Звънецът удари, новите 240 се заклеха да работят за народа

Вежди Рашидов откри тържественото заседание на НС
Обновена: 12 апр 2023 10:10 | 12 апр 2023 10:10, Камелия Цветанова
73
Звънецът удари, новите 240 се заклеха да работят за народа
Снимка: БГНЕС

Първо и тържествено заседание на 49-ото Народно събрание. В 10 часа звънецът удари най-възрастният депутат – Вежди Рашидов от ГЕРБ, след като народните избраници бяха заели местата си на банките.

Народните представители положиха клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“. След полагането на клетвата народните представители ще подпишат клетвени листове.

На първото заседание на 49-ото Народно събрание присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният премиер Гълъб Донев и членовете на служебното правителство, представители на Конституционния съд, на съдебната власт, на различни държавни институции, на дипломатическия корпус и на регистрираните в страната вероизповедания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: парламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
българия преди 1 година
гласували са 40% от хората. значи следва народното събрание да бъде 40% от 240 дупетати или 96 дупетата. защото 60% от хората не са гласували за сегашните дупетати. в този смисъл трябва да се промени конституцията за да се намалят разходите за издръжка на дупетатите и да се отчете, че хората не са доволни от тях.
49
0
 
2
 
! Отговори
Църо преди 1 година
До Анонимен"""Днес "работиха"6 шест минути и запразниха.Толкоз.Край.
48
0
 
2
 
! Отговори
оле.. преди 1 година
До Анонимен"""Губят от семейството ни шест гласа.Ако на следващи избори няма други лица,ние за тези"муцуни"няма да гласуваме.Та те се подиграват с народа.Нови партии,с нови лица.
47
0
 
1
 
! Отговори
Фър,фър преди 1 година
До Юрий Гагарин"""покажи една снимка с полета ,от полета.Докажи.Опитно зайче.Нищо повече.
46
1
 
1
 
! Отговори
Юрий Гагарин преди 1 година
....ПЪРВИЯТ !
45
0
 
2
 
! Отговори
горчиво.. горчивоо.. преди 1 година
Ето как театъра започва и всички притаявае дъх. Какъв е сценарият и какво ще се случи в новият сезон. Това ще разберем директно от новият Ре-зидент и нов Посла-ник на Пастирите. Фаза 1но-неразбирателсво, фаза 2-годеж и блага ракия, но кой ще бие Тъпана се пита в задачата. Няма как ачик-ачик без кум да мине венчавката. И така кандидат N-1 ВзеПеСе кандидат N-2 БезПеСе и разбира се за благото на родината, нали така. Въпросът на въпросите е колко милиарда ще се щипнат този път от световната Банка?
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво работиха пък тези, отидоха в 10 ч. и в 12 ч. се разпуснаха, кой в България работи така. Поредната подигравка с народа, не стига че деня е най-неподходящия, а и тяхното краткотрайно работно време. Всичките те са работодатели и едва ли хората които работят за тях имат такъв работен ден. Крайно време е народа като работодател да ги задължава да работят установените часове, които всеки спазва. Стига са се превземали и определяли сами колко отпуск да имат, колко да работят, каква заплата да пол
43
0
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Заклеха са да работят за народа , а цял ден работиха за себе си.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нелегитимен парламент.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕН ПЪРВИ: КОЕФИЦИЕНТ НА ПОЛЕЗНО ДЕЙСТВИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ = 0 (НУЛА)...
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заклеха се за 10 000 лв заплатки!
39
0
 
1
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
МАЛЦИНА ЩЕ ПОВЯРВАТ ЧЕ ТЕЗИ "НАРОДНИ" ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЩЕ СЛУЖАТ НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ.ТАКИВА КАТО ТЯХ ВЕЧЕ 32Г КОВЪТ ЗАКОНИ И КРАИ НЯМА ,НИТО ЗАКОНИТЕ СА ДОБРИ,НИТО ТЕЯ СА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смях. Сега два месеца цирк докато се преструват, че правят нещо и после поредните нови избори с предизвестени резултати.
37
0
 
3
 
! Отговори
Руси преди 1 година
Явно за американския народ ?
36
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Само не разбрахме за кой народ работят, защото явно не е българския.
35
0
 
3
 
! Отговори
че за кой друг преди 1 година
да работят,то цялото човечество работи за НАРОДА,за богоизбрания български народ,тъжно,много тъжно
34
1
 
7
 
! Отговори
парламентарист преди 1 година
240 прасета който ще плюскат от държавата без да правят нищо за нея!
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам 80% са си все стари муцуни, които вече над 30 години се кълнат да работят за народа, но единствено се е променило тяхното лично благосъстояние.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия па се заклели да работят за народа?!? Още от първия ден - ДЕБЕЛА ЛЪЖА! Че кога ли пък са работили за народа? Никога от как не сме народна република. Първо работят за себе си, после за американското посолство, после за мутрите и ако изобщо нещо от тези неща може да го припишат като грижа за народа, пробутват го за такова.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквво се очаква от стар бардак ?