Премянов: ГЕРБ ще си направи харакири, ако се предадат пред ПП-ДБ

Какви са възможните сценарии?
41

Партиите трябва да загърбят различията помежду си и да направят правителство. Около това мнение се обединиха пред Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов и бившият председател на СДС Пламен Юруков.

"Най-същественият въпрос е да се споразумеят по бюджета. Тогава ще има диалог", коментира Красимир Премянов и припомни, че "Продължаваме промяната" са възникнали като отрицание на ГЕРБ.

"Много трудно е при наличието на различия да се споразумеят. Ако не се споразумеят, Конституцията дава други възможности - правителство на малцинството или правителство на ГЕРБ", поясни той.

Според Премянов обаче "рулетката" трябва да се завърти и да бъде връчен първият мандат на първата коалиция - ГЕРБ-СДС.

"Екзотично е да се говори да откажат и да отстъпят на "Продължаваме промяната". Това е политическо харакири. Вариантът да се състави правителство, подкрепено от всички, е прекалено добър, за да е възможен", коментира той.

По думите му нови избори е най-страшното, което може да се случи. "Защото при сегашната ситуация - липса на доверие на повече от 50% от избирателите, едни нови избори не биха довели до нищо ново. Затова трябва да се търси консолидация. Неспособността да се състави правителство ще продължи да бъде по-скоро закон, който ние утвърдихме със собственото си гласуване", каза още Премянов.

Пътят да не се направи коалиция е този - да има спор за имената за министри, прогнозира бившият лидер на СДС Пламен Юруков.

"От едната страна стояха с недоверие, защото те започнаха да губят почва под краката си - имам предвид "Продължаваме промяната". От другата страна се забелязваше как искат да натрапят, че ПП и ДБ не са подготвени - това е пътят да не се постигне нищо", каза той.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
7
 
! Отговори
Ясно като бял ден преди 1 година
Борисов вероятно ще склони да подкрепи правителство на ПП и ДБ, ако получи гаранции за своята политическа и лична неприкосновеност. Не му се влиза отново в ареста, то е ясно.
11
4
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Това е да си неадекватен. Реалността е че ГЕРБ спечелиха изборите, фантазията на форумния плъх е че ГЕРБ са изритани от политипеската сцена. Тоя със сигурност е и русофил и Русия е световна свръх сила в неговите фантазии.
10
8
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Зложелателната манипулативна политическа игра на Бойко Борисов е пагубна за България!
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ са вече изритани от политическата сцена, нема нужда да им отедляте внимание :)))
8
9
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Лично мое Мнение - Най-опасния Сценарии за България е да имаме Редовно Правителство .Ще се намесим във Войната в Украйна директно с Армията , Пенсиите ще се намалят , Заплатите Няма да се вдигнат , Тока за Битовите Потребители ще скочи 10 пъти . Парите от Бюджета ще отидат в Украйна , Къщи за Гости , Хотели и Земеделски Земи на Мафията .
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само правителство на ПП-ДБ, начело с Кирил Петков, може да спаси България!?
6
4
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
БСП се коалира с ПП и ДБ. ПП ги създаде Рубленчо, него и ДБ ги създадоха БСП и логично всички те се коалираха и имат общ враг ГЕРБ. За това ще гласувам само за ГЕРБ
5
2
 
4
 
! Отговори
пена преди 1 година
На ГЕРБ електората не гласува за тях само защото мрази ППДБ. Тоя чичак е обратното на много остър!
4
2
 
4
 
! Отговори
другаря Луканов преди 1 година
ВИДЯХ и ПОВЯРВАХ ! Мъртъвци правят правителство, мъртъвци ги коментират одобрително в медиите, мъртъвци си перат един на друг божия образ, въобще сигурно съм умрял и съм отишъл в рая на другарете с петолъчката и светлото бъдаще! Голема екзотика, спор няма!
3
3
 
1
 
! Отговори
БКП преди 1 година
БСП се коалира с ДБ, Герб с ПП, а ДПС и Пеевски ги забравиха. И открийте разликата!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ню Йорк Таимс - "MAID Should Not Exclude Menal Illness"
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ГЕРБ, а ПП че си направят харакири и то това е целта на банкянския тарикат