Стоилов: Парламентът е като футбола

Юридически не може да се сменят председатели
19 апр 2023 10:40, Росен Стойчев
4
Стоилов: Парламентът е като футбола
Снимка: БГНЕС

Ротационното председателство на парламента юридически е невъзможно, но може да се осъществи, ако не се нарича „ротация”. Това заяви в студиото на Нова конституционният съдия проф. Янаки Стоилов.

„Ние сме в необичайна ситуация и от тази гледна точка могат да се търсят решения за разместване, за замяна на ключови позиции в Народното събрание, без това да се нарича ротация, защото в юридическия смисъл това не е възможно”, заяви той.

Още по темата
Конституционалистът сравни парламента с футбола – „там един човек като излезе от играта, той не може да влезе отново”. Политически, допълни проф. Стоилов, може да има такова споразумение - формално или неформално. По думите му Народното събрание може да бъде председателствано само от един човек, което означава, че смяната му трябва да бъде предшествана от оставка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
който вкара гола преди 1 година
прибира чекмеджето: Стоилов: Парламентът е като футбола а често и цирк
3
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Депутатите са свръх корумпирани, добре, че зад тях седят мутри със Строителен бизнес и Застраховки да ги наставляват! Пернишки мутри управляват половината Парламент!
2
3
 
8
 
! Отговори
Valio преди 1 година
Парламента е сборище на недодялани крееетени които правят каквото им наредят от ес и сащ.Всичко това се прави против волята на народа който е гласувал за тях.
1
2
 
3
 
! Отговори
Неадекватни Депутати преди 1 година
Парламента е неадекватен на 100%, при въпрос към Комисия защо позволяват изтезания в България и могат ли да помогнат, ми отговориха да си търся правата в Европейските Институции не в България! Мирослав Германов