Василев: Моята голяма надежда е за първия мандат

Призова за редовно правителство
23 апр 2023 18:55, Росен Стойчев
66
Василев: Моята голяма надежда е за първия мандат
Снимка: БГНЕС

В днешно време разликите между партиите са сравнително малки, но личната омраза и невъзможност изобщо да седнат на една маса унищожават всичко. Това заяви в студиото на Нова Николай Василев. Той е икономист, бивш вицепремиер, бивш министър от времето на НДСВ, а по-късно и на тройната коалиция. Василев беше и кандидатурата на ИТН за министър-председател в експертен кабинет.

По думите ми политическите формации, които са влезли в тройната коалиция преди години, са били с диаметрално различни виждания, но ги е обединил националният интерес. Бившият вицепремиер изрази надежда да бъде съставен редовен кабинет в рамките на 49-ото НС, като подчерта, че „по-добре е някакво правителство, отколкото никога никакво правителство”.

Още по темата

„Обикновено политиците остават в историята не с подобни глупости като „за пети път няма да правим правителство”, а с големите решения, големите реформи и цели, които са постигали”, каза Василев и допълни, че през последните две години никой в чужбина на взема България на сериозно заради политическата криза. Икономистът смята, че всички партии трябва да проявят повече диалогичност, както в този парламент го прави ИТН. „Моята най-голяма надежда е свързана с първия мандат”, призна той.

Николай Василев коментира и бюджета, който служебният кабинет предложи и който предвижда 6.4% дефицит. „Не одобрявам бюджетната политика. Тя се характеризира с едно: Вземаме колкото може, повече дългове. Имаме колкото може, повече дефицити. Раздаваме колкото може, по-големи социални разходи, които финансираме само с кредити и с парите от Плана за възстановяване и устойчивост, който не е за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещастно крадливо джудже,метър и 50 с вдигнати ръце!
52
0
 
3
 
! Отговори
Песничка преди 1 година
Иска да краде - няма откъде...
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя л а л у г е р от къде се появи?
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ники Мук пак лъже. Надява се ИТН да го издигне за примиер ако получи третия мандат!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корумпето се надява на власт за корумпетата. Няма изнанада. Както и че Славуцата го предложи точно тоз за премиер преди две години.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малкия Мук натовари здраво дисагите по времето на Мадридския крадец!
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох,на дядя гномчетоо...
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може 30 год. да се реже постоянно от социалните плащания. В Бг социалната политика е най- зле в целия ЕС. Не може постоянно да се наливат милиарди за бизнеса. За 30 год. бизнесът и олигарсите станаха пребогати с държавни пари. Трябва да се въведе прогресивен данък с необлагаем минимум. Плоският данък вече е отживелица. Данък печалба трябва да се увеличи. Стига са орязвали социалните политики!!!
45
0
 
6
 
! Отговори
Самолет Пет преди 1 година
Сакскобурггота се включи в политиката още 1997 с призива да гласувате за Турция у нас чрез ДПС..................................На изборите 2000 Сакскобурготската пропаганда обещаваше че Саудитска Арабия и ОПЕК ще подаряват на България стотици милиарди долари ако го изберем
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тъпичкия анонимен 47.Николай Василев не е бил финансов министър на ГЕРБ. Нещо повече, той не е бил никога финансов министър. И не е бил никога министър на ГЕРБ.
43
2
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Какво направи Ники докато беше министър? Продаде БТК за жълти стотинки.Съответно си получи наградата/$$$/ от купувача.Дойде си от Англия безимотен и построи разкошна къща в Бояна благодарение на тази далавера.Сега раздава акъл.Айде,няма нужда.
42
6
 
8
 
! Отговори
Бях сигурен че .... преди 1 година
Василев нищо не разбира от политика ! Самият Борисов е сигурен че няма да има правителство на ГЕРБ със подкрепа на ПП ! Всичките му маневри са да се намери начин да се обвини ПП за липса на правителство !Мина се на вариант при който се внушава ,че е имало шанс и всичко е било на косъм но отново ПП дънят всичко защото не са държавници милеещи за родината !Единственият мислещ за народа остава ГЕРБ !-- Които бутнаха със Слави ПП и докараха държавата до тук-- а Слави е ,,бил троянски кон,,
41
4
 
13
 
! Отговори
Емо Швепса преди 1 година
В една нормална държава, това лице щеше да лежи доживот в затвора само заради приватизацията на Булгартабак, БТК, Меком Силистра и т.н. Но ние не сме нормална държава и на такива хора се дава трибуна, вместо да им се даде раиран костюм за Бобовдолския затвор!
40
5
 
6
 
! Отговори
преди 1 година
КЪФ Е ТОЯ, ОТ ДС ЛИ Е?
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Бивш министър на финансите като Дянков,по времето на ГЕРБ ,какво очаквате? -:)) Да оплюе ГЕРБ ли???? -:)))
38
3
 
8
 
! Отговори
само да вметна преди 1 година
до 44 Нищо подобно!-:((( Не комунистите,а Точно Неуспелите "кандидат комунисти" направиха тогава "пътеки" до Мадрит,та да върнат Мадритският Крадец в България Сакскобурга и му дадат Цялата власт!И тогава,Не само че не ни "оправи" за 800 дни,както обеща,но си взе имотите и НАДВЗЕ гори които Върна съден от Българската държава! А този който го Върна Симеончо,почина преди няколко дни! Комунистите,нямат нищо общо с царя бе човек!!! В саксия ли си расъл?????-:(((
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подаването *** такива некролози като тоя е с една едничка цел, АКО племето ги хареса да му го пробутат за новият Месия.Така беше с Царо, така стана с Боко, такива са Боле, Шкембелията, Бюрека, Копейкин и хиляди знайни и незнайни измеккяри.
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен (39) Би трябвало да знаеш че именно комунистите (ДС) върнаха царчето през 2000та година. Но българите сте много неинформирани поради изключително слабите си когнитивни способности. Или с думи прости като за *** народ НЕ СТАВАТЕ!!
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой Василев колкото и да се прави *** хитрец и независим се изпусна най-елементарно на кои Банкянски Сараи се кланя. Винаги е бил посредствен ***. Такива като тоя закопаха България.А онези пък от ДБ ходили да се съветват с Костов сякаш не им дърпа той конците от самото начало.Отвратителен народ бугарски и отвратителна държава.
34
5
 
6
 
! Отговори
само да вметна преди 1 година
Ами много Грешиш гн Василев! С тези си твърдения,ме довеждаш до мисълта,Че си много далечко,от Реалната Политическа обстановка в България! През изминалите 10 г в които "управляваше" Върхушката,на измислената "партийка"на Бившето борче ГЕРБ ,от времето на "прехода" от Комунизъм към демокрация Властта беше "подарявана" на др Борисов с някакви 25 % от "българите" Администрация,полиция и пожарна! Останалите 75 % не гласуваха!Борисов,със Сегашните 25% Опозицията,Няма да го допусне ПОВЕЧЕ ДО ВЛАСТТА!