Атанасова след разговорите с ПП: Всеки кабинет трябва да отрази, че ГЕРБ е първа сила

Председателят на ПГ на ГЕРБ разочарована, че са преговаряли само с акад. Денков
Обновена: 26 апр 2023 18:40 | 26 апр 2023 17:22, Красимир Ангелов
112

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ние казахме многократно, че всеки състав и структура на правителство следва да отразява, че ГЕРБ-СДС е победител на два поредни избора", заяви Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, след проведена среща с ПП-ДБ, на която е обсъждана управленска програма между двете основни коалиции, предаде БГНЕС.

Срещата се състоя в сградата на парламента.

Още по темата
"Националните органи на ПП-ДБ решиха, че няма да подкрепят ГЕРБ в първия мандат. С цялата отговорност, която имаме към гражданите, подхождаме към този процес. Най-лесно е мандатоносителят, в случая първата политическа партия, да започне да води разговори с други. Много пъти сме говорили, че най-стабилна би била управленската формула с първата и втората коалиция. Ние казахме многократно, че всеки състав и структура на правителство следва да отразява, че ГЕРБ-СДС е победител на два поредни избора", каза още Атанасова.

По време на срещата втората политическа сила бе представена само от акад.Николай Денков, а от ГЕРБ присъства цялото ръководство начело с председателят на ПГ Десислава Атанасова, зам.-председателите на партията Томислав Дончев и Даниел Митов и депутатати.

След срещата Атанасова посочи още, че е постигнато съгласие обсъжданите въпроси да бъдат представени на ръководствата на парламентарните групи и добави:

"Поставихме като условие в рамките на почивните дни да ни бъде предоставени състав и структура на Министерски съвет, ако все още колегите от ПП-ДБ считат, че е редно ние да постъпим нестандартно, да се откажем от първия мандат и да подкрепим, като ги контролираме като законодателна власт втория. Ако и това не се случи в рамките на тези срокове, които сме разписали, сами разбирате, че имаме пълните основания да смятаме, че те подхождат абсолютно (не)формално към това да формираме заедно мнозинство, да формираме общо управление.

Самият факт, че на тази среща единствено професор Денков се появи - господин Асен Василев, който предварително беше потвърдил пред мен лично, в продължение на час не дойде - и в този смисъл мисля, че това е явна демонстрация как те нямат сериозна ангажираност с това, което заявиха вчера. Не знам на какво се дължи - едно да говориш вчера, днес да правиш нещо съвсем различно“, посочи Атанасова.

Тя подчерта, че от ГЕРБ така или иначе са казали, че ще извървят търпеливо целия процес.

"Затова от утре сутрин ще започнем разговор по секторни политики и полагаме всички усилия да намерим изход от ситуацията, която за никого не е лека. Разбираме техните аргументи - отново ни беше повторено, че техните избиратели, че техните национални съвети имат решения. Ние също имаме избиратели и органи на партиите, които формират нашата коалиция. Не е лесно решение заедно да вървим към общо мнозинство и общи политики.
Но ако го правим в името на стабилност и в името на това, че българските граждани - и техните, и нашите избиратели са ни натоварили с тази отговорност, трябва да подхождаме отговорно", довърши Атанасова.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
каква коалиция те гони бе ПП-ДБ ясно казаха, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. Не знам копейките с каква газ ви пръскат, по стълбите ли ви пускат като малки, че така прогнили растете?
30
4
 
11
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
Ми нека да го отрази вашият собствен кабинет. Съставете го и да видим колко хора ще гласуват за него. Нали сте много диалогични, европейска партия, стабилно управление вещаете.
29
7
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Все пак е приятно да гледаме как "Първата политическа сила " ГЕРБ си прави сепуко. Поне е интересно как сами си навират ножа в г.за и се разпорват от там -към пъпа ! Толкова парадност на партийна глупост не бяхме виждали! Е , за всичко си има първи път.
28
8
 
