Лют спор в НС дали депутатите да си плащат картите в библиотеките

"Възраждане" поиска и безплатен достъп до правно-информационната система
131

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден скандал и безредици в парламента предизвикаха текстове от Правилника за дейността на Народното събрание.

Причината стана предложение на Петър Петров от "Възраждане" към трудовия стаж да се добави "или осигурителен" стаж и върху него да се начисляват допълнителни месечни възнаграждения в размер на 1% за трудов стаж и професионален опит, както и на депутатите да се осигурява безплатен абонамент за правно-информационна система и безплатен достъп до библиотеки и читални.

Искрен Митев от ПП се възмути от предложението и обвини Петров, че очевидно неговата депутатска заплата не му стига и освен трудов, иска да се добави и осигурителен стаж.

По думите му явно Петров иска НС да му плаща и картата на Народната библиотека.

Митев пресметна, че 300-600 лева е таксата за правно-информационната система и картата за Народна библиотека.

В крайна сметка след скандали депутатите решиха, че НС няма да плаща картите за библиотеките, нито таксата за правно-информационната система на законотворците.

В Правилника си депутатите записаха, че народните представители, които са хабилитирани преподаватели във висши училища, запазват заеманата от тях длъжност и могат да продължат да упражняват преподавателската си дейност или да ползват неплатен отпуск до края на пълномощията им по споразумение със съответното висше училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
7
 
! Отговори
Ех да имаши преди 1 година
И лят спор, когато Киро Тъ. спря газта от Русия или взе 9 милиарда заем за една седмица! Но уви..
69
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сига Костя ще си купи ли още 1 апартамент с партийната субсидия?
68
0
 
10
 
! Отговори
Разбирам преди 1 година
Да си бият за цината на кюфтето в столовата на НС, но за библиотека??!
67
0
 
12
 
! Отговори
Те използват преди 1 година
Библиотеки?? 99,9% не ка прочели и една книга през живота си!!
66
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да оди да реве на Митрофанова да му вдигне рублите! Нали рубли искат, не евра?
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТЕ ВИ ПАТРЕОТИ ПОРЕДНИ БЕ! УЖ ЗА БЪЛГАРИЯ, А ТЕ ДА СЕ УРЕДЯТ БЕЕЕ! РУЗКИ ПАТРЕОТИ!
64
1
 
9
 
! Отговори
Сериозно? преди 1 година
Спор за Милиарди за самолети на САЩ никакъв! Спор за наводняване на пазара от Украински продукти никакъв! Спор да си дадем оръжията, и армията на Украйта никакъв! Да пращаме войски в украйна, военно обучение в училище никакъв! Да дадем един милиард за бежанци никакъв! Да спрем газта от Русия никакъв! Но за карти за бицлиотеката!!!! Виж това е върха! Ще се избият!
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Катя 63. А на Кирето и Боци каква е целта?
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен старец преди 1 година
Копейката да не вземе да върне и корекомите
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи се потвърждава приказката на Цецка, че депутатите на са обикновени хора, те имат повече нужди и затова трябва за тях да е безплатно ... ВСИЧКО. Докато заплатите им не станат една минимална, няма да се оправим. И да си плащат така, като си плащат "обикновените" хора.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 65 В интерес на истината Костадинов нямаше да им отговаря ако не го бяха нарекли за пореден път "копейка" и десерта " ***". Тук вече чашата преля.
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31. Не му личи. Само папагалства директивите, които му диктува в слушалката хората на Мутрафонова.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То даже не е че обидите са лични, а че в тая сбирщина нямат ниво като за държавни институции. Ама карай, то на кой ли му прави впечатление в затъналата в чалга държава. Умнокрасивите не могат да проумеят такива неща.
57
4
 
4
 
! Отговори
Смешко преди 1 година
Тоя ако иска може да му плащам като оправям жена му...
56
3
 
8
 
! Отговори
Катя преди 1 година
Не разбирам,защо не вярвате,че целта на Копейкин и тия около него е да смучат народна пара от всякъде ,и най - вече партийната каса с милиони.Толкова ли сте наивни бе хора,че вярвате на агресивни,перчещ се Копейкин.Не ви ли омръзна да ви употребяват разни мошеници А стига вече,а прогледнете,а се осъзнайте най- накрая
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия трябва да минат на скръм, на борда със задачите да се за залепи един таск за бюджета и още един да отидат до Брюксел и да им кажат, че няма как да продължим да сме членове на този съюз ако не се въведе минимална европейска пенсия 1000 евро и минмална европейска заплата 1500 евро.
54
0
 
4
 
! Отговори
4061 преди 1 година
Българската Държава се управлява от мракобесната ДС - Държавна Сигурност в комбинация с Корумпираната Червено/Кафява Върхушка за която цел номер едно е да отврати българските граждани от Демокрацията и Капитализмът за да изгради тоталитарна Фашистка Държава с Частна Собственост, начело с утайката от (бкп/бсп).
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професия - депутат~! Какво се учи за таз професия? Вижда се само, че има такова нещо като "професионален депутат". Дали могат да четат? Могат! Могат и да смятат, това го знаем. Въпросът е какво четат. Като прочетат това, което им дават да четат, какво разбират? Могат ли да мислят, или им подават готови напечатани мисли. Тепърва предстои да започнат да се оправдават с изкуствен интелект. Защо не мога да си представя картината "Депутат в читалня"?
52
1
 
1
 
! Отговори
2231 преди 1 година
В Рассията се е настанил тотален Фашизъм, за бифшите (кпсс) е много диалогично, лесно и логично да се трансформират във Държава от Фашистки Образец, такава е и Китай, тоест да бъдат това което винаги са били Тоталитарна Държава, но със Частна Собственост. Няма избори на всеки Четири Години няма смяна на Власта в името на благополучието русският народ. КГБ рулит, Фашизъм ето Дело Русское - Владимир Путин е президент и главнокомандващ докато не ритне камбаната.Зеленски и украинските нео - нацисти от Десен Сектор направиха страхотна услуга с Майдана на Фашистката Държава Рассия.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 55 Ми не е едно и също. Костадинов даже нямаше да стане от мястото си ако обиждаха партията му примерно да й казваха ***, но се вбеси защото обидите бяха лични. Понял?