ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ поискаха среща с МФ за бюджета

Между двете формации имало синхрон по важните въпроси, които да се обсъдят
27 апр 2023 12:52, Красимир Ангелов
29
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ поискаха среща с МФ за бюджета

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха експерта среща по политики, засягащи бюджета, на която акценти бяха парите по ПВУ, бюджетният дефицит и приходите от дивиденти, съобщава БГНЕС.

“По-големите сметки трябва да ги преценяваме и тези, които са най-важни например по инфраструктурата, пътища и т.н., да бъдат изпълнявани. Едни предприятия имат нужди от сериозни инвестиции, от други можем да вземем, тоест не бива да слагаме всички държавни предприятия под един знаменател с 1% да ги караме да внесат дивидент в бюджета”, това каза Кирил Ананиев от ГЕРБ.

Още по темата
“Имам резерви по отношение на това как би изглеждала бюджетната рамка, ако признаем втория транш по ПВУ”, каза Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС. “Това е въпрос, който излиза извън рамките на МФ, той е пряко свързан с процеса по предоговаряне, не знам колко успешно ще бъде предоговарянето в частта енергетика. Освен това от 871 млн. приходи дивидент, 794 млн. са от държавната енергетика, така че трябва и нивата на дивиденти също да се прегледат”, каза още Теменужка Петкова.

“По ПВУ има една мярка, свързана с въглищните централи и процесът по предоговаряне е във финална фаза, поне така казват от МС, така че има надежда за нейното финализиране”, това заяви Асен Василев, съпредседателят на ПП-ДБ.

Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ уточни, че с ПП-ДБ имат синхрон по важните въпроси, които да се обсъдят с МФ.

“След като отговорим на всички въпроси, съществената тема е възможно ли е в рамките на 1 година да бъде свит дефицитът с повече от 3% и каква болка ще носи това. Когато имаме сценарии, който следваме, в рамките на добрата практика е да се говори с всички политически сили”, отбеляза още Дончев.

“Може да има възможност да се отвори разговор, когато се изчислява инфлацията да се погледне за потенциални изключения относно войната”, това каза и лидерът на ПП Кирил Петков в края на срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
До Истината1. Вкарване в Еврото.2. Създаване на дълг и помощ от МВФ3. Вкарване във войната срещу Русия с жива сила.4. *** идеология 5. Работата с Македони вече я свършиха.От тези дейности Бълагария остава в лощата страна на Света и изчезва!!
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП- руска креатура чрез РР! Откакто се създадоха България потъва в безвремие и безвластие- точно по интересите на Москва!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма оправяне !!!! Докато парите са в Доган ,Пеевски и Баце , а чадър е Гл. Прокурор , няма опраВ !Всички пари и всички МЕДИИ са в герб и ДПС ...
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересите на народа в Бг , е съвсем ДРУГ !Тия келемета се чудят как да се угоди на нато/сащ/ , хем вълкът сит , хем агнето ---цяло , ама нИ стаА .
16
0
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Без коментар. Зарекал съм се да не коментирам политика.
15
1
 
9
 
! Отговори
Истината преди 1 година
ППДБ и ГЕРБ имат една задача поставена им от Козяк - да ни вкарат във войната. Нищо повече.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гнусотия ! обединиха се мръшоядите против Българския Народ ,по заповед на сащ,мащ,ес против интереса на България .
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди изборите ПП-ДБ обещаваха нормална държава с нормални доходи, високи пенсии... а след изборите.. ами ще трябва да затягаме коланите. Високи лихви, високи данъци.. Това ли е нормалния Европейски живот, който обещавахте на избирателите?
12
0
 
12
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Спираме всики социални плащания, ще има само за украинците, затягаме коланите с малък дефицит, ще сте бедни за да влезем в еврозоната за да стането още по бедни и зависими. Слава Украине. Слава героях
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чагъркането на ГЕРБ завърши. Следва замазването и пребоядисването
10
7
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 1 година
Стар крадец съм татеее, крал съм кво ли неее, пак съм депутатин и пак ще крадаааа . . За крадец не ставаш Киро, ти си будалааааа, щом сърцето ти е взела някаква Ленаааааа
9
1
 
9
 
! Отговори
Красимир Петрофф преди 1 година
ПП вече се чудят как да споделят с избирателите си, че бойко ги клати по настояване на козяка. ПП е пътник, като ИТН, НФСБ и другите патерици на "мафията", която сега ще им е ортак!
8
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Данъците на имоти и коли да не се пипат. Също така ДОД да си остане 10%. Какво значи богатите да облагаме, кво съм виновен аз, че някоя муха взима 2000 лв. и не може да се оправя в живота. Дай богатите да хрантутят абсурдните хора дето не знаят за какво са живи.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно забвение! Никакво понятие! Оставихме държавата на любители политици!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До истина е Пепе и дебе са новите гербажи и се карат с Бебе кой е началник за влас и кой ще е началник.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва до орежат сички помощи за фирмите и ще вдигнат данъка на богатите над 1000 лева. Данък пенсия за пенсии над 500 лева. АЕЦ Белене трябва да се построи до 20225 г. за да пълни бюжета спряна от Лойко и сега губим по 20 милярда $..
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В бюджета има огромна дупка от 20 милиарда окрадени от Пълната Подмяна и Доносническа България! Затова разбиха съда за да не влязат в затвора!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко трудно се управлява 5милионен народ!
2
1
 
10
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Правилно. Ако бюджета е ялов ,вината да се хвърли на МФ.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кравата на Крадев няма да се покажее, защото знае какви ги е надробила.