След падането на ветото, започнал терорът срещу българите в РМС

Депутатите с декларации по повод годишнината от смъртта на Гоце Делчев
68
След падането на ветото, започнал терорът срещу българите в РМС
Снимка: БГНЕС

С декларации по повод 120 години от трагичната гибел на Гоце Делчев започна днешния пленарен ден.
 
Тошко Йорданов от ИТН обвини останалите партии, с изключение на "Възраждане", в лицемерие.

"Този парламент е същият, когато падна ветото за началото на преговорите за присъединяване на РМС към ЕС и тогава направихте нещо, което морално може да се определи като национално предателство, а от БСП, които след всички приказки за червената им линия, гласуваха въздържал се и така морално се прикрепиха към останалите. След падането на ветото започна терор срещу българите", обвини той.

"Лицемерието в този парламент и в предишния и вероятно и следващия ще е също толкова гадно и когато стрелят срещу българи, вината е ваша, без на ИТН и „Възраждане“, и ще тежи на вашата съвест. Българската държава има два варианта и ние като представителна власт да направим всичко възможно, за да спрем антибългарските действия в РМС или ще сме патриоти само по празници", каза Йорданов.

Елисавета Белобрадова от ПГ на ПП-ДБ посочи, че Гоце Делчев е една от най-морално извисените личности в историята ни.

"Ние имаме много грехове към нашите сънародници от РМС и към собствената ни история. Един от тях е предаването на тленните останки на Гоце Делчев от ранния следвоенен комунистически режим в София на югославските власти в Скопие. Това предателство е кулминацията на лакейството на тогавашната българска власт към Москва, последиците от които още ехтят в региона и ни задължават и до ден-днешен да настояваме за историческата истина", каза тя.

Белобрадова заяви, че Гоце Делчев ни е завещал да почитаме българските традиции, култура и история и на базата на тези ценности и своите отговорности да има отношение и към тези наши сънародници, които са останали извън пределите на нашето отечество, защото те са българи не по-малко от всеки един от депутатите в пленарна зала.

Георг Георгиев каза от името на ПГ на ГЕРБ-СДС, че всички депутати носят обща отговорност.

"Макар някои да се опитват да се скрият зад лицето на другите, те също ще се впишат в провала или успеха на България. Гоце Делчев който е паднал от ръката на свой близък, но нима не е същото и днес, нима не очакваме отговорни българи да се опитат да изведат страната от това безпътие, в което тя се намира", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквито сме такива,севеномакедонски злобарчо..Все сме по-убави от стадото във Вукоебината.Във всичко сме по-добре от нефункционалната държавичка ,командвана от албанците.По-силна икономика,море,плодородна земя,туризъм,енергетика,европейски коридори,народа е в пъти по-възпитан и културен,хилядолетна история,ЕС и какво ли още не.Какво можеш да предложиш насреща.Индокринирано и фрустрирано население,което вярва в фалшификациите на историчарите ми.Аз като ви гледам,със сигурност Гоце няма общо с вас
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като Ви гледам какви сте едва ли Гоце Делчев е бил Българин.Да той е имал документ за БГ гражданство,но това не го прави Българин.Ако не бяха Македонците и музика нямаше да имате и песни.Всичко друго е с Турско и Румънско звучение.В момента БГ гражданство имат освен Българи и Македонци има и Сръби,Албанци,Роми,Турци,Сирийци,Иракчани,Руснаци,Украинци,Молдовци,Канадци и.т.н
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на Османската Империя не е имало нищо Турско и никакво робство на територията на днешна България. Робство е имало преди да дойдат Османците тук.По време на Османската империя ,Българите за първи път имат право на частна собственост.Не знам кой какво Ви е учил,но много,много Ви е лъгал.Турция е държава от 1923 година,а България е от 1908година.След 1908г.няма робство и след 1923 година.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бугаристан ако не нарича Македонците ,Български герои на практика ще остане с трима герои общо.Събудете се.Само в едно село в Македония за освобождението на Македония са имали повече хора от колкото всички Българи,които са участвали в Руско-Турската война за освобождение на България.Даже май и там са повече Македонци от Българи.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като Гоце Делчев е Български герой,кажете едно нещо което да е направил за България?Това което знам е, че е живял 3-4 години в България (София) и е учил във военно училище.Изгонен е от училището в София заради лошо поведение и различни убеждения от власт имащите.Той сам казва,че се е почувствал свободен като е напуснал военното училище и България(София).Това го казва когато отива в Щип тогава Осмнаска Империя и днешна Македония.Българи вие все още живеете с промивките на Тодор Живков.
47
1
 
