ГЕРБ предлага експертно правителство, което да работи една година

Не можело да има коалиция
Обновена: 14 май 2023 12:31 | 14 май 2023 12:15, Камелия Цветанова
202
ГЕРБ предлага експертно правителство, което да работи една година
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще предложи утре сутринта разговорите да продължат с цел създаването на експертно правителство за една година на основа на приоритети. Това заяви номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел.
 

"Изключваме думата коалиция, правителството ще бъде само експертно", отсече тя.

„Първата сила, която ще поканим на разговор е БСП. С тази политическа сила имаме най-големи различия, но всички трябва да работим за бъдещето на България. Посланието ми към всички е да не считаме проведените разговори за загубени“, посочи тя.

"Не ние бързаме, а конституцията ни казва, че имаме срокове. Затова от утре ще поканя да продължат разговорите с много ясна цел – експертно правителство с имена на хора, които да доведат до успешни резултати приоритетите, които споделих, с тези, които ще подкрепят, ще уточним приоритетите и в детайли, подчерта Габриел. Тя обясни, че с ПП Възраждане не е възможно да се върви напред.Никакви разговори не са водени с мен за имена, министерства. Искаме ли работещо правителство - да, имаме ли общи приоритети -да. Преди да говорим за експерти, трябва да говорим за експертно правителство", каза още Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: ГЕРБМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПЪЛНА СМЕШКА! ПРЕДЛАГА ЗА 1 ГОДИНА ДА СЪСИПЕ ДПС И БСП :D МНОГО Е ОПАСЕН БОРИСОВ! АКО ДПС И БСП МУ ПРИСТАНАТ И ДПС ЩЕ ЗАГУБИ НЯКОЛКО % ОТ ЕЛЕКТОРАТА СИ ЗАЩОТО ЧАСТ ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА ДПС НЕ ИСКА С ГЕРБ И ЗА ТОВА ГЛАСУВА ЗА ДПС ! А ПРИ БСП ОЩЕ ПО-ЗЛЕ МОЖЕ ДА НЕ ВЛЕЗЕ НА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ ЗАЩОТО ПОЛОВИНАТА ИМ ЕЛЕКТОРАТ Е ОТ ХОРА КОИТО НЕ ИСКАТ ГЕРБ ДА СА НА ВЛАСТ КАТО МЕН И ЗА ТОВА СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА БСП! НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ДОРИ КОМБИНАЦИЯ БСП ДПС И ВЪЗРАЖДАНЕ И ИТН НО БЕЗ ГЕРБ! ГЕРБ Е АБСОЛЮТНО ЗЛО
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме изборите в Турция за да направим правителство
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това отваря вратата към БСП да участват в правителството
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко каза, ко?
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че до сега ГРАБ , не,,експертно "правителство ли е предлагало.Насъръхна ми косата , като си помислих , че 12 години са ни управлявали аматьори.Аз бях един нисък ,послушен ,заблуден Гербаджия.Но от сега на татъка и дума не им вярвам.Ще гласувам за ПП и ДБ .Тия лъжливи мутри от Бойковата шарлатани , никога да не видят власт.
77
4
 
11
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 1 година
Докато българите не излизат масово да гласуват с/у мутренското управление,така ще е.После правят митинги с/у лоши пътища,липса на канализация,стари болници и т.н.Щом всичко зависи от мутрата,ДПС и ИТН-значи сме на тяхното ниво-съгласяваме се,че публично можеш да бъдеш обруган(напикаващия се Ананиев,онзи,дето трябваше да бие тъпана за винетките и т.н.).Не може да не гласуваш и да искаш да живееш в уредена държава с върховенството на закона.Колко деца умряха от катастрофи?-ама гласуват за ГЕРБ.
76
3
 
11
 
! Отговори
Герб са гадове преди 1 година
Това виц ли е ОПГ ГЕРБ и експерти е пълна противоположносг. Пуснете си клипа как Мария Габриел говори английски Стоичков и Николай Бареков са класа над нея. Стига вече експерти от ГЕРБ 11години им се нагледахме и усетихме от тяхното некадърно управление.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи на пети месец двайсет и четвърта година да се разпусне Доообре
74
3
 
7
 
! Отговори
Истина преди 1 година
е много ясно че ще искат за година колкото да минат местните избори, там все още командват, с малкото гласували ще спечелят пак изборите (всички държавни служители и семействата им в малките места ще гласуват за тя да си запазят работата) и ще могат след 6 месеца да управляват па за 4 години! Ясни са ми като бял ден и затова правят всичко възможно само и само да останат във властта докато минат местните избори за да си ги уредят
73
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буци,какво стана с твоите специалисти? Гледам това Добрев, Дончев, Теменужка, Сачева и т.н. стават все по-нервни, а Деса "Умната" направо се дави от ярост. Замениш ли ги тези "велики специалисти" с други ще ти изгризат гърлото, защото те са в ГЕРБ за власт,пари и кражби, а не за някакви си там ценности и други бля-бля.
72
3
 
5
 
! Отговори
Равнопоставеност преди 1 година
Габриел ли е? Мария ли е?
71
1
 
2
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
"служебното правителство"--- е и "ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО"----КЪВ Е ПРОБЛЕМА...??!ГЛАСУВАЙТЕ ГО ,БЕ... ГЕШЕВ ВЕЧЕ ГО НЕМА ...ХА,ХА,ХАААА...РУНДЬО ШЕ СЕ РАДВА!
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всичко е виновен българския народ. Виновен е и затова, че избирайки Мария Габриел за евродепутат й е попречил да защити докторската си дисертация.
69
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 млрд ема за гепане .....
68
4
 
18
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Кога българин ще ни управлява?!? Доколкото знам Габриел Франсоа, е женена за Французин и не живее в България?!? Как не се намери един с нормално име и потекло ...
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ,което предлагат ГЕРБ е плод на "добрите намерения" на ББ.
66
3
 
17
 
! Отговори
Габи преди 1 година
Не отхвърляйте протегнатата ръка за кражба!
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значииии...Според Боко истината.След 12 години управление ,сетил се да ни докара специалисти.?...Да бе...Просто , до сега не се е налагало.България изпревари по развитие и брутен вътрешен продукт , даже Германия.И видиш ли...За шест месеца , се сринахме.Кирчо е виновен...
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да му настръхне на човек косата.Че те до сега без специалисти ли са ни управлявали!!!???...Но на Боко , всичките му лъжи са такива.Ксто тръгнеш от дроновете на Президента....Та стигнеш до Марс Хари и подхвърлените ,,пачки " и ,,кюлчета....ВЕРВАЙТЕ МИ МАРОДЕ!!!!!..Ама Мария Габриел нали е умна?...Що не си зададе тоя въпрос?...хихихихи
63
5
 
13
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 година
А , ЛЕНЧЕТО ОТ "ПАРАПЕТА" ....ПО КАКВО Е "СПЕЦИАЛИСТКА"...АМИ КИРЧО , КОКОРЧО И ПЕКАНЧО...ХА,ХА,ХААААА....КОЙ ШЕ НИ КАЖЕ??!