Петкова: Положението с публичните финанси е драматично

Димитров настоява, че бюджетът е надписан
23 апр 2023 18:09, Росен Стойчев
39
Петкова: Положението с публичните финанси е драматично
Снимка: БГНЕС

„Състоянието на публичните финанси е изключително тежко, да не кажа драматично. Дефицитът от 6,4% е рекорден. Лихвите са 4,5 млрд. лева – с тези пари можем да построим още две АМ „Хемус“ и поредица други проекти. Състоянието е тежко и за това алармирахме още в рамките на миналата година, но колегите не ни чуха“.

Още по темата
Това е мнението на Теменужда Петкова пред БТВ.

„Сметката е надписана – много числа могат да бъдат коригирани. Но през последния месец служебният кабинет обяви, че държавата е фалирала. Наложи се БНБ да излезе и да каже „Не говорете глупости“. Радев започва да вреди на публичния имидж на България. Вместо да организира консултации между Министерство на финансите и партиите, сега внасят един бюджет с висок дефицит, което отново вреди на финансовия имидж на страната“, каза Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Въобще преди 1 година
не е фалирала, щом като на народните представители пак вдигнаха заплатите...статия в Днес.бг "Вдигат заплатите на народните представители"..
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този таласъм пак лъже
29
1
 
7
 
! Отговори
Решението преди 1 година
Спирате помощите за бизнеса и за украинцитте и ето как ще стигат парите.
28
0
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
А корпоративните как са?:)))
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драма няма,има едни наведени политици на червената олигархия от всички партии във България,които нямат топки и желание да вкарат някакъв ред в тая държава!Не може да раздаваш милиарди(13)помощи на бизнеса и да твърдиш че бюджета е н дефицит,не може да облагаш милиардера и последният сиромах с един и същи данък 10 процента и да очакваш някакъв просперитет!
26
1
 
3
 
! Отговори
БЕЗ ДЕТСКИ и ПОМОЩИ преди 1 година
ЗА "САМОТНИТЕ МНОГОДЕТНИ МАЙКИ" ДЕТО НЕ РАБОТЯТ И НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колегите не се чуват един друг,че то за туй има отчети,представящи и свеждащи се всяка седмица,месец,година как резултат за свършени дейности,действия според приети норми,наредби и закони отчетени в началото и края,като на планьорки за текущия период и свеждащи се резултати за регистрация до знанието на по-висшестоящите органи по ред на службите,комисиите,а те по реда и рода на събраната информация я привеждат служебно в срока на предаването й за тоз период на изчисление и вписване с обнародване
24
2
 
3
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Анонимен. Да добавим плашене с невлизане в еврозона. Чак да се стресне човек от това плашене, нали.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от ГЕРБ пак плашат народа, то бяха 5 лв цена на бензина, режим на тока, фалит на държавата, заеми от МВФ, дефицити. Който няма акъл да им вярва, те си постигнаха своето, а народа ще плаща още дълго.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драматично е за обръчите на ГЕРБ, защото ще им отрежат далаверите с бюджета и източването към техните хора. Ще почнат да се оплакват: Защо спирате държавните инвестиции в нашите фирми на нашите хора. Намалявате дефицита, но защо с нашите пари? Вземете парите на бедните, не на богатите. Както е казал митничарят на контрабандиста, който му се оплакал, че има семейни проблеми и не може да му плаща подкуп, колкото преди: Ти си в трудност, но защо за сметка на моите пари?
21
4
 
11
 
! Отговори
мак преди 1 година
Както е тръгнало, очаквам да се из.рачат и да алармират кърджалийска, банкянския за 100тен път, деса очилата и всичката гербава дружина. Не се спряха. Като ги слушаш, ще речеш, че България е построена от основи от герб само за 3 мандата, а съсипана за нула време от наследниците им във влъстта. Душички.
20
3
 
5
 
! Отговори
Неутрален наблюдател преди 1 година
Положението е в поза партер!
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадците от кога започнаха да разбират от драма? Нещо на култура се опитват да го изкарват. Далече са от театъра.
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж много лошо ама вече трета година сме с бюджет, направен от Асен Василев. И излишъка е все 3 процента. Как така финансите са лоши, а ГЕРБ гласуваха удалжаване на бюджет, писан от Асен Василев, юни миналата година. Тия от ГЕРБ се подиграват с акъла на хората.
17
3
 
14
 
! Отговори
ПУБЛИЧНИ ДОМОВЕ преди 1 година
Всичките в парламента, правителството и президентството сте парашутисти ! 5 пари не давате за България ! Кой от вас е дошъл от Земеделието, Индустрията, от Производството ? Кой от вас е произвел едно яйце през живота си ? Кой от вас разбира от предприемачество ? Кой от вас е управлявал производство ? А ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ? ЩО НЕ СЕ РАЗКАРАТЕ, ДА НЕ НИ ЦАПАТЕ ВЪЗДУХА ???
16
11
 
2
 
! Отговори
До цц преди 1 година
Тьотка е баба ти! Със същия успех другите могат да кажат за видни представителки на ПП-ДБ, че са видни представителки на булевардните труженички! Така, че по-внимателно с епитетите! От друга страна повече от видно е, че представителите на ПП-ДБ страдат от дълбоко личностно разтройство, но това е по-малката беда, голямата е, че убиха надеждите на хората за развитие и перспектива и в образованието на елитните университети на свободните държави!!!
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо 9 ГЕРБ своите си прегрешения ги приписват на ПП. Такава е пропагандната им тактика от 12 год. Преди Станишев беше виновен, после Орешарски беше виновен, после Радев, а сега ПП очернят.
14
9
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Тук само шарлатаните са на почит
13
2
 
16
 
! Отговори
Талибан кечек преди 1 година
Мноооого вожд,малко индианец!Това е проблема!Всичкото иска да папа без да работи!Реално произвеждащите нещо с ръцете си са 10% а трябва да носят на гърба си останалите 90%
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ в последните два дни коментират бюджета много възторжено! Че сме зле е ясно, но защо за 12 години не построихте магистралите и пътищата бе господа ГЕРБ ? Защо не се изкажете по такива важни същи въпроси!