Цветанов: Партиите се блокират, обществото ще плати цената

Искането на ГЕРБ-СДС за съсват на кабинета на ПП е безсмислено
Обновена: 26 апр 2023 21:48 | 26 апр 2023 21:35, Красимир Ангелов
18

ГЕРБ-СДС поиска от ПП-ДБ да им представи състав на кабинет до 1 май. Ще стане ли това факт?

"Искането на ГЕРБ-СДС е безсмислено. Няма как преди да е връчен първият проучвателен мандат и да видим дали ще бъде изпълнен, първата сила да поставя условия на втората. Не виждаме съдържание в разговорите им", заяви бившият министър на вътрешните работи и лидер на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му 6 месеца ще бъдат напълно достатъчни двете коалиции да изпълнят законодателния пакет във връзка с ПВУ и да приемат бюджет.

"При такава политическа конфронтация и неразбиране от полиците за отговорността, която носят, обществото ще плати цената. Никой не говори по същество - какво ще се случи с ПВУ, защото от 4 млрд. за миналата година получихме 2,5 млрд. Обявяват ги като заслуга на служебния кабинет, но това не е така", изтъкна той пред Bulgaria ON AIR.

Според госта, ако президентът ускори връчването на мандатите, но не даде възможност за толеранс, то "отиваме на избори".

"Ако имаме предсрочни парламентарни избори преди местните, това означава, че и малкият авторитет на местната власт ще бъде пропилян и загубен. В случай, че от една кампания се влезе веднага в местните избори, ще стане катастрофа", смята бившият вътрешен министър.

Цветанов е на мнение, че към момента формациите в НС взаимно са се блокирали и трябва да направят компромис.

Лидерът на "Републиканци за България" смята, че съдебната реформа "по начина, по който я възприема всяка една от партиите, няма да се случи".

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Време е България да лудне!няма кгб манипулации през възраждане,няма дпс през "етническият мир"няма гроб,превърнали България във феодална държава в 21 век!няма гешев пазещ убийци и крадци!Време е да луднем и да заявим,живи сме и искаме да Живеем...Свободни!Бог да пази последните защитаващи Свободата на Човеците...САЩ и Свободният Свят!
10
2
 
7
 
! Отговори
СЪДИЯТА преди 1 година
Този не беше ли в затвора ,как е успял да излезе !?!?
9
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
не се нуждаем от мнението на Цецо Апартамента.И американските тираджии/с български произход/ му набиха шута.Заложиха на куц кон.Да си гледат камионите и да не се занимават с българска политика.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви компромиси!! Нови избори!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към момента не фоемациите са се блокирали, а обществото е разделено на крадци от Герп и окрадени из други партии!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това да си мулти милионерче и да ревеш за още, вместо да се раздваш, че си на свобода ....
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Борисов гледа 5 хода напред и то - в интерес на БГ!!!" - Пич ... и аз обичам да се понадрусам понякога, ама ти прекаляваш ....
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още го е яд. До последно не вярваше, че Борисов ще го жертва. Е, определено си оказа влияние. ГЕРБ и до дне днешен не може да "мобилизира" толова ислен вот.
3
5
 
3
 
! Отговори
Упс преди 1 година
Цветанов Отново доказва колко е тъъъъъъъъп! Борисов гледа 5 хода напред и то - в интерес на БГ!!! Добре е ПП да се съобразят с това и да са по- добре стратези от Цветанов! И да мислят Държавнически, защото Точно Това ще им донесе бъдещите успехи! Дано Не са ограничени като Цветанов!!!
2
1
 
7
 
! Отговори
къде са байо преди 1 година
братята Вълневи да дойдат да ни оправят, консултираш ли ги още или депесету директно вече те консултира. кажи как е самолета - вдигаш ли го, асансьора функционира ли. това е интересно за народа, не горните ти блътвежи. хората помнят ;)
1
5
 
8
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Тоя откъде възкръсна?