Костадинов: Да се спре вноса на зърно и слънчоглед от Украйна

От партията искат незабавно решение от служебния кабинет
18 апр 2023 12:48, Александър Попов
199
Костадинов: Да се спре вноса на зърно и слънчоглед от Украйна
Снимка: БГНЕС

От името на 358 000 българи, които избраха да живеят в свободна страна, „Възраждане“ настоява България да запази останалия ѝ хранителен суверенитет, заяви в позиция ан партията лидерът й Костадин Костадинов.

От политическата организация  настояват служебното правителство незабавно да спре вноса на украинско зърно, слънчоглед и друга земеделска продукция  в България.

"Да се внася от Украйна не е решение на българската държава, а на Европейската комисия. Вносът на украинско зърно доубива българското производство и българските производители нямат пазар, за да реализират родната ни продукция. Всичко внасяно от Украйна не подлежи и на фитосанитарен контрол, отново по решение на нашите така наречени партньори от Европейския съюз. Реално ние не знаем какво се внася, накъде се насочва, какво се произвежда от внесеното зърно и слънчоглед и дали това, което достига до крайния потребител, не е опасно за здравето му. Правителството на България, независимо дали е служебно или редовно, няма как да гарантира безопасността на храните, които достигат до трапезата на всеки един българин. А с доубиването на родното производство го лишава и от алтернатива да си набави качествена храна.

„Възраждане“ настоява България веднага да започне да се държи като суверенна държава и правителството, в случая служебно, да забрани вноса на зърно, слънчоглед и другa  земеделска  продукция от Украйна, така както Полша и Унгария вече спряха този внос, се казва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е приблем, че ще се спре вноса на зърно от Украйна. Важното е да се изпълняват фитосанитарните изисквания. Но ако забранят тази пшеница поради ГМО, пестициди, трябва да забранят и още много продукти като вносни домати, краставици, някой видове пипер, пилешко месо, агнешко месо и какво ли не още. Ще има скандали и съдилища. Оставки няма да има, как ли пък не. Контрол няма. Има корупция.
73
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна най скапаната държава на планетата.
72
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо копейката настоява за тоя глупав референдум. Има две цели: 1. да предизвика хаос. 2. ако все пак се приеме, той ще духне и ще каже, "аз нямам никаква отговорнот, те хората така.." Ама виновни са тези балкански мозъци недоиздълбани. То не беше Слави Дългия, не бяха Копейки... Докато не се дона...бът, няма да мирясат.
71
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ШyтоветеОтВъзражданеХайде сега по темата за зърното след това излияние. Защо не отидеш при зърнопроизводителите и да им обясниш, че в скоро време ще останат без работа?
70
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го доухаа Украйна. Смърт за Украйна.
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Totenkopf - "Ако не сте разбрали Украйна е асоцииран член на ЕС от 2013" , Я пак ????"Украйна кандидатства за членство в ЕС през февруари 2022г., а през юни 2022г. получи статут на страна кандидатка за членство в ЕС. Съветът ще вземе решение относно по-нататъшните стъпки, след като Украйна изпълни условията, посочени в становището на Европейската комисия ."" От сайта на ЕС :)))) Украйна не е член нито на ЕС нито на НАТО...относно кандидатурата ѝ за членство в ЕС"
68
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костя да каже как разпределя парите в партийката си, че членовете му втори месец са с без пукната к0пейкА
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спомням си баба ми още две години преди 89 спря да дава хляб и на гъските и патките даже като казваше, че е изкуствен. Сега го наричат ГМО. Тогава го внасяха комунистите, сега либералите. С различни бои са оцветени, но миришат еднакво на кафяво.
66
12
 
16
 
! Отговори
ШyтоветеОтВъзраждане преди 1 година
Костадинов пак ли е излязъл да лъже? Тези двама лyмпена с Цончо ако не ги бяха допyскали по стyдията преди изборите да се надвикват и да заглyшават дрyгите, народът щеше много ясно да различи кои са yмните кадърните и почтените. Но тези двама простака, правеха безобразия и панаири по телевизията и не даваха на истината да се чyе.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали нас ни интересуваше България, що трябва да се водим от ставащото в други по-богати от нас държави? Това не е ли слугинаж?
64
12
 
4
 
! Отговори
ДБ демократ преди 1 година
Аз пък не искам да го спират а дори да увеличат вноса! И дори да е радиоактивна пшеницата то е малка радиацията и не е толкова опасно няма пък по 100г да живеете. Ние сме с Слава Украйна
63
5
 
17
 
! Отговори
икво преди 1 година
Полша спря вноса на зърно от Украйна, Словакия също ще спре вноса от там какъв е проблема да бъде спрян вноса и и в България ?
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зърнопроизводители ни досущ като "магистрало производителите" ни. По времето на Борисовото 'царуване' си точеха субсудиите, след неговото пропадение - далаверите им лъснаха.
61
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле колко любители на Украинската поумия. Защо не хванете пътя и марш на фронта, и там да си ядете ГМОто Украинско. Току виж станете супер герой.... с женски гърди.
60
10
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Копейка, колко ти платиха зърнарите?
59
8
 
4
 
! Отговори
Еврозона 2023 преди 1 година
Този депутат и лидер на партия дали гти разбира нещата с търговията. Вместо да гласува за закони, председател на НС или пък министър председател, той се е загрижил за вноса и износа. Четири г. съм ги учил тълговците на Българията как се прави бицнес. Той не е от тях. Поради което е и депутат, неразбиращ от нищо.
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите производители могат да намалят цените и никой няма да купува украинското зърно. Нали 30 години се борим за свободен пазар и капитализъм и сега когато имаме свободен пазар и капитализъм почваме да протестираме срещу него!? Не мога да разбера какво искат тия хора? Да върнем плановата икономика ли? Държавата пак да определя цените? Ама нали затова го съборихме комунизъма щото не работи! А сега разни хора искат да го върнат. Това на нищо не прилича.
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите защитават интереса на чорбаджиите
56
3
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Зърнарите, спекуланти сега да пият по една студена водичка. Като скачаше цената скриха зърното, сега аууууууууу що стана, че не вечеряхме? Ай сиктир!!!
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копелдейчо явно не знае, че същото това зърно и преди путинската инвазия също се продаваше из цял свят, дори и в душевната му родина РуZZия която впрочем открадна голяма част от него. Ако наистина не отговаряше на качество дали умопобъркания *** би пласирал наляво и дясно заставайки с името си?