Вървим към изолация в НАТО и ЕС, ще има трайни негативни последствия

Правителство можело да се състави около няколко приоритета
489
Вървим към изолация в НАТО и ЕС, ще има трайни негативни последствия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако първите две формации не се обединят, това ще доведе "до много по-сериозни негативи и най-малкото, от което можем да се притесняваме, е кой как ще се класира на следващи избори", коментира пред БНР проф. Тодор Тагарев, военен експерт и специалист по национална и международна сигурност, бивш служебен министър на отбраната.
В настоящата криза на парламентаризма водещите партии няма да получат по-голям резултат, нито да могат да управляват самостоятелно, смята Тагарев.

Ако има нови избори през юли, "дали ще бъдем свидетели на гняв или на апатия, не мога да преценя", посочи още той.
"Станахме свидетели на много яростни лични нападки между водещи политически фигури и те не дават добра основа за разговори. Въпреки това разумът призовава да се седне на масата", каза Тагарев.

"Това правителство може да бъде съставено около няколко приоритета – оздравяване на съдебната система, ускорена интеграция в ЕС и НАТО, реална помощ за Украйна, която да се обвърже с процесите за модернизация на армията", подчерта той в предаването "Преди всички". По думите му проевропейските сили трябва да намерят решение, защото "отвън няма как да им се наложи такова решение".

В последните 8 месеца президентът се постави "категорично над Народното събрание" и вървим "към изолация в НАТО и ЕС, която ще има трайни негативни последствия за България", заяви още Тодор Тагарев.

Това без съмнение ще окаже негативно отражение върху влизането на България в Шенген и еврозоната, допълни той.

В анализа си за ситуацията в ПП-ДБ Тагарев определи като "странно" изявлението, че консенсусът винаги води до катастрофа.

"В едни следващи избори това обединение няма да подобри резултата си, или поне няма да го подобри съществено", каза той.

По темата с нелегалния трафик на мигранти бившият военен министър каза, че за да сме подготвени за Шенген по-добре, разрешаването на проблемите с корупцията е както в наш, така и в европейски интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито Маркон, нито (особено) фон дер Лайен можеха да притиснат Си Дзинпин да се обади на Зеленски. Киевският режим беше обиден. Ръководителят на комисията по международни въпроси на Върховната рада на Украйна заяви, че "Тайван не е Китай. А Пекин няма права върху острова". След такова изявление Си Дзинпин повече няма да се обади, въпреки че по-рано се предполагаше, че това ще се случи, но не веднага.
309
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТО ВИДИШ ЕДИН ЧОВЕК БЕЗ ЕЛЕМЕНТАРНИ ЕМОЦИИ С ЕДНО КАМЕННО ЛИЦЕ РЪСИ ОПОРКИ... СИДЕРОВ, ТАГАРЕВ, ЗА ДРУГИ СЕЩАТЕ ЛИ СЕ?
308
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направление Запорожие. В тази посока традиционно се провеждат артилерийски дуели. Освен това в района на село Гуляйпол руски самолети с високоточни боеприпаси са поразили сградата на предприятието за производство на селскостопанска техника "ЗапАгроТех", в което се е намирал склад за боеприпаси и военна техника на фашистката craH.
307
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На юг "музикантите" щурмуват позициите на фашистката craH близо до училищата на улица Чайковски. Фашистката craH правят опити за контраатаки, опитвайки се да си върнат загубените територии. Югозападно от Бахмут продължава атаката по позициите на фашистката craH в покрайнините на село Ивановское (Красное), както и на подстъпите към магистралата Бахмут-Константиновка.
306
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут и околностите. В самия град ситуацията е следната: на север вагнеровците довършват остатъците от фашистката craH в район Интернет, а също така се придвижват напред в района Елеватор. В центъра Вагнер атакуват craHTa на позициите му в района на месокомбинат Салтов и автогарата Бахмут. Малко на юг от това място вагнерите изчистиха стадион "Авангард", а също така освободиха училища от craHTa: педагогическо училище на Ковалская и аграрен колеж на Благовещенская.
305
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донецко направление. Руската армия продължава опитите си да обкръжи фашистката craH в Авдиевка. Въздушно-космическите сили на Русия нанасят удари по територията с помощта на управляеми бомби. В западната част на Маринка части на ВС на РФ щурмуваха завода за ремонт на гуми Марински. Съобщава се без загуби. Вземането на тази позиция под пълен контрол ще улесни руските войски да щурмуват западните покрайнини на Маринка в района на улиците Лесная и Урожайная, където фашистката craH все още държат позиции.
304
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Добрия Видено иде-2ЗА СВАЛЯНЕТО НА ВИДЕНОВ ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН С ЦВЕТНА РЕВОЛЮЦИЯ И ЗА РАЗГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ДЯСНОТО КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО НА КОСТОВ ВСИЧКО Е ЯСНО. ЩО КИТАЙ Е НОМЕР ЕДНО В ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ И ЗАПАДА УМРЕ ПО ВЪПРОСА А?
303
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е. Радев е политически т.умор.
302
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ускорена интеграция в ЕС И нато НЯМА НУЖДА ЗАЩОТО СМЕ ПЪЛНОПРАВНИ А ТИ ХОДИ СЕ ИНТЕГРИРАЙ В ПЪЛЧИЩАТА НА Г-Н зЕЛЕНСКИ.
301
2
 
