Премянов: ГЕРБ ще си направи харакири, ако се предадат пред ПП-ДБ

Какви са възможните сценарии?
41

Партиите трябва да загърбят различията помежду си и да направят правителство. Около това мнение се обединиха пред Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов и бившият председател на СДС Пламен Юруков.

"Най-същественият въпрос е да се споразумеят по бюджета. Тогава ще има диалог", коментира Красимир Премянов и припомни, че "Продължаваме промяната" са възникнали като отрицание на ГЕРБ.

"Много трудно е при наличието на различия да се споразумеят. Ако не се споразумеят, Конституцията дава други възможности - правителство на малцинството или правителство на ГЕРБ", поясни той.

Според Премянов обаче "рулетката" трябва да се завърти и да бъде връчен първият мандат на първата коалиция - ГЕРБ-СДС.

"Екзотично е да се говори да откажат и да отстъпят на "Продължаваме промяната". Това е политическо харакири. Вариантът да се състави правителство, подкрепено от всички, е прекалено добър, за да е възможен", коментира той.

По думите му нови избори е най-страшното, което може да се случи. "Защото при сегашната ситуация - липса на доверие на повече от 50% от избирателите, едни нови избори не биха довели до нищо ново. Затова трябва да се търси консолидация. Неспособността да се състави правителство ще продължи да бъде по-скоро закон, който ние утвърдихме със собственото си гласуване", каза още Премянов.

Пътят да не се направи коалиция е този - да има спор за имената за министри, прогнозира бившият лидер на СДС Пламен Юруков.

"От едната страна стояха с недоверие, защото те започнаха да губят почва под краката си - имам предвид "Продължаваме промяната". От другата страна се забелязваше как искат да натрапят, че ПП и ДБ не са подготвени - това е пътят да не се постигне нищо", каза той.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
България преди 4 седмици
Знаете ли , че на Премянов бащата му Андрей Премянов е бил най жестокият изверг във Варна след 9 септември 1944г. ? Партизан , който е виновен за доста убийства . На 7 септември 1944г. той собственоръчно застрелва един от войниците в в караулното на моста свързващ Варненското и Белославското езеро а другя го реже с ножа си на парчета докато още е жив. И сега ми каните този за коментар?
31
0
 
0
 
! Отговори
Джоко преди 11 месеца
Без съмнение и на ГЕРБавите и на Пропадналата Партия са им набивали обръчите. Кукловодът не иска ПП да бъдат издухани , но иска Боко и & да бъдат изчгъртани.Според мен вероятният сценарий е следният: ГЕРБ ( под външен натиск) няма да съставят правителство. Пак под външен натиск ГЕРБ ще подкрепят правителство на ПъзПъз. И така с един КУРшум 2 заека. ПП са спасени ,а Боко отова в истоията.
30
2
 
4
 
! Отговори
Lina преди 11 месеца
Нищо такова. Граб ще си напазаруват каквото им трябва, отдавна не разчитат на избори. Ще си ги нагласят
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев да връчва мандата на Герб и те да правят правителство веднага. Не да се мотаят и да се опитват да прехвърлят отговорността върху ПП. Нали ги свалиха от власт, нали ги анатемосаха като по- черни от дявола! Сега ги притискат за коалиция и поставят ултиматуми. Няма такъв цирк!
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Избори до дупка, докато псевдополитиците и разните мутри от герп-дпс не разберат, че не са желани. Козяк ще ги такова с 200.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Целта е Херб да изчезнат от картата на БГ!
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ГЕРБ не могат да управляват с ПП. Най добре за тях е да подкрепят правителство на ППДБ..
25
4
 
8
 
! Отговори
А ха преди 11 месеца
ХЕМ НЕ ИСКАТЕ НОВИ ИЗБОРИ, ХЕМ НЕ ОДОБРЯВАТЕ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ - ПП, НАСТРОЙВАТЕ ГИ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ, А ЦЕЛТА Е ОБРЪЩАНЕ НА БГ КЪМ ЕВРАЗИЯ! ПРОЗРАЧНО Е!
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И този Премянов го извадиха от стария скрин и го отупаха от прахта-и ето ви го чисто нов.
23
5
 
6
 
! Отговори
Или Герб преди 11 месеца
Да правят правителство без ПП или нови избори до дупка! Докато не изчегъртаме ПП като вреден тумор!
22
3
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
отиваме на избори това което сега е в нс е бо-клу-к за нищо не става
21
16
 
10
 
! Отговори
Г557дт преди 11 месеца
Те ГЕРБ си направиха харакири още като свалиха правителството на Кирил Петков.
20
3
 
19
 
! Отговори
хммм преди 11 месеца
Защо не кажете нещо за протестите във Франция нещо бе платенки. Какво ни занимавате с подобни безсмислици. Защо не направите един анализ на това къде отиват парите на Франция (оръжия за подклаждане на ненужни войни играещи по свирката на америка), безумни пенсионни реформи водени от лидер който действа фашистски спрямо народа си но пропагандира за демокрация. Защо не ни разкажете истинската причина в България-слескостопанска държава да има най-скъпите цени на храната в Европа...не медия а мишки!
19
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искаме коалиция ГЕРБ и ПП, която да напъха БСП и Възраждане в миша дупка.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 12Това нема никакво значение кои калинки са гласували за СИК, не го ли разбра това нещо :)))
17
7
 
6
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 11 месеца
Пичове и Пички , искам да ви напомня един ФАКТ - Ние Българите НЕ гласувахме - тоест , 80% от Избирателите . Вие зависимите от Държавна Заплата и ламтеж към Бюджета ни , нямате право да решавате , след като нямате пари . Не мога да схвана КОИ са хората , и с КОИ Морал , гласували за ГЕРБ , ПП , ДПС , Възраждане , БСП , ИТН , ДБ ???КОИ сте ВИЕ за да Решавате ? Решават тези КОИТО имат Пари .
16
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Толупа и Шкембе Воевода трябва да управляват.Двамата са велик тандем.
15
16
 
4
 
! Отговори
Врачка преди 11 месеца
Кирил Петков ще бъде отново премиер на България! А не онова *** неукото дебелото с куха кратуна тиквено нищожество от Банкя!
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще направят правителство, ще се обединят в името срещу Русия и Китай. Тези 2 страни са обявени за враг номер 1 на Алианса. Искат унищожението им, защото западните ценности и валута умират сигурно. Няма да оставят нашите дребни подкупни да работят за народа си срещу тях. Не сме в демокрация, а във фашизъм на евроатлантическо ниво.
13
9
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
ГЕРБ са "токсична" партия и ще си останат в изолация!