Стоилов: Конституцията не е пречка в страната

За Велико народно събрание трябва да имаш подкрепа
25 яну 2023 21:32, Росен Стойчев
13
Стоилов: Конституцията не е пречка в страната
Снимка: БГНЕС

Конституцията не е пречка за решаването на който и да е от съществуващите проблеми в страната, заяви пред БНТ конституционният съдия проф. Янаки Стоилов.

"За да променяме конституцията, трябва да кажем какъв резултат ще постигнем с тази промяна. Често давам за пример многократните промени в главата за съдебната власт, с които едва ли някой ще каже че съществено се е подобрило състоянието в съдебната власт.

Още по темата
Без възстановяване на пълноценен политически живот, без отговорност от хората, взимащи решенията, без участие на гражданите чрез изборите или понякога - референдуми, няма съществено да се подобрят нещата", коментира той.

Който иска свикване на Велико народно събрание, трябва да има предвид, че за целта му е необходима първо подкрепа в обикновено Народно събрание, напомни Стоилов.

"Хората казват, че сегашният парламент не работи както трябва и може би, ако е Велико народно събрание, ще работи по-добре. Но хората, които избират и обикновено и Велико народно събрание са едни и същи. Запитайте се сега, имаме ли такива авторитети - колко са и къде са в действащите партии? Следователно се намираме в едно положение, когато цели сфери в българския обществен живот деградират, вместо да имаме развитие. Който иска Велико народно събрание, първо трябва да може да намери представителство в парламента и да има достатъчно сила и съюзници, за да задвижи този процес, трябва да можеш да влезеш в селото", каза проф. Стоилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
партиите са вредни преди 1 година
Партиите са нов вид организации на частни интереси, печалбари, и им дават и субсидии, а народа - м р е!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вероятно шведите се гласят за пост комисар по иновациите аз не я виждам ние кво правим андроид
4
0
 
6
 
! Отговори
Конституцията не е преди 1 година
пречка, а пречка в страната са телевизионни дърдорковци, калинки, бръмбари, буди, гладни чекмеджари, много партии и нагаждвачи, мързеливи и некадърни управляващи, манимулатори на вотове, североатлантици, и много други пречки
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 - Помниш ли, като Магарешки я подкрепи, а дори не я беше чел! Имахме си вече достатчно мутри в парламента. От една варненска нямахме нужда.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въйййй... тая на снимката що га показахте! Тамън га бях забравил! Ся не мога да спя, щото ще имам сънища.... и то не от розовите.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този комунист от време оно Радев го назначи за награда конституционалист защото чегърташе ГЕРБ е това са новите хора на юмрука ето го новото връщане 80 год назад