Радев към депутатите: От вас зависи просперитетът на страната и изходът от кризата

Президентът вижда устойчиво управление, но ако е основано на ценности
Обновена: 12 апр 2023 10:38 | 12 апр 2023 10:32, Камелия Цветанова
31
Радев към депутатите: От вас зависи просперитетът на страната и изходът от кризата
Снимка: БГНЕС

Следващото управление може да е устойчиво, само ако се основава на ценности и ясни приоритетите. От вашите решения зависи просперитета на България и няма да го постигнем с лозунги и заклинания, а с действия и загърбване на тяснопатийни цели, а с амбициозни национални цели. Това заяви президентът Румен Радев по време на тържественото заседание на НС.

„На вас хората повериха отговорността да ги представляват във времето на изпитания. Свиках заседанието в Страстната седмица заради очакванията на хората за различно начало на това Народно събрание с надеждата за смирение, диалог и разум и с оглед на сложната задача за съставляване на правителство и преодоляването на изоставянето в законодателството“, каза той.

Според него предизвикателствата към това Народно събрание са големи и приемането на бюджета е първостепенна задача.

„Предстои решаването на сложно уравнение, което трябва да гарантира доходите на хората в условията на криза и перспективата за икономически растеж и съхраняването на финансовата стабилност. Надявам се и така е редно бюджетът да бъде внесен от редовно правителство, което да се ангажира с ясни дългосрочни политики и и да носи отговорност за тях, но ако това не стане служебното правителство ще внесе бюджет, но крайната дума ще бъде ваша“, обърна се той към депутатите.

„Всички очакват от парламента да вземе решения за изход от политическата криза и а отстояване на европейската перспектива на страната. Очакват този парламент да подкрепи европейския курс, зададен от служебното правителство, като приеме законите по Плана за възстановяване и устойчивост“, каза Радев.

Той очерта като други приоритетите съдебната реформа и превъоръжаването на армията, като акцентира върху модернизацията на въоръжените сили с грижа а тяхната подготовка и мотивация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
истина преди 1 година
Румен Радев е главният ВИНОВНИК за кризата в България окраде абсолютно всичко ... Сега депутатите да му мислят ,,дали юмрука фигурант ще се измъкне безнаказано ??? Естествено живеем в България страната на крадците.....
28
0
 
5
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА ДА НИ ИЗВАДЯТ ОТ КРИЗАТА,И ДА УКРОТЯТ ИНФЛАЦИЯТА НА ТЕЗИ,КОИТО НИ ВКАРАХА В КРИЗАТА,И НИ ДОКАРАХА ДО МИЗЕРИЯТА
27
1
 
2
 
! Отговори
Ken преди 1 година
Радев, кажи честно, ако знаеше, какви проблеми ще възникнат, щеше ли да буташ напред Киро и Асен ?
26
2
 
6
 
! Отговори
Р.Радеф-балалайка преди 1 година
Балалайка - руски музикален инструмент.
25
2
 
5
 
! Отговори
Алекса преди 1 година
Лена е бременна с близнаци едното е от Киро другото от Миро сменяли са се през два месеца както каза Кокорчо ротация...
24
2
 
0
 
! Отговори
БЪЛГР. МАЙКА ЮНАШКА преди 1 година
На това дередже сме защотото ТЯ носи по ДВЕ ДИНИ и под ДВЕТЕ СИ МИШНИЦИ - Под Лявата: Пешев (ОХРАНИТЕЛЯТ на КОРУПЦИЯТА) и Лойко (ВЪЗГЛАВЯВАЩИЯТ Я). Под Дясната: Русия и USA. Не включвам Европа защото е 1. е зависима от USA и 2. защото едва ли освен поляците, които са исторически обременени, някой европеец би хукнал доброволно да се бие с руснаците. Познайте КОЯ диня първа ще тупне на земята и кога ще стане това, за да направи ТЯ малка но уверена крачка напред!
23
1
 
2
 
! Отговори
Продукт на Джо преди 1 година
Барни Ръбъл и Фред Флинстоун са седнали на първи ред.. Спокоен съм, всичко отива по дяво...! Пълен напред ГРЕБ и ПП.. в окопите.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това звучи почти като одата на Вазов за Шипка!
21
2
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Какъв просперитет, какви пет лева. Отново са се събрали ликвидаторите на държавата с една поставена им задача: Геноцидът на останалия народ да продължи до пълната му ликвидация и зачистване на тази територия...!
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутри вътри! От вас зависи парапета,просперитета и депутатските кюфтета!
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рундьо, хайде харизвай ни вече официално на РаZия та да се приключва с тази държава.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слугата на руZZия, назначен от БКП и Решетников. Острието на хибридната атака над България. Защитника на руския олигархичен модел. Административния ръководител, чийто подчинени бяха заловени от прокуратурата, че продават строго секретни документи на руските агенти за жълти стотинки - радев.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кот кажи САЩ !
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали са СЪЩИТЕ , какво ''ново'' , и какъв просперитет ?
15
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
отиваме на избори на есен това което е в нс сега не се изтраива да връщатведнага мандатите и да не се мотаят като миналия път
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна имаше 44 милиона население. 2.5 милиона се отделиха в Крим, още 9.5 милиона се присъединиха към Русия с новите области. 5.5 милиона избягатах в Русия, други 10.5 милиона в ЕС. Стотици хиляди войници бяха избити. От това което е останало като махнеш жените, децата, старците - колко остават за мобилизация за фронта да се хвърлят срещу руската артилерия. А за да настъпва бавно руската артилерия има нужда от много пушечно месо, иначе започва да настъпва много бързо.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нужда мобилизираме 500 хиляди запасняци.
12
1
 
1
 
! Отговори
Баце преди 1 година
До Тома БиковЦветаное, познах те, мушморок ниеден.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този разединител с вдигнатия юмрук е виновен за политическата криза. Този наглец е виновен и за икономическата криза, инфлация и т.н, защото той назначи харвардските крадци и измамници в нарушение на Конституцията. Те крадоха 8 месеца, през останалото време крадоха служебните му измамници, така дълга на България стана огромен, а инфлацията рекордна.... Този, вижте го хубаво, е убиеца на България!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй нищо разби държавата, докара ни шарлатани да ни мамят и грабят, и има мега наглостта още акъл да ни дава. Срам и позор! Национален предател!