Зарков: Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да зависи от политическите партии

Моментът е назрял, на мнение е той
17 апр 2023 09:29, Нели Христова
105
Зарков: Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да зависи от политическите партии
Снимка: БГНЕС

Позицията на главния прокурор Иван Гешев по законопроекта, който ще касае евентуалното му разследване, е ясна и беше причина той да не бъде приет в предишното Народно събрание. Надявам се това да се случи този. Ако вярваме на заявките на политическите сили, това ще се случи. Така служебният министър на правосъдието Крум Зарков коментира пред Нова тв готвената промяна в закона относно това кой ще може да разследва главния прокурор у нас.

„За всеки един български гражданин, който не е главен прокурор, предполагам е напълно нормално, ако се наложи да бъде разследван, това да става от човек, който не му е пряко подчинен. Това искаме да стане и за главния прокурор. Защо той намира, че това е трагедия – не знам. Аз мисля, че ние, които живеем с този нормален режим, не го намираме за твърде трагично”. Така Зарков отговори на изказване в интервю на Иван Гешев, в което обвинител номер едно нарече законопроекта „пълна трагедия”.

Правосъдният министър коментира и корупцията у нас. „Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да зависи от договорка между политическите партии. В който, съдебната система ще наказва, независимо от това кой е на власт и кой не. Този ден, струва ми се, приближава, но все още не е дошъл. Ключова стъпка в тази посока може да направи сегашното Народно събрание. Моментът е назрял”, каза Крум Зарков.

Министърът коментира и работата на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество: „Аз наблюдавам работата на КПКОНПИ и не мисля, че е замръзнала. Политическата криза и невъзможността да се сформира мнозинство направи невъзможно много реформи. Доколкото съм запознат, КПКОНПИ функционира и прави своите реформи. Какво трябва да прави, е въпрос на законодателна инициатива”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
6
 
! Отговори
Мира преди 1 година
А аз мечтая всички мошеници,некадърници,като тебе да нямат право на власт.
78
1
 
7
 
! Отговори
Някои преди 1 година
...продължават да бълнуват за някакви "стотици" милиарди откраднати ??? Лъжата спирачен път няма! Трета година "чегъртане", а не са намерили кражби и за 5 лева! Гешев още ги чака, да донесат поне едно доказателство! Сигурно са смятали, колко те са щели да откраднат, ако го нямаше Борисов? Шарлатаните вече ги видяхме!
77
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата продължава да охранява откраднатите стотици милиарди в чекмеджетата, а шаpaните гласуваха крадците да са първа политическа сила и пак да продължат да крадат милиарди.
76
1
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Олигарсите вече си връщат милионите запорирани от спец съд на свобода са живеят си луксозният живот няма дела заминаха остана само Гешев и неистово искат да го отстранят а вие шарани гласувайте за шарлатаните станахте ли богати подобри ли ви се животът шарани събудете се
75
0
 
3
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Внимавай какво си пожелаваш че може и да се случи и тогава Корнелия ще те нapита като мpьcно коте!
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата работа е да се върнат запорираните пари на Баневи, Арабаджиеви, Васил Божков, Миньо Стайков, които бяха запорирани от съда по искане на прокуратурата. Зарков е син на комунисти, каквито са споменатите олигарси и просто работи за техните олигархични интереси, обвити с лъскава опаковка като борба с корупцията.
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зарков се е фиксирал върху главния прокурор, но не обелва дума за корумпираните съдии, които писнаха Джок Пол Фрийман на свобода без да излежи присъдата си за убийство на едно български дете!
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ето например некаква си комисия върши работа безотказно
71
2
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Зарков а аз мечтая комунистически фамилии които станаха пребогати да бъдат разследвани и да си понесат отговорност Комунистически отровена дето закриха спец съд и делата на олигарсите заминаха искат и Гешев да изхвърлят и да си назначат собствен човек Е това как се нарича
70
1
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Възможността за Разследване на главния прокурор не кореспондира със справедливостта и реформата в съдебната система. Това, което твърди тоя Зарков е фарс! Търновската Конституция да не се пипа, колкото да им се иска на старите комунисти и желанието на ДПС да вмъкне някой текст вътре. Защото ще има " бял автобус" за Зарков и за тях!
69
2
 
0
 
! Отговори
васил найденов преди 1 година
Да бъде ден, да има мир и песен
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен ето аз например не съм главен прокурор о свещенна простота
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я пъ тоа А от кой бе алнкоолу от президента
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само, че Венецианската комисия не е предвидила факта, че този закон противоречи на Конституцията, така че ти ще се е..еш.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крум Зарков е син на главният комендант на София от МВР. Т е син на комунисти от репресивната система.
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние мечтаем за деня, когато уредени с връзки синчета като тебе ще са министри!
63
0
 
7
 
! Отговори
hehe преди 1 година
Махнахте Специализираната Прокуратура, която изгони олигарсите, които Ви плащаха и ни управляваха, сега махате и прокурора, който ги разследва. Не сме глупави Крумчо, никак.
62
0
 
6
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Крумчо, ко то предците ти може да се окаже клиент на Гешев???? Някога да са ти обещавали "благоуханен дар " ?????? Всъщност защо си толкова мазен пл жек??????
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата е ОПГ! Мафия!
60
1
 
14
 
! Отговори
АБЕ ЗАРКОВ преди 1 година
КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ С ТАЯ ЧЕРВЕНА ВРЪТОВРЪЗКА. ВОНИШ