11
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Така е, за съжаление ПП и ДБ ни ,, оправиха " по бързо и от Царя. Той се мотка 800 дни...
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
реваха хартиена коалция, копейкин с бойко коалиция, чалгаря ни свали да прави с бойко коалиция и накря се надупиха на бойко хахаха за коалиция
26
5
 
3
 
! Отговори
Сталин се завръща преди 1 година
1000 магарета ще изнсасилят Рокфелер и компания преди да увиснат на ешафода , а тукашните национални предатели ще бъдат влачени от каруци докато почти загубят съзнание, чак след това ще бъдат изправени преди дулата на възмездието.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жълтопветиците първо свалиха орешарски да върната мутрата на власт, сега го изпраха и шак ще му полегнат по заповед от американското посолство и вече забравиха за бораба с мафия и т.н
24
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да му имам самочувствието на Кирчо и компания. Не може един зализан фъфлек да управлява държава! И Бойко не е цвете, но тези от ПП и ДБ не спряха да въртят една и съща касета. ЯСНО туй ЯСНО онуй... Единственото ясно през последните 2 години, че едните ни копаеха, а ПП буквално ни заровиха...
23
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислете си каквото искате. ПП ще се затрият като Слафчо. Всичко си има мярка и граници. Бандити, разбойници. ГЕРБ СА НАЙ-подготвени да управляват
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, отразени сте!
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Ицо Мравояда с надувната лодка защо мълчи като мушната гайда? Къде се покри? Инъче беше много активен и компетентен. А сега изведнъж изчезна??
20
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не ви уважава, защото Десислава не спря да повтаря че ст били първи. И каква полза от това, че сте първи и никой не иска да управлява с вас. Скрийте я тази и току виж работата е потръгнала
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какви сили се имате? То вече никой не ходи да гласува. Едно време пред френската гимназия имаше опашка, сега те прикоткват от улицата-ела да гласуваш.
18
7
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
40 % , като 5 % са посочили не подкрепям никого, ЦИК обявиха разминаване в 1/5 от гласовете поради едновременно провеждане на хартиено и машинно гласуване, от ГЕРБ хвърчат в небесата че са първи с победа по-малко от процент при тези обстоятелства и очакват всички партийни лидери да им се кланят.
17
4
 
8
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Само не разбирам как е възможно да искаш да правиш коалиционен кабинет с хора, които са там, за да ви вкарат в затвора. И защо не си направите кабинет с тези, с които си направихте хартиена коалиция, и с които 15 години се правите на ощипани моми, докато Доан си присвояваше места по морето, а Тиквун се правеше, че не вижда. А Горанов хич не е кадър на ДПСЕто. Спрете с цирка.
16
3
 
10
 
! Отговори
За Възраждане преди 1 година
Първите двама на изборите не са партии, а коалиции от множество партии и сдружения. Единствено третия, Възраждане е самостоятелна партия. Едно е да събираш вот от привържениците на 12 различни партиики и движения както е при ПП-ДБ. Друго е хората да гласуват точно за теб!!
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вие сте последни, защото никой не ви иска защото сте КРАДЦИ БОЙКО НАПРАВИ ЛИ ВЕЧЕ ВНУЦИТЕ МИЛИОНЕРИ или сега иска да ги прави милиардери
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С такива схеми не 40% избирателна активност ми ще падне до 10% гласуваш за едни пък после те се коелират с тези, които ненавиждаш.
13
3
 
7
 
! Отговори
ябадабаду преди 1 година
И кво го грее това обикновенния Българин , ще му промени ли живота ? И ти като оня от дпс ( трябва диалог ) едно и също повтаряш ( герб е първа политическа сила ) вече станхте банални хайде спрете се
12
1
 
4
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
Боко ще го прекара тоя к атил Киро, ще му потури кабинета по-натам, но да не се радва, ще се яви някой нов който ще му обере целия отрицателен вот , а Боко повече от 500 600 хиляди гласа на избори няма да хване.