Сачева: Политиката не е игра, това е животът на хората

Играта с първия и втория мандат интересувала само ПП
29 апр 2023 11:58, Елка Василева
143
Сачева: Политиката не е игра, това е животът на хората
Снимка: архив, БГНЕС

"Много ясно казахме какво очакваме - искаме първо да направим обща програма, да видим къде са общите точки, по които бихме могли да се обединим и да работим заедно и когато имаме тази обща програма, тогава да се обединим около личностите, които биха могли да я изпълнят". Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева пред БНТ.

Още по темата
По думите ѝ съвместно управление на първата и втората политическа сила би могло да успокои страстите в държавата и да намери баланс на интересите.

Попитана защо от ГЕРБ са определили като шега спрягания списък с министри от ПП-ДБ, Сачева отговори: "Ние имаме за цел да спрем конфронтацията и войната и да се опитаме да организираме мира. Организацията на мира минава през това да има личности, които не са противоречиви, които не биха могли да създадат една или друга конфронтация в обществото, а са или политически личности от двете страни, или равно отдалечени от политическите партии експерти, които да могат да проведат една общественополезна програма".

Играта с първия и втория мандат интересува единствено "Продължаваме промяната", смята Сачева. Според нея ПП не могат да приемат, че сами имат 39 депутати и не са получили повече вот на изборите.

"С 39 депутати ПП не може да диктува всички условия, правила, всички бъдещи проекти, програми и кабинети. Трябва да се осъзнае, че ние в момента се намираме в една изключително сложна ситуация, политическа криза, хората няма да приемат добре нови избори и ще накажат всички, които ги изпратят на нови избори, вероятно ще вземат нестандартни решения", каза Сачева.

Докато не се изчерпа напълно първият вариант с преговори за обща програма и управление с ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС няма да преминават към други варианти за съставяне на кабинет.

Преговорите до момента показват, че първите две политически сили нямат непреодолими различия в общите цели - евроатлантическо бъдеще, еврозона, Шенген, бюджетен дефицит, образование, инвестиции и др. Имат различия в това как тези цели да бъдат постигнати, уточни Деница Сачева.

"Готови сме да съставим кабинет, който да изпълни задачи, които хората очакват от нас в момента", каза тя.

„Трябва да търсим начини за сближаване на нашите гледни точки. Това минава и през това да не се излъчват противоречиви личности. Не търсим път за кариерно развитие, на който и да е. Ние нямаме кардинални различия по теми, по-скоро имаме различия как да бъде постигната една или друга цел. Нямаме фундаментални различия, които да са непреодолими. Не трябва да гледаме на политиката като игра. Това е животът на хората. Трябва да има сериозен дебат, а не замеряне с несериозни тези“, категорична е тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: ГЕРБППДеница СачеваДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Бойка калдаръм кадъна взе властта и започнаха по 5 убийства на ден. А още не е министър председател. Представете си какъв погром ще е когато окупира отново цялата власт. Пак ще се гърмят с гранатомети по улиците роднините му и бившите му авери от престъпните групировки. Всеки ден по няколко герберорома се напиват от радост и убиват я македонец, я жена си. Още не е седнал в креслото и срина държавата.
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А то по вашето управление не си играехте с хората, затуй поне един милион да навън от "хубавия" живот тук. Поредните дрънканици на борисовите хора. Търсят някой да поеме отговорността, а те по същия начин да усвояват.
98
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
В БГ политиката едниствените пишман-шоумени са доган-борисов...няма да забравя агата с каляската на стадиона...и "патриота"раздаващ телевизори...продал България за едни 2 милр.не дадени от ПП на брокера му,Българите не са ***,старите к.рв.нски номера с манипулирането на хората по руски от борисов...пред можещете да четат не вървят!Живеем в Глобален...фатално за обслужващите врагове на Народа на САЩ и Свободният Свят!Война е!...да воюваме!!!...и хитлер бе...и дойде САЩ...Справедлив Свят или...
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето, пишман политикът отново драпа за еднолична власт. Докога този фарс може да продължи? Само че това не е шоу. Това е да си влюбен в себе си и да имаш невярна представа за това че си много добър и ценен. Не такива хора ни трябват за лидери - самовлюбени.
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сачева: Политиката не е игра, това е животът на хората "- Сачева ги знае тез работи - вече 15 години си играят с съдбата и живота на хората !
95
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ВасилЛекето Кире от ПП - вън от България! Веднага!
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска гледах Делянчо Добрев, скъса се да лъже та да оправдае парите който трябва да се откраднат, като бюджетен дефицит. Това необразования българин го смята за истина, а истината е че бюджетен дефицит от 3% е възможен без никакви проблеми, стига наще хора да не напълнят чекмеджета и чували.
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе? За Цецка Цачева и за Цветан Цветанов нищо не се споменава? Какво става с тез хора?Силно съм притеснен.
92
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Сачевице,кък па не разбра,че "политиката" не е "лъжица за твоята уста",бе душо!...Дори и да се научи "НУЛАТА" да реди "мъдри слова",лозунги и клишета,това НЕ означава,че не си е НУЛА,а "политик" !
91
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За ПП-ДБ:Негово високоблагородие Христофор Белокровский беше едно време сополиво, одърпано, зацапано хлапе, което се валяше в нечистотиите на селското купище.
90
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една стара мъдрост за човек налазен от мухи, които не пъди, защото са се наяли. Моля, да ми посочите едно достойнство на ПП в контекста на тяхно изказване, което сподели Дългия, а именно: Не го мислете обществото, важното е бизнесът да върви! Има чудесен разказ" Пази, Боже, сляпо да прогледне"-отнася се специално за ПП.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
с други думи това е е сериозно ние не сме *** спрете да виката ако може малко по тихо
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ясно не са деца експерти са искат мир
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да видя как германската икономика ще се развива без атомна енергетика.
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много им се ще на ГЕРБ-СДС да излязат от изолацията, да участват в изпълнителната власт и пак да пълнят чекмеджетата.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сачевааааааа, ходи се гръмни некъде с другата мисирка на тикву - Атанасовата. Тези прозрения щеха да ви спасят задниците преди 3-4 год - тогава трябваше да се сетите за тях. Сега: късно е либе за китка!
84
2
 
3
 
! Отговори
Тука има, тука нема преди 1 година
Политиката не е игра, и като си казал преди 3 дни, че "Петков и Василев трябва да участват в правителството, за да си оправят грешките и няма Боко да им оправя грешките, а те да стоят отстрани и да гледат", трябва да се спазва казаното. Боко е ветропоказател, хамелеон и фурнаджийска лопата. Ако Хан Аспарух беше дошъл и казал: "Тука ли да бъде България, тука ли да не бъде? Казах ли, не казах ли?" - никога нямаше да сме сигурни "Де е България". ГЕРБ играят любимата си игра "Тука има, тука нема".
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дарвин е превърнал една *** в човек; Менделеев е изобретил 40 градусовата руска водка; Хегел е неразбран мизантроп; Кант е дървен философ; Декарт е измислил съждението: "Пазарувам, следователно съществувам"; Платон е лош ученик на Аристотел; Аристотел е древен македонист и учител на Македонски.
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свършиха ли nримatиte в зоологическата градина та предлагате Христо Иванов?
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свършиха ли *** в зоологическата градина предлагате Христо Иванов?