1
 
! Отговори
Деси преди 1 година
След падането на ветото ......????:)))) THE END
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е албанеца от СМ, Ким Мехмети.Каква историческа комисия ще определя какъв е Гоце Делчев,като той сам се е определил като българин.Точка по въпроса.Такива са и Даме,Миладиновци,Пърличев,Жинзифов,Самуил и т.н до безкрай.Това е история с документи,която не може да се върне или смени,така че свиквайте югоси.Ако толкова мразите българското,може да славите Йован Бабунски и Мицко Крстич,също и сърбомакедониста Чуповски.Даже Кръсте Мисирката отрича "за македонцките работи" след няколко години.
45
1
 
3
 
! Отговори
македонски българин преди 1 година
Македонистите започнаха с Чепрегановите номера.Защо това,защо иначе.Гиди неписмени комплексари.Хайде сега пак.Георги Делчев сам се е определил като българин,Защо,еми защото се е чувствал такъв.Това че македонистите са го превърнали в тяхна икона,не означава нищо,абсолютно нищо.Само пропаганда и размиване на истината,а тя е посочина по-горе.Капиш.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То в БГ имало е и ще има репресии над бедния народ и най-вече пенсионерите.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сейуауин с Коуеуо! Интуект!!! Тоше скрий се в някое коьоше!!!Москва , Русия !!! От там ли бяха пачките , Тошеее!!!!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен югомакедонистГоце е убит при село Баница и там е неговият гроб,а не в Северна Македония.Част от костите му са там и това е саркофаг с кости,не гроб.Не българите са предали костите ,а комунистическата власт.Какво означава,Гоце се е изказвал да македонците.Македонци е казвал на цялото население в района,т.е. на българите,власите и другите.Не се е борил за македонците,а за автономия на Македония и Одринско съгласно Берлинсия конгрес.Клоуне,ти си функционално неписмен.Читай,не е късно.
41
0
 
3
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Бойко М. Борисов, Киро Лъжеца, Ококорения Шв3стер, и Чуждата Партия, които сложиха наколенките и махнаха ветото над Бившата Югославска, са винивници за сегашният геноцид над Българите във Вардарско. Проклети да са те и семето им!
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То репресиите над Българи в България никога не са спирали и Вие в парламента сте част от тези репресии!!!!!
39
0
 
2
 
! Отговори
A преди 1 година
***! Къде е роден и къде е лобното място на Гоце Делчев, бе бабуняк? Що не се обърнеш към Гърция, ама не ти стиска
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мисля че е време за една специална военна опеарацийка.
37
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Тошко, а преди ветото българите в РСМ да не би да бяха обсипвани с цветя? Айде леко с внушенията от диванчето.
36
1
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен1.Защото комунистите искат да създадат нова отделна нация, на която ще и трябват нац. герои.2.Освен 70% българи, в Македония са живяли още власи, албанци,еврей и др. Македония на Македонците означава местните да решават съдбата си така както мислят че е най-добре3.Борел се е за Македония и Одринско, които са били все още поробени.4.След военното училище е работел като учител в българско училище. 5.Аз също протестирам срещу сегашното правителство, но това не ме прави небългарин.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е Българин Гоце Делчев ,защо има гроб в Македония и Българите са предали мощите му на днешна Македония?Защо, той се е изказвал ,за Македония и Македонците и ги наричал Македония и Македонци?Защо се е борил за Македония и загинал за нея?Защо е изгонен от Българското Военно училище от София- България и е отишъл в Щип(Османска Империя)?Защо е участвал в протестите в Солун срешу БГ гимназията?
34
2
 
3
 
! Отговори
Тук преди 1 година
някакъв най-вероятно активис на ДПС пише глупости. Когато пада под турско робство България е с около 1 500 000 души население. След 500 г. е пак толкова. Значи, че турците са поддържали един санитарен минимум, за да има кой да работи ангария и да плаща големи данъци! Анадънму?
33
1
 
5
 
! Отговори
С преди 1 година
македонистите трябва да се постъпва както се постъпва с отровна змия в планината, като я срещнете!