Мария Габриел ще предложи имена на министри, връща на Радев изпълнен мандат

Нямало логика ГЕРБ да подкрепи втория мандат
Обновена: 17 май 2023 09:22 | 17 май 2023 09:19, Камелия Цветанова
144
Мария Габриел ще предложи имена на министри, връща на Радев изпълнен мандат
Снимка: БГНЕС

Номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел отсече, че ще върне изпълнен мандата на президента Румен Радев.

Още по темата
Вече стана ясно, че ПП-ДБ и БСП няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. От „Възраждане“ са на същата позиция, като политическата сила дори не се срещна с Габриел.

„За мен сега е дошло време да преминем към следващ етап – подкрепа на правителство с първия мандат, експертно правителство за 1 година с конкретни имена. Оставам отворена за разговори с всички. Ще изпълня мандата и ще се върна при президента на Р България”, отсече Габриел.

Според нея няма политическа логика ГЕРБ да подкрепи втория мандат, който е на ПП- ДБ.

Тя увери, че целият процес по формирането на правителство ще остане публичен, както е бил до момента.

„Заставам с името и репутацията си. От 2009 г. отстоявам и в действията си своите принципи. За мен беше важно да бъдат спазени процедурите - от отпуск, до връчване на мандат, до много ясната отговорност и спазване на договори. За мен е важно да излъча същото послание, за което говоря. Не може седмици и дни да говориш, че искаш да поемеш отговорност и работещо правителство. Аз го направих, сега е ред на други”, каза Габриел.

„Всяка интерпретация за възможен друг вариант, преди да се изчерпани всички възможности с първия мандат, мен не кара да се задават въпроси и те са свързани с диалог, прозрачност, ясни принципи, за да започне страната да говори в един глас вътре и извън нея“, посочи тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
тая изгоря, та и топлото и местенце в Брюксел и то с нея. Мусю Габриел да си я гледа после .... ахахахах
101
6
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Драскачите анонимници наети да лъжат глупости простотии лъжи за жълти стотинки
100
4
 
18
 
! Отговори
Пак за герб преди 1 година
Не се хаби, Марче - няма смисъл. Да плашиш ПП че няма да ги подкрепи статуквото е безсмислено. Връщай празна папка и се махай във Франция или където ти видят очите. Нищо не си направила за България и Европа.
99
3
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До Българин Тя се пре**** ама може би не е имала избор. Кой знае ту-лу-па с какво я е държал и за къде... Какво значи че си била прозрачна, като само задкулисие и машинации, като тази с главния прокурор стана най-ясна!!! Абсурд е да си пионка по-ло-вия атлет от Банкя и да говориш за прозрачност, честност, родолюбие....
98
6
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
Тази е най *** "парче' за 2023г - не само че вече не е еврокомисар (така и никой не разбра каква полза имаше от нея за БГ) но и не стана Премиер ))) Пълен АУТ от всичко)))но както са казали -алчността има граници--- интересно е кой е мъжът и ?? и дали е френски евреин собственик на доста банки --и дали ционистите не Я сложиха в тази позиция вярвайки че ТЯ ще спечели))0 Има много мрак около тази особа!!
97
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Как яко се пре*ба таз ...
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само с еврогейтски атлантически мантри не се управлява държава изпаднала в тежка криза във всички сфери на политическия,стопанския и образавателен живот. Когато в един бардак работата не върви не се сменят леглата , а се сменят жриците...
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между двете първи не може да има съюз, едната ще унищожи др. Общо правителство и поддържане между тях, ще заличи една от тях.
94
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разкарайте я тая парашутиска само дразните Народа ! -та щяла да предлага,да уволнява,да управлява ? -коя си ти мо ? от къде се взе ?
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще връщала жирафката. Какво ще върне като няма какво да върне. Най-много в Брюксел да се върне...
92
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Като дойде Габриел ние българите ще живеем в еднофамилни къщи покрити със соларни панели със софтуер контролер на оупън соурс с изкуствен интелект и всеки сам ще си прави ток без пари! А с тока от другите вятърни централи и соларни панели ще произвеждаме водород с който ще караме водородни джипки. Само да дойде Габриел и ще въведем зелената икономика и ще живеем щастливо в демократично и западно ориентирана България и всеки ще кара зелена водородна джипка или тесла и ще живее в красива еднофамилна къща, а не в соц-панелка.
91
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
СУПЕР НАГЛИ СА!!! ОЧАКВАТ , ЧЕ С ПОДКРЕПАТА НА ПАТЕРИЦИТЕ СИ ДПС И ИТН ЩЕ МИНЕ :D А ДРУГАТА ПАТЕРИЦА ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ ГЛАСУВА ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ :D
90
6
 
30
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Какви принципи отстояваш,като лабораторията на мъжа ти нареди да се избият всички животни в България и да оставиш толкова хора без поминък,да може да ядем на ЕС прясно размразени меса на по 6 месеца блъскани с хормони.За тези които не знаят да проверят за лабораторията на Франсоа Габриел.
89
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Третополово еврогггеййско изчадие, токова удобно на либерастийо-дегенерастията. Продължават да поГРОБват България.
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искахте да се отрече те от дявола, но той неще.Много ВИ обича и няма да стане.Отричаш ли се от сатаната?-Да! ,
87
4
 
16
 
! Отговори
Край преди 1 година
Тая жалка дълговрата женица не разбрала, че е недопустимо еврокомисар да политиканства в отделна страна -член на ЕС. Европейската комисия и поискала оставката и тая седна на земята. Коста К - първа политическа сила.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както няма и логика ПП да ви подкрепи след като яростно сте ги плюли и клепали по всички телевизии и радиа на мафията. Карма! Или всичка онези на които сте съсипали и окрали бизнесите. Всички онези, които сте изгонили и ограбили.
85
2
 
22
 
! Отговори
Бай Марин преди 1 година
Хората искат да върнете парите, за друго не им трябвате
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази като говори си личи, че е минала през школата.
83
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марчето е подкована от Брюксел. Няма майтап. Ще направи правителство!!