ДПС иска европейски и по брюкселски да е профилът на кабинета

Движението имало експерти, ако се стигне до вариант да се търсят от тях
Обновена: 15 май 2023 11:55 | 15 май 2023 11:52, Камелия Цветанова
108
ДПС иска европейски и по брюкселски да е профилът на кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Профилът на кабинета трябва да изглежда европейски, по брюкселски, коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на срещата с ГЕРБ и номинираната за премиер Мария Габриел.

Той поздрави ГЕРБ за избора на кандидат за министър-председател, която е българския еврокомисар.
Карадайъ пожела успех на мандата за съставяне на правителство, който ще вземе днес Габриел.

"За да решаваме проблемите на хората, имаме нужда от инвестиции. От 2007 г. основите инвестиции у нас са на база европейските средства, а в момента България закъснява с оперативните програми, с Плана за възстановяване и устойчивост. Около 60 милиарда лева заделени в Брюксел за  България от 2020 г. една стотинка не е целенасочено усвоена“, посочи той.

Още по темата
Според него освен експерти, министрите трябва да познават Брюксел добре, а не тепърва да се учат на компетенциите на съответните органи в ЕС.

"Те дори трябва да имат пряка комуникация не само с еврокомисари и евродепутите, а и с по-ниски нива в Брюксел, за да се отпуши час по-скоро този процес на инвестиции, но и ние в България трябва да си свършим работата, за да можем да използваме този ресурсите предвидени за нас“, посочи Карадайъ.

"Ние от ДПС имаме самочувствието, че имаме експерти в почти всички сфери на обществено – политическия живот и то нелоши експерти, нескромно казано. Така, че ако стигнем до ситуацията да търсим експерти за правителство, ние ще вземем своето отговорно поведение с разум да решаваме и и този проблеми", каза той.

Според него решаването на всички кризи минава през разрешаването на политическата.

"Ние обещахме на избирателите си да направим всичко възможно за изход от политическата криза, защото след пандемията, войната в комшиите има редица проблеми, които чакат да бъдат решени, но преди да преодолеем политическата криза, няма как да преодолеем и останалите кризи“, коментира лидерът на ДПС.

Той посочи приоритетите на ДПС – спиране на обедняването, ефективното използване на целия ресурс от ЕС, достъпно здравеопазване, качествено образование, предвидима среда за развитие на бизнеса, устойчиво законодателство, съдебна реформа, която да гарантира независимостта на съдебната система, а не смяна на отделни персони с цел да се овладее съдената система, подкрепа за малкия и среден бизнес.

"Това, което поставихме като приоритетите най-общо се припокриват с нашите, това са същите неща като съдържание", обърна се той към представителите на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех за тия 12 милиарда сте готови на всичко, при експертните правителства най-добре се краде, защото не се знае кой точно носи отговорност, пък и всички контролирани медии прикриват гаврите с народа.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези разбойници само се облизват за тлъстите пачки от Брюксел. Толкова ли смотани ни имат, че да ни продават тези плоски номерца. Жалкото е, че отвъдокеанските навлеци са същия дол дренки, даже още по-големи крадльовци. Дано каскеът ги помете всичките. Той остана последна надежда
62
0
 
7
 
! Отговори
Край преди 1 година
Някой знае ли друг български политик, които дали има и 10г. трудов стаж да си е купил ТЕЦ като ТЕЦ Варна. Гешо - Каскет ти не знаеш ли за ТЕЦа бе човек.
61
1
 
7
 
! Отговори
Баба Гицка преди 1 година
ДПС - Движение за права и свободи. А за задължения нищо не се сдпоменава.
60
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Т. Е. Да сглобим прайд
59
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Респект към ДПС!
58
1
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Карайдь вече потрива рьце за работа работа с герб , но не усети , че гешев ще заработи сьщо сьвсем скоро и ще льснат аферите от списька магнитски - да се моли да не е и той там
57
1
 
6
 
! Отговори
Dip преди 1 година
DPS. ..shayka ot banditi!
56
1
 
8
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
Европейски и Брюкселски ще стане профилът на държавата когато свободните места в затворите се напълнят с членове на средновековните феодални организации ГЕРБ и ДПС.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГЕРБ И ДПС ...Защо пишеш глупости , нали сме СВИДЕТЕЛИ , как Бойко слугуваше на Ердоган и Кремъл , ЗАТОВА САЩ ГО ПРИВИКАХА , и тази скришна визита не бе обявена по Бг-медии , САЩ ОТЛЮСПИ герб !
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството пак може да европейско, българско /от български граждани/, но не брюкселско. Трагедията е, че за да се разрешат проблемите на хората, са необходими инвестиции, според повечето партии. Т.е. българските политици и икономисти не могат да се справят сами. А проблемите на хората /спиране на обедняването, достъпно здравеопазване, качествено образование, предвидима среда за развитие на бизнеса/ не се решават с оперативните програми и Плана за възстановяване и устойчивост.
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС не подкрепиха Ердоган , не го ли осъзнават , че ще бъдат отлюспени !
52
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
значи ще ходите на война
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците ще гласуват за Възраждане - никой не му харесва ЛГБТ извращенията в ЕС и САЩ
50
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Дали ви харесва или не, но ДПС е най про-ЕС партията у нас. Това е Факт.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен/52 "Прилича на каруцар ,които не знае български език но ще се ерчи и прави на голям ." - като всички европейци, нали?!
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прилича на каруцар ,които не знае български език но ще се ерчи и прави на голям .На вашите каруцарчето от хълмчетата на Неделино !
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС - това не са онези консервативни турци , а либерали и евроатнлантици.. глобалисти предатели.. така че турците да гласуват за Възраждане
46
1
 
3
 
! Отговори
мамалигар преди 1 година
Браво ве помаче нсучиса да говориш българки и турски чули помаче а не да ми фъфлиш
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Карадайъто май ще му се отвори парашута.Откога Доган не е разпределял баницата.Е,честито на наивниците,които през 2013 год.протестираха срещу Делян Пеевски.Сега тия тримата,заедно с оня,ще ви клатят открито.Досега беше задкулисно.