Василев откри две големи грешки в план-сметката на кабинета

С тях бюджетният дефицит пада на 3,6%
Обновена: 22 апр 2023 19:16 | 22 апр 2023 19:13, Александър Попов
238
Василев откри две големи грешки в план-сметката на кабинета
Снимка: БГНЕС

"На първо четене има поне две големи грешки в план-сметката на служебния кабинет“, пише във фейсбук съпредседетелят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев.

Първата е, че по ПВУ са заложени да се направят всички разходи - 100% от разходите, а да получим 0% от приходите. Това е грешка от 2 млрд. 881 млн. лв. Втората грешка е, че не е заложено да се съберат 100% дивидент от държавните предприятия. Това е грешка от 1 млрд. и 720 млн. лв., заявява Василев.

Само с тези две грешки бюджетният дефицит намалява с над 4,5 млрд. лева и пада на 3,6%. Сигурен съм, че като започне работната седмица и получим информацията, която сме поискали от Министерството на финансите и прегледаме бюджета на Гълъб Донев перо по перо и останалите 0,6% ще бъдат намерени. И така ще имаме дефицит от 3% без да се намали нито с 1 лев нито една заплата, нито една пенсия, заложена от служебния кабинет. Както и преди съм казвал - пари има за всички, ако не се краде, заяви Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: Асен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
2
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
За консултанти е ползвал гей-джужинката, която получи финансиране по неговото управление. Помощта е дошла отзад.
188
2
 
7
 
! Отговори
Спете спокойно... преди 1 година
Трагедията на тази държава винаги е била, че пробиват некадърни същества и подмазвачи, а тези които ги бива не са оценени и не им е даден шанс. ПП управляваха 6 месеца, а сега калинките на ГЕРП тръбят, че са управлявали 2г. Теменужка вместо да дава обяснения в ареста за изгубената карта на Руско-Турски поток, се радва не медийно внимание...тази жена не бих я взел дори за миячка в кухня...
187
4
 
3
 
! Отговори
Деди преди 1 година
До Анонимен - 206Нали "грешките" бяха 4, как останаха само 2? И на това ако му казваш "най-адекватен", в голяма грешка си. До 4-ри не може да брои, само кьор-фишеци от такива "харвадски" помиари.
186
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До диплома Общо взето е един от най-адекватните финансови министри,които сме имали!
185
4
 
5
 
! Отговори
Joan преди 1 година
До azВъншният дълг включва държавен и частен дълг, по-важно е колко е държавният дълг. Най-голям държавен дълг бе натрупан при управлението на ГЕРБ, които критикуваха Орешарски, че е заел 1 милиард.
184
15
 
7
 
! Отговори
диплома преди 1 година
искам да видя дипломата на това самозвано същество. Този и приятелчето му киро, както и общата кака лена отдавна трябва да бъдат разследвани за фалиране на държавата, което е равно на държавна измяна.
183
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто Бойко Борисов не е премиер, външният ни дълг намаля.
182
18
 
17
 
! Отговори
Красимир преди 1 година
Аз открих само една грешка - грешка на на природата - Асен Василев.
181
2
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
По новините казаха,че заплатата на народните храненици скача с 801 лв. спрямо предишния парламент. Вероятно и тия пари ,спестени от пенсиите на възрастните не са сметнати като разход на хазната.
180
12
 
19
 
! Отговори
w преди 1 година
Първата грешка беше, че това нещо беше министър на финансите, а втората, че не е на топло.
179
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аху, иху, а сега е тихо, нали Василев?
178
2
 
13
 
! Отговори
az преди 1 година
До Йордан Да беше само с 5 милиарда евро! Поне 7-8 са, ако не и 10. Външния ни дълг почти се е удвоил за тези две години. Някъде прочетох, че в предложението на РР за нов бюджет са записани още 6-7 милиарда дълг?!
177
2
 
14
 
! Отговори
Йордан преди 1 година
За 2 години задлъжняхме с 5 милиарда евра, нищо не строим и не ремонтираме, не влязохме в еврозоната. *** гениалните Радевчета!
176
7
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
СЛУЖЕБНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА РАДЕВ Е ПРИМИТИВНО И БЕЗМОЗЪЧНО.
175
5
 
9
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Българите откриха една голяма грешка с ококорени комбали и много лъжеш
174
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 200 Знам ли? "Унищожителите от ГЕРБ", а, аз съм с десни убеждения и ги приемам за центриска популиска партия. Но държаха балансиран бюджет и то след като два пъти наследяват държавата с изпразнен бюджет и разорана инфраструктура. При другите спираха евро парите за корупция. При корумпираните"ГЕРБ"отново ни ги пускаха. Странно? 2019 ноември най-после подобрихме брадатия рекор от 1939 за изнесена пром.продукция за ЕС! Мин.раб.заплата 2009-240лв. 2021-650лв.?!!
173
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо или е неадекватен или лъже като брадат ц*****н. Както е тръгнало по Плана за възстановяване ще получим 0 тази година. А и да получим трябва да отчетем къде са вложени! Второ. Не може на държавните предприятия да им прибереш 100%от печалбата и да ги принудиш да вземат заеми за нужните им инвестиции. Да не говорим, че"пропуска"заложени 50%дивидент в бюджета. Няма ангели, но не знам на тези"шмекери"кой още им се връзва? Някой за да бутнат ББ са готови цялата държва да съборят.
172
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
176 Хаах, кюлчетата са нескопосана инсценировка на радеви и черепите дсхулигани. Лично шефът на ЕНП, най-голямата дясна партия в Европейския парламент, където членува ГЕРБ, дойде във Варна, за да подкрепи Борисов/ГЕРБ-СДС, в предизборната кампания. Къде са ПП, Възраждане, няма ги в европейските институции, мястото им е в Русия, ПП, с корумпирани американските им лобистти, заедно.
171
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
176 ГЕРБ е евроатлантическа, демократична партия, уважавана членка на ЕНП дясната и тай-голяма партия в Европейския парламент. Докато ПП и Възраждане ги няма том, мястото им е в "Дума", в Москва.
170
5
 
12
 
! Отговори
А бре Кокор! преди 1 година
Що не кажеш за "грешката от 9 млрд изчезнали през декември 2021 година,за които 4ифутина Лорейн мрънкЯше пред Ризова,че тези пари били" за наваксване"?!? А къде са 4-те моста годишно на Дунав?!? М? Малко е нагло да играеш опозиция,след като сте едни и същи анимационни герои спуснати от Козяк цялата ви клоалицийка ППЛГДБТ +&$=# и Греб-ДъПъСъ!