Радев: Ще се намерят далновидни политици, които да претворят в дела заветите на Гоце Делчев

В словото си той отправи критики към РСМ
4 май 2023 22:10, Нели Христова
32
Радев: Ще се намерят далновидни политици, които да претворят в дела заветите на Гоце Делчев
Снимка: БГНЕС

"Всеки, който твърди днес, че е вградил делото на Гоце Делчев в темелите на държавността си, нека не изтъква броя на портретите и паметниците му, а поеме отговорност да следва идеалите му. Нека веруюто на Гоце Делчев намери безкомпромисно място в обществените дела и в ежедневието на гражданите на Балканите. И ако днес Република Северна Македония претендира, че следва заветите на Гоце Делчев, защо не намира сили да впише в Конституцията си неговите сънародници, за чиято свобода той пожертва живота си! Вярвам, че рано или късно ще се намерят далновидни политици, които да претворят в дела заветите на Гоце Делчев, които да ни обединяват."

Това каза президентът Румен Радев в словото си в гр. Гоце Делчев по време на зарята-проверка по повод 120 г. от смъртта на революционера.

Домакин на събитието е кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, а гости са още министрите Иван Демерджиев и Иван Шишков, зам.-министърът Николай Шушков, областният управител Стоян Христов, кметовете на Петрич, Сандански, Банско, Симитли, Сатовча, Гърмен.

"Преди 120 години един от най-благородните рицари на освободителното ни движение в Македония и Одринско завинаги обезсмърти името си в стихията на революцията. Обрекъл живота си на свободата, Гоце Делчев от рано последва стъпките на Левски и на революционната борба, на която остана верен до самия край. Гоце Делчев е неуморен организатор и всепризнат водач на българите в Македония и Одринско. С безпрецедентната си вяра печели умовете и сърцата на българите. Житейският му път беше кратък, но името му се превърна в символ на стремежа към свобода", каза още в словото си държавният глава.

"С безграничната си вяра и всеотдайност към делото печелеше душите и сърцата на поробените, които за броени години се преродиха в могъща революционна организация.  За поколенията името му е символ на стремежа към свобода, към човешки и граждански правдини за всеки. Гоце Делчев вярваше, че единствено честността може да събира, да побратимява и да обединява по дългия път към пълната и всеобща свобода. Нека веруюто на Гоце Делчев намери безкомпромисно място в обществените дела и в ежедневието на гражданите на Балканите", каза още президентът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
Много се заблуждавате уважаеми,Комунистите изпратиха децата си на запад да завършат и тук се връщат директори и политици.Тия дето учат политология стават подметки социолози с подкупени анализи и прогнози.Децата на комунингите бяха и в СДС и в Герб и сега са във Възраждане , ПП Е НА Радев, ДБ на Иван Костов, който беше в СДС , но идваше от БКП))))И тва няма да се промени. Важното ще е кво имате в хладилника и платихте ли си тока???
29
0
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 11 месеца
Е нашата в МК несакомуристи и силоваци! Смешен сис наивността си!
28
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
И Боко, и Радев, са едни вкаменелости от епохата на де била Т. Живков и единствено могат да тровят съвременността с тьпотията, демагогията и цинизма си. Просташката изнудваческа политика по отношение на МК я започна Борисов, а сега я доразвива Радев. Жалко, че БГ народ е изключително тьп и взима участие в тази отвратителна игра. Мястото на всички комунистически силоваци фуражкаджии е на два метра под земята.
27
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
Кой всъщност вдига западните държави?Империите и пиратите.Англия,Франция и Испания търговци и емигранти създават Сащ с чаената революция 1776.Британия с нейните близо 500 млн, които днес са в Европа.Ракетите от Германия. От Русия Менделеев, Ломоносов, Чайковски ..ренесанса е бил влияние и до нас виж постановката с Калоянчев " Криворазбраната цивилизация" цивилизасион))))За нас е излишно
26
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
26 благодаря!Демокрацията е криво разбрана у нас. Демокрацията е низ от правила и ред,който да служи на обществото и това е така там.Виж тяхното метро,мяза на нищо, но хората осигурени. Виж в Русия метрото,няма такова мрамори, скъпо инвестирано много, но хората бедни.С демокрацията тук ще те подкрепя нанизва се Софистиката или Софизма от гръците. Лъжа доказана с истини за да манипулира общественото мнение.Това е и в Русия с разликата, че на запад медиите могат да пишат квото си искат,а в Русия
25
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Гоце Делчев се е борил за независима, мултиетническа Македония на македонците, които я населяват, а не да става дъвка за пишман шовинисти от Хасковско и Пловдивско.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Бонго Бонго А демократа не лъже ,ама хич не лъже , даже и не си помисля да лъже ,кощунство е лъже . Комуниста е бледа сянка ,пред лъжите на демократа ,ученик на Сатаната .
23
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
Когато изразиш интелектуалните си ценности, 90 процента няма да те разберат, ще те помислят за шматка. Когато застанеш с просташки похвати, казват ей тоя, голяма работа:))) вижте барчетата, ресторантите, кръчмите, дискотеките, университетите, училищата улицата...ценностната система е опорочена, липсва...как да оцениш другите като себе си не цениш...и ги цениш по себе си...Запада наивен, защото не очаква да бъде лъган. Комуниста лъже и очаква същото...просто е..
22
2
 
4
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Чета и се удивлявам на културата и интелекта на избирателите на герб които плюят по радевЕми заслужават герб да ги управлява - признавам
21
0
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
Ако не ме вълнуваше какво ще стане с България, нямаше да пиша скромните си мнения..не се съгласявах с несораведливостите,които рефлектират върху дори възрастните ни хора.Далеч съм от мисълта, че ще мога да предотвратя нещо или да повлия на някого. Всеки си има собствена позиция. Идеологията посята в Бг общество за омраза, ненавист един към друг ме мотивира да пиша. Бог да пази България!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще изкарат България от ЕС и НАТО.
19
2
 
7
 
! Отговори
БисерГъскатаБелене преди 11 месеца
За 90% от сегашното положение, си виновен ти... Лицемер долен!
18
1
 
2
 
! Отговори
До бонго преди 11 месеца
Верни са повечето неща, които казваш, но импийчмънт няма да помогне на държавата! Точно обратното ще стане!
17
1
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 11 месеца
Лоша идея. Така се разбива държавността. Просто не виждаш по- далече от носа си. И така правиш услуга точно на тези, на които си противник!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще се намерят,и оро ще играт.
15
6
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
Радев ще се опита да предизвика конфликт, само по този начин ще остане на поста и няма да го съдят.Предотвратете целите на Радев. Импийчмънт
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Още.преди две години писах "Румбата ще рули до края на мандата си"
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гърция днес нарита България.. но пингвинът нямало да изнася "политически речи"! 1:0 за Гърция. Ядохме ритници от малка Естония, а сега и от Гърция. На футбол ни бият андора, черна гора и лихтенщайн!Крадева България..
12
4
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
Малко прекалих признавам,но той Радев не чете коментарите. А сина му, само той го защитава и е нормално.Ако само този човек Радев се беше погрижил за народа си, нямаше да го обиждам. Но той съсипа България...
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще се намерят, но със сигурност няма да си ти! Ще дойдат като тебе махнем! Не знам как има очи този пингвин да се появява пред нас след като точно днеска са арестували,гаврили и били българи в Гърция... но Гърция... е прекалено голяма хапка за пингвиновата уста и той е готов наг узен.