 
13
 
! Отговори
В. преди 1 година
Този не знае ли Български думички. Неграмотинг.
11
6
 
15
 
! Отговори
маилс преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААНе сте работили с сомалиици да знаете те кво мислят за американците .Подобни народи са грабени години наред ,взето им е всичко,абе навсякъде големият ни нов брат се е държал като кварталния изнудвач,даи всичко което имаш и чао.Не става така да отидеш в чуждата къща ,да опрашиш жената ,дъщерята да продадеш,мъжа да направиш свои личен слуга и после що имало омраза.Малко им е на тия *** всички неща които им се случват у дома .Те тепърва ще лижат черни ***
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малка е подкрепата. Защо не обявите война на Русия, както направиха дедите на десните през декември 1941 година? Имате опит да осссирате България, да режете партизански глави, да пращате 12 хиляди евреи в Полша на германски лагер.
9
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли депутатите преди да мислят за Украйна да помислят за България и за българския народ.