Борисов призова ПП-ДБ за обединение и да извадят държавата от кризата

Ако дефицитът остане 6,4%, забравяме за Еврозоната
22 апр 2023 13:24, Александър Попов
289
Борисов призова ПП-ДБ за обединение и да извадят държавата от кризата
Снимка: БГНЕС

Ако дефицитът остане 6,4%, забравяме за Еврозоната, така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днес предложения от служебното правителство проектобюджет за 2023 г.

Според него вариантите за намаляването му са три: увеличаване на данъците, затягане на коланите чрез намаляване на разходите или нов дълг.

Според лидера на ГЕРБ в проектобюджета има и заложени капани. Сред тях са нагнетеният скъп газ в Чирен, дупките в бюджетите на общините, липсата на пари за магистрали, мостове и др.

Той призова ПП-ДБ за обединение и да се извади държавата от кризата.

"Пък после, ако ще да ни няма, партии все ще се намерят. Или заставаме заедно зад бюджета и реформите или казваме вкупом пускаме дълга, защото след месец държавата ще колабира. Има как да се справим, но този път не искам да съм сам“, каза още Борисов.

"Две години веселата компания на "Промяната" поръчваха на гърба на народа. Аху-иху, а сега е тихо. Сметката дойде-с оповестяването на състоянието на държавния бюджет. Ситуацията е драматична. Решение може да се намери с голямо мнозинство в парламента, което да вземе непопулярни решения", каза Делян Добрев.

Дупката в бюджета за образование е ефектът от  “Промяната” и цената на популизма. В проектобюджета няма нито лев за системата на висшето образование. Разходите за храна не са актуализирани, разкри Десислава Атанасова.

"Като част от екипите, които преговаряха по законодателната рамка ние приехме, че ще работим по определени приоритети и това са над 30 закона. Да, имаме спор с ПП-ДБ по няколко от законодателните техники, както и по логиката, но нямаме спор, че е нужно работещо Народно събрание, което да взема решения и да излъчи правителството. Нас много ни изненадва, на фона на всички тези наши уж добронамерени разговори и общи стратегии, вече днес темата е друга. Отново нашите колеги от ПП-ДБ се връщат към мантрата за корупцията и ГЕРБ да се разграничават от някакви модели", допълни Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
1
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 година
КАК ДА СЕ ОБЕДИБИ КРАДЕЦ С НЕКРАДЕЦ,ЕТО НА ТОЗИ ВЪПРОС ТРЯБВА ПЪРВО ДА ОТГОВОРИ ТОЗИ ОТ БАНКЯ.
256
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Да са на власт на всяка цена. Иначе техните домусчета, велевчета, белилейци, хидренца, пеевчета, артекчета , ковачета ще трябва да делят с други и приходите им ще паднат.
255
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнгеларийБаба ти на парапета! Ай стига вече!
254
0
 
1
 
! Отговори
Ангеларий преди 1 година
А коя е Мата Хари?
253
0
 
4
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
БЕШЕ РЕДНО НАШИТЕ ИЗБРАНИЦИ ДА СИ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ --------------СЛЕД КАТО ИЗВАДЯТ ДЪРЖАВАТА ОТ КРИЗИТЕ,И НАРОДА ОТ МИЗЕРИЯТА.,ДА ПОКАЖАТ ЧЕ СА СВЪРШИЛИ НЕЩО.А,ТЕ ПО ТРАДИЦИЯ НАЙ НАПРЕД СИ ГЛАСУВАХА НОВИ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ.БЕЗСРАМНИЦИ/НЕ ЧЕ ЗНАЯТ ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА/
252
1
 
3
 
! Отговори
Главанак преди 1 година
Не мога да разбера само едно- ББ проглуши ушите на всички, че е най-опитният, най- мвожещия, най- знаещия! И какво тогава- защо му е толкова необхозима подкрепа от ПП ДБ. Нали има още 4 партии- идеална възможност да си направи правителство! Разни капацитетти прогнозират, че ПП , ако не се съгласи на този герб вариант, ще се разпадне! Ами да се разпадне, те си носят негативите. Номера на ББ е елементарно ***- да се унищожиПП!
251
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
250 Кой беше ти, че да призоваваш каквото и да било? Има си следствие, прокуратура...държавни органи, които са оторизирани да разглеждат подобни случаи. Обвиненията без доказателства са патент на шарлатаните от ПП,ДБ.Същите органи разглеждат далаверите на ПП,ДБ, също
250
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога с ПП ДБ. Шарлатаните искат да командват, работят задкелисно и прехвърлят вината на друг. Дуото Кирил Петков и Асен Василев са опасни за националната сигурност и трябва да бъдат изхвърлени от българската политика.
249
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ да състави правителство без ПП,ДБ.
248
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кои са общите идеи между ГЕРБ-СДС и ПП ДБ? Кога ПП,ДБ мислят като ГЕРБ, когато крадяха от платформата на БСП, или когато крадат от ГЕРБ? Кога стана трансформацията за дефицита в ПП, онзи ден? Кога са искрени аджеба, тогава, или сега? Кой луд може да работи с хора като тези в ПП,ДБ?
247
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко все още е най-добрият. Тарикатите-аматьори от Харвард трябва да се учат още няколко години.
246
7
 
14
 
! Отговори
Ангеларий преди 1 година
А коя е Мата Хари?
245
1
 
10
 
! Отговори
akudии преди 1 година
вече на всички е ясно че инфлацията в българия изкуствена на 90% от нея може ли да заключим след събитията които виждаме че българските чорбаджи които управляват българските политици правят всичко възможно инфлацията в българия да е на 3% защото ги е страх да влезнат в еврозоната където ще бъдат контролирани и отвънка и няма да мога да си вършат огряването на българския народ
244
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов, ти се готви да наритвате Радев иначе власт повече няма да видиш!!
243
3
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
На България не и трябва правителство има си Служебни юмруци назначени не са Мутри бели са така че Радев вече си управлява даже и без избори
242
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз лично не се натискам за еврозоната,нито за Шенген.Боко явно има още много пачки за изнасяне,щом това му е толкова важно.
241
7
 
9
 
! Отговори
мак преди 1 година
Виждате ли как се е барнала сачевица? Актуално и политкоректно, досущ като онова знаме (по средата) зад веселата компания.
240
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Призовавам Борисов да раздаде откраднатото, да изпее на кой е позмолил да краде и да влезе в зятвора!!!
239
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъртият крадец и рекетьор е на път да се върне на бял кон във власта,пита се обаче в задачата,дали на обикновеният българин това ще е от полза?Определено да,ако има някой който да го контролира и наглежда неговите крадливи дела,кой да бъде тоя някой,ами най добре малките шарлатани от ПП,оти другите ДПС и БСП са още по големи крадци и от него и при една такава завера с тях ще ни разкажат играта заедно!
238
6
 
8
 
! Отговори
астора преди 1 година
Тоя човек имали диплома поне за 8 клас. Вместо да говори за магистрали, да каже защо политиците от новия парламент се противопоставиха на Донев и Велкова които предложиха предложиха от 01.04 22г. да се спрат дотациите за ток и газ на частните фирми и облагането им с даньк сврьх печалба. Или около 12милярда годишно. Грьцката фирма стомана индьстри която консумира около 90мегавата ток на час, купува джипове за дребните си началници , само и само да не плаща даньк сврьх печалба