Депутат: ПП-ДБ няма да прави правителство с ГЕРБ

На първо място трябва да обсъдим нашата програма, заяви Васил Пандов
28 апр 2023 11:27, Анисия Иванова
41

От "Продължаваме промяната" остават непреклонни в своята позиция, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ-СДС. След лидерската среща от ГЕРБ дадоха срок на ПП-ДБ до неделя да предоставят списък със състав на правителство, който да бъде реализиран с първия мандат.

"На първо място трябва да обсъдим нашата програма и едва след като се обединим евентуално около програмата за управление, бихме предложили състав и структура на МС. Ситуацията е нетрадиционна, защото сме в рамките на първия мандат. Краткият срок и да се иска състав за втория мандат, преди да е връчен още първият, е необичана ситуация", коментира депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов в студиото на "България сутрин".

Народният представител подчерта, че има много допирни точки между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС по отношение на приоритетите за управление. В понеделник ще се проведат консултации, но но тях няма да се обсъжда състав на кабинет.

"Структурата на МС, персоналният състав ще бъде обсъден първо на нашите вътрешнопартийни органи другата седмица, при условие, че получим консенсус с колегите от ГЕРБ-СДС за управленската програма", уточни Пандов.

Пред Bulgaria ON AIR народният представител описа отношенията между първите две политически сили в НС. Категоричен е, че за обединение или коалиция не може да става дума.

"От ГЕРБ-СДС осъзнават като нас какъв е залогът пред страната ни. Не е само политическата криза, заложено е на карта евроатлантическото ни бъдеще, има политически сили и групи в обществото, които поставят под съмнение Шенген и Еврозоната. Правителство с ГЕРБ няма да правим, няма промяна в нашата позиция", подчерта народният представител от ПП-ДБ.

Пандов също така опроверга съмненията на Бойко Борисов, че зад гърба на ГЕРБ се водят паралелни преговори с други политически сили.

"Ние не работим за плаващи мнозинства, работим по нашата програма, водим експертни разговори с ГЕРБ, не водим разговори за коалиции. Нашата програма ще бъде отворена за предложения и за други политически сили", посочи депутатът.

Ако се стигне до обявяване на проектокабинет на ПП-ДБ, той ще бъде само от техни кандидатури, стана ясно от думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Какво няма да правите, всички разбрахме! Но какво ще правите, още никой не знае? ГЕРБ да ви подкрепили програмата/която никой не знае/, пък вие след това щели да си правите кабинет? Тия изобщо в час ли са ,че говорят такива нелепости? Или просто играят за коалицията на "Мадуровките", и се чудят как да изкарат ГЕРБ виновни, че отново да ходим на избори?
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото е казал и каже Доган-това е било и ще бъде.ДПС
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички от държавният апарат са на амбразурата , за да защитават своите НЕЗАСЛУЖЕНИ заплати , на големи постове , подарени от вожда на герб , използвани за ПЛАТЕН ''електорат''!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много наплашено това нещо
27
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко е притиснат в ъгълЯ , а Гешев е в шах , пак ликуват ДПС !ДВАМА СЕ КАРАТ , ДПС ПЕЧЕЛИ ПОСТОЯННО .
26
3
 
13
 
! Отговори
До Долният преди 1 година
А в какво качество Пляк Пляк и Де е Бе съставят кабинет ?! Като победители ? Или Като най голема парламентарна група ? Или пък някой им даде мандат за съставяне на правителство ?
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутри от герб ---ВЪН !Докарахте държавата до най-бедна и най-корумпирана , с това ли да се гордеем ?България на всички последни места в ЕС , по всички показатели !
24
1
 
8
 
! Отговори
9641 преди 1 година
Българската Държава се управлява от мракобесната ДС - Държавна Сигурност в комбинация с Корумпираната Червено/Кафява Върхушка за която цел номер едно е да отврати българските граждани от Демокрацията и Капитализмът за да изгради тоталитарна Фашистка Държава с Частна Собственост, начело с утайката от (бкп/бсп).
23
8
 
5
 
! Отговори
ан те такааа преди 1 година
Чудесно, нека Победителят от Банкя си прави правителство у зайчарника!
22
6
 
1
 
! Отговори
6457 преди 1 година
В Рассията се е настанил тотален Фашизъм, за бифшите (кпсс) е много диалогично, лесно и логично да се трансформират във Държава от Фашистки Образец, такава е и Китай, тоест да бъдат това което винаги са били Тоталитарна Държава, но със Частна Собственост. Няма избори на всеки Четири Години няма смяна на Власта в името на благополучието русският народ. КГБ рулит, Фашизъм ето Дело Русское - Владимир Путин е президент и главнокомандващ докато не ритне камбаната.Зеленски и украинските нео - нацисти от Десен Сектор направиха страхотна услуга с Майдана на Фашистката Държава Рассия.
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без герб , крадците вън !
20
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв герб , всички гласове са ПЛАТЕНИ , защо ???Например феновете на ''ЛЕВСКИ'' , на които Мъри Стоилов ПРИЗНА че вярва само на Бойко .Следват закупените ДЪРЖАВНИ ЧАНТАДЖИИ , политическо назначение в държавният сектор от още 300 000 бройки + ромите ... Е, с такъв мат' риал , строи ли се държава ???Какво се доказа пак на поредните избори , кои партии КУПУВАХА ГЛАСОВЕ ---герб и ДПС !!!
19
7
 
3
 
! Отговори
оракул преди 1 година
В какво качество главатаря на мафията даво срок! Да си дава срок на неговите копои!Крайно време е ППДБ да се осъзнаяйт- никакъв проектокабинет, никакви имена Борисов това цели- да ги уншжтожи! И ако някой си мисли нещо друго, той е пълен наивник!
18
2
 
14
 
! Отговори
Брей .. преди 1 година
Те нямало да подкрепят кабинет с ГЕРБ...Обаче са сигурни че ГЕРБ ще ги подкрепи за кабинет на Пляк Пляк ?!?? Хем грозни Хем нахални ! Аз предлагам на следващите избори всички фенове на ПП и ДБ да гласуват за ГЕРБ. Така съгласни ли сте ?
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амчи тя ваш'та е като тяхната! Даже ви обвиниха че сте краднали директно повечето от програмата на ГЕРБ. Та кво не можете да разделите? На едно магаре плявата? Парите? Сикрет сървисите? Територията? Вилаета, така да се каже.
16
2
 
11
 
! Отговори
Нафарфорийййй преди 1 година
Май в тая партия - всеки си плещи каквото си иска!
15
5
 
3
 
! Отговори
Софийски таласъм преди 1 година
Вън сселяндурите от София,бре!Всички дето се домъкнаха след 1991 г.София НЕ Е *** и трябва да има свое собствено правителство и да се отдели от другите със железобетонна стена висока 3-4 метра!Ще вземем пример от Финландия и нейната стена срещу кацапска Москалия!Само това е спасението,бре!
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тяхната работа е "Един против всички, но всички за един"..
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стратегията тегли заеми и раздавай пари загина заедно с правителството на Киро и Асен.Техния умствен капацитет не се различава от нискообразован младеж клиент на фирмите за бързи кредити, лично аз не смятам че дори икономически техникум са способни да изкарат.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Булката се дърпа, за да се прави на девствена.