Ето кои стоки от Украйна няма да бъдат внасяни у нас

Забраната важи за следващите два месеца
57
Ето кои стоки от Украйна няма да бъдат внасяни у нас
Снимка: Pixabay

За периода от 24 април до 30 юни 2023 г. на територията на Република България няма да бъдат допускани определен брой стоки с произход от Украйна.

Още по темата

Забраната се отнася до над 20 стоки. Сред тях са: мека и твърда пшеница; пшенично брашно; семена от слънчоглед; слънчогледово масло; царевица; пчелен мед и пчелни продукти; сурово мляко; сухо мляко; млечен концентрат; орехи; лешници; яйца; птиче месо; свинско месо; овче и козе месо; ръж; ечемик; овесени ядки; сорго; елда; нишестета, инулин, пшеничен глутен; соя; ленено семе; рапица; вино; винен оцет; етилов алкохол, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Забраната няма да бъде прилагана за транзитнопреминаващите стоки през територията на България, в случай че партидите са в специализирани транспортни средства, запечатани и пломбирани на границата, без да се допуска разтоварване и претоварването им на територията на страната ни. Забраната не важи и в случай че в декларацията, придружаваща пратката, се декларира, че крайната дестинация на товара не е Република България.

Правителственото решение отчита необходимостта от обезпечаване транзитното преминаване през коридорите на солидарността на доставките от жизненоважни храни за най-нуждаещите се в трети страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Без име! преди 1 година
А бре вие още ли не сте разбрали, че война няма! Няколко градове война не прави! Войната ще е на онези пришълци из целия свят дето имат бази приготвени за война срещу руснаците, а тези пришълци са американците и целия свят работим за тях. Та сега следното... Руснаците започнаха всичко това защото няма да допуснат пришълците да се доближат до тях, а украинците до пуснаха, нелепа та грешка... както останалия свят да помогнат без да подозират на американците да постигнат целта си.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво
44
3
 
1
 
! Отговори
конспирация преди 1 година
Списък на стоките с нови по-високи цени. Спекулата продължава. ЕС ще ни глоби, ама нали народа плаща....
43
2
 
7
 
! Отговори
Azazel преди 1 година
".......до над 20 стоки. Сред тях са: мека и твърда пшеница; пшенично брашно; семена от слънчоглед; слънчогледово масло; царевица; пчелен мед и пчелни продукти; сурово мляко; сухо мляко; млечен концентрат; орехи; лешници; яйца; птиче месо; свинско месо; овче и козе месо; ръж; ечемик; овесени ядки; сорго; елда; нишестета, инулин, пшеничен глутен; соя; ленено семе; рапица; вино; винен оцет; етилов алкохол." ТОВА ПОКАЗВА, ЧЕ НЯМА ВОЙНА В УКРАЙНА!
42
1
 
1
 
! Отговори
неееее преди 1 година
не спирайте кукурузката и гречката на дЪбЪ и пЪпЪ . Цените на фуражите за сви не те са непосилни . Не че скоро няма да апат ко ча нья
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев използва липсата на правителство тук, за да подпомогне Москва колкото се може повече.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па ние от там внасяме главно шоколадови продукти, които не са забранени.
39
3
 
6
 
! Отговори
браво преди 1 година
Всеки ще получи своето: 1. Зърнарите - повече приходи, защото са бедни. 2. Крадев и Тиквата, Нинова и Копейкин - повече " неследваща се имотна облага", защото нали затова са във властта. 3. Народът-по скъп хляб, защото това заслужава и затова гласува.ТЪЖНО , НО ФАКТ.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вноса не е спрян и няма как да спре. Това, че два месеца няма уж да се внася нещо си, практически не е спиране на вноса.
37
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37Обедненият уран няма нищо общо с общопознатият уран. Използва се защото е евтин, а е здрав почти колкото скъпият волфрам. В западните танкове в бронята им има обеднен уран, а никой не иска да убие танкистите си.
36
4
 
2
 
! Отговори
Мънго джери преди 1 година
Това е загуба за противниците на вноса, защото е само за два месеца. А и транзита ще продължи. Копейката и Корни ще умрат от злоба.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е в топ 20 на износителите на пшеница, преди 5-6години бяхме 14място.В арабските държави бензинът е почти без пари защото изнасят нефт. Не следва ли при Нас, хлябът и хлебните изделия да са стотинки? Но не зърнарите и държавата ни не позволяват!
34
6
 
7
 
! Отговори
Уточнение преди 1 година
Ако са верни обвиненията на Запада, че руската армия засипва обработваемата земя на Украйна с обеднен уран (така НАТО действаше в Сърбия и Косово през 1999 г.), би трябвало да има пълна забрана за внос на селско-стопанска продукция от Украйна.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжат... Пак ще ги внасят, ама тайно... Иначе ес и клоуна отдавна да са изревали..
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Евтиното е пазарна аномалия, скъпото е пазарна икономика." Народът ще почне да ги замеря, ако цените пак скочат. Мръдне ли олиото над 4 лева, ги почваме. Тарикатите български бизнесандрешковци чакаха Европа да гладува и да цените на зърното да скочат. Искат ние да им плащаме за грешната им надежда да ограбят населението на БГ и ЕС. Като видяха, че цените на борсите паднаха, използват държавата да им плати грешките, алчността и спекулата.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и броят е голям а е това голям минус в икономикатата ни !!! Нито една страна в света не е прокопсала с внясящи храни!Една от тях Беше Либия и (но те имат много въглероди )като спряха вноса храни и убиха Кадафи (а ПАЗАРА е най важната част от икономиката ) Така е когато си зависима страна и то от Ю СЕЙ най големия екслоатор в света
30
9
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Айдеее олиото 8 лв., яцата по левче :)))))))))))))) Честито!!! Пък онези зърналите ще си карат Бентлитата и Брабусите :)))))))))))))))))))))
29
0
 
7
 
! Отговори
Баба Гицка преди 1 година
Аз, като бера коприва, лапад и резене, и ги продавам, спекулантка ли съм?
28
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Насъсхването срещу Украйнските стокиудоволетворява единствено Русия и нейната ажентура в източна Европа работи за това. Забраната за внос на елда е доказателство, защото другият голям производител на елда е Русия.
27
1
 
11
 
! Отговори
Доста интересен преди 1 година
начин за борба с инфлацията на цените на храните от страна на правителството - ограничаване на конкурентен внос на земеделски стоки, месо, яйца, пшеница, слънчоглед... Явно високите цени съвсем ги устройват търговците, производителите и държавата - всеки си дере своето от бедния българин - един от данъци, другия от надценки, третия от липса на конкуренция.