България обмисля забрана на вноса на зърно от Украйна

Явор Гечев: Трябва да се запазят и нашите интереси
137
България обмисля забрана на вноса на зърно от Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България обмисля забрана за внос на украинско зърно, каквато вече обявиха Полша и Унгария, съобщи в Пловдив министърът на земеделието Явор Гечев.

Още по темата

"Трябва да се запазят и българските интереси, още повече че, когато две от държавите реагират по този начин, то ако ние не реагираме по сходен, натрупванията на българска територия може да станат още по-големи, тъй че работим. Утре чакам докладите за правните основания на практика, на които са го наложили колегите. Работим в тази насока, ще имаме комуникация с министъра на икономиката, защото той е ресорният министър по отношение на този тип мерки. Предполагам, че във вторник ние вече, събирайки цялата информация, ще има комуникации с президента, който пряко има ангажименти в тази ситуация, тъй че е въпрос на време", каза той, цитиран от БНР.

Министър Гечев припомни, че още през септември страната ни е поискала реакция от Брюксел, а преди дни е провел онлайн разговори с негови колеги от шест държави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма какво да се мисли. Трябва да се забрани всякакъв внос от там, включително и на украинци
47
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"ОБМИСЛЯТ" ?..."Докато мъдрите се намъдруват,лудите се налудуват"...Та докато "мислят" тия,ще ни пробутат поне един милион тона украинско зърно..
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да питам хората, тук по младите тия, 40 плюс го помнят какъв хляб сме яки по бай Тошово време хляба тогава имаше *** припекана, до червено и хрупкава сега всичко се прави от нискокачесвена фуражна, пшеница
45
0
 
9
 
! Отговори
адолф преди 1 година
До Анонимен 49 и според тебе това че почнали да го обмислят е нещо смислено ли? Ами те може да си го обмислят още една година тия негодяи.
44
5
 
13
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 1 година
Хората вече го забраниха това украинско зърно а на Радев калинките го обмисляли още. Няма държава която е управлявана от шапкари и да е била добре.
43
1
 
10
 
! Отговори
САТАНА преди 1 година
Имаме много зърно, което залежава,идва ново, къде ще бъде,у вас ли ?!А сега да чуя онази философка Кукушева, че внасяме само слънчоглед от Украйна...
42
0
 
16
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Готин ти си по рождение незнаещ или просто си говориш така. Имаш ли понятие колко труд, нерви и пари хвърлихме по тия наглеци. А колко материална помощ, квартири, превоз, суха храна. А колко хора не спахме с денонощия за да им осигурим всичко това и документи. А как ни се изплюха в лицето с техните претенции и лигавенето. А как вършехме всичко това без грам заплащане а те излизаха от Поршета и чакаха няколко часа за да вземат по една възглавница щото им се полагала без пари.
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направете го! За първа година не ни станаха козунаците.Много лошо брашно.При условие че си имаме жито да внасяте украинско зърно е престъпление.
40
0
 
20
 
! Отговори
Ноби преди 1 година
Чакали становище от Брюксел. Мръшляци продажни
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меки китки. Ще обмислят, докато големия дупедавец на НАТО Полша, прсото забрани вноса. Ами направо да с кажат, че чакате разрешение от посолоството. Безгръбначни, жалки...
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не са избирани министри, а назначени и не са длъжни да защитават избирателите си! Негодувайте срещу този, който ги назначи!
37
1
 
7
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Другите европейски държави дават милиарди за оръжие, което купуват от България и го вкарват чрез посредници в Украйна!Така , че това шопарче комунистче като тейко си, да не лопчи глупости, а да направи така, че да имаме износ и да издейства субсидии от ЕС за загубите!Агент Даниъл Мабулачи!ЦРУ!!!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали пазарна икономика, либерализация на пазара, ала бала портокала. Ще променяме играта, забрави за правилата, само ние ще сме важни. Нали така пее един политик?
35
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците за пореден път доказаха, че са хора и с големи сърца. А не като киевските фашисти - страхливи и злобни миш ки.
34
2
 
9
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Този министър със наднормено тегло и келнерска физиономия също трябва да предложи забрана на внос на турски, гръцки и македонски домати и краставици и изобщо на всякакви зеленчуци и плодове. Също няма да е лошо да се забрани вноса на италиански и турски перални, печки и хладилници, забрана за внос на азиатски телевизори и т.н.. Ще ядем краставиците само на "наши" производители по цени каквито те кажат и когато кажат, а българските заводи ще простперират отново. Ура и да живей!
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урките немат избор с износа си, не ги харесвам но е така, но винаги съм казвал, че българите са най-опасното племе на Балканите, могат да си променят мнението на секундата, както им е изгодно на тях, да има кинти дето се вика :)))
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво има за мислене полша чехия и останалите соц държави забраниха вноса преди няколко дни. Или на вас буга рите евроге йците ше ви издърпат ушите и ше ви отперат по един шут у дир ника??????
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят интерес е хлябът да е под 1 лев. Трябва ли да ми се запази интересът, министъре?
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се вижда как ги мислят нещата, а дано до новата реколта го измислят.
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много закъсняхте.