5
 
! Отговори
допълнение до Л/ преди 1 година
И кое от тези изпълнения е направил този толкова мразен човек от теб човек?По коментара ти личи, че си "десен",демек възбуждащ се към всичко американско,няма лошо,но всичките тези злини,изброени по горе ги направиха герб през последните 12 г. и пп през последните 8-9 месеца.И двете партии са "десни",обичащи сащ и мразещи Русия.Не е ли малко ***.шко да не виждаш в техни лица щетите за държавата,а търсиш под вола теле....
300
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев, не си спомням да си кандидат за депутат или за президнет, тогава от какъв пиедестал на чуждопоставенник се изказваш като обиждаш институциите парламент президент и политическите партии? Айде направи си партия развей си идеите и да видим дали ще имаш и хиляда гласа!
299
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 години, все едни и същи "експерти" се изказват и раздават акъл наляво и надясно. Освен да всяват страх и паника по студиата и да говорят едни и същи опорки по цял ден, не ми е ясно какво точно са допринесли за икономиката или обществото ни.
298
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев, каква ускорена интеграция в ЕС и НАТО, че България е пълноправен член. Скъсай си дипломата.
297
3
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Едни и същи русофоби около 20-тина ги вървят по всички медии. И тези 20-тина русофоби се опитват да определят насоката на общественото мнение, ужким, че говорят от името на народа. Тагарефф, ТафроффДиму Гяурофф, Иву Мирчефф, Иву Инджефф, Ирландската пастирка, Паситу, Ицо децантчика, Гаргамел, Винету и още няколко ***.
296
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Л/ Карагеев Радев вече си направи разрешените два мандата. За кога няма да го избираш повече?
295
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плаче за министър, затова да се обединят, ама след това като и двете партии се сринат Тагадъков минава към следващото прокси на запада хахахах
294
1
 
5
 
! Отговори
до Л/Карагеев преди 1 година
За твоя радост Радев няма повече право да става Президент,но когато говорим за щети на държавата е редно да си извадиш главата от....където слънце не огрява и да се опиташ,колкото и да ти е трудно да вкараш малко мисъл за това какво да щетиш държавата. Да ти дам малко жокер:Неправилно разходване на държавни пари,"печелене" на поръчки от "правилните фирми",което е свързано с КАЛПАВО изпълнение,защото никой не ги контролира,пълно незачитане на националните интреси за сметка на европейските
293
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До K0rNELAОт НАТО не се излиза. Поне не и с домораслия политпланктон. За това трябват държавници от ранга на Шарл де Гол. В НАТО набутват без да те питат. Там сме по волята на геополитическия господар към който сме пришити в момента и ние и македонците и финландците и всички останали проксита на САЩ. Фронтова територия с американски бази, оръжие за украйна колкото е останало и пушечно месо.
292
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Киро и кокочо нещо се опъват, но осланика щще им обясни как искат правителство!
291
0
 
2
 
! Отговори
Ради да ги нареди преди 1 година
кЪкто знае най-дубря!