ПП-ДБ: ГЕРБ няма да участва в кабинета ни, не решават проблемите

Проблемите в правосъдието са заради намеса на политици, каза Арабаджиев
17 май 2023 09:55, Анисия Иванова
32

Изпълняваме обещанията си - когато сме казали, че няма да направим правителство с ГЕРБ, го изпълняваме. За да има работещо правителство, трябва да има политическа отговорност, да се знае кои партии застават зад кабинета. Наивно е да смятаме, че едни експерти, които нямат политически опит, ще вземат важните решения.

Така депутатът от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Искрен Арабаджиев коментира в студиото на "България сутрин" решението на коалицията да не подкрепи първия мандат на ГЕРБ-СДС.

Още по темата

Според него, за да се променят нещата в страната, са необходими хора, които имат смелостта да се борят с мафията.

"ГЕРБ не трябва да бъдат в изпълнителна власт, доказаха се като негодни да ни докарат в сърцето на Европа - и по доходи, и по стандарт на живот. След три техни мандата продължаваме да сме най-бедните в Европа", изтъкна гостът.

Пред Bulgaria ON AIR Арабаджиев подчерта, че ситуацията в държавата е тежка, а за да събере коалицията им подкрепа с втория мандат, трябва да свали картите и да представи визията си.

"В момента топката все още е в ГЕРБ. Ние ще проведем разговори с всички партии, за да търсим подкрепа. Ще продължим линията си и няма да позволим участие на ГЕРБ или техни министри в нашето правителство. Те не могат да решат проблемите на страната", посочи депутатът от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България".

Арабаджиев отбеляза, че голяма част от проблемите съдебната система и прокуратурата се дължат на вмешателството на политиците от началото на прехода досега.

"Ще предложим кабинет с втория мандат, но трябва да имаме гаранции, че определени реформи и законодателни промени могат да се случат. Готови сме да работим в НС, да изберем независими професионалисти, които да чистят съдебната система. Как да имаме доверие на ГЕРБ, като се разбрахме за ротационно председателство на НС, а ГЕРБ вече месец и половина отказват да изберат нашия председател на правна комисия?! Очаквахме да си спазят обещанието", обясни Арабаджиев и допълни, че не са обсъждали промяна в предложението им за министър-председател.

Според депутата сега има по-големи шансове за съставяне на правителство от предходния парламент. "Единият вариант е коалиционно мнозинство, другият - правителство на малцинството. Ние можем да поемем отговорността", заключи Арабаджиев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 10 месеца
На тия какви ли не коалиции им се привиждат. Яд ги е обаче, че никой не иска да се коалира с тях, защото са просто едни измамници. Добре, че спонсорът на ДБ и ПП е един и същ, за да могат да продължат да драпат в политиката на страната, но при следващите избори ще останат отвън да гледат парламента.
27
0
 
0
 
! Отговори
Рали преди 11 месеца
Не е истина колко са заблудени ПП и ДБ
26
0
 
1
 
! Отговори
Павел преди 11 месеца
Явно е, че ПП-ДБ нямат реална представа за случващото се. Те продължават да ламтят за власт и пари.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Уф, детската градина реве да и дадат самолета, дето прелита над нея в небето. Ама сега на секундата, веднагически!
24
1
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
ХАХАХАХАХАХАХАХАХА СПРЕТЕ ДА РАЗИГРАВАТЕ БЪЛГАРИЯ ШАРЛАТАНИ
23
2
 
15
 
! Отговори
Майора преди 11 месеца
Абе Искрене още ли вярвате че мамините и таткови синчета можете да управлявате , след като тотално се пеовалихте за 7 месеца , доведохте страната до фалит о сегашното и положение? И какво искате управление , но ГЕРБ да ви подкрепя? Още не сте дорясли да управлявате! Пък и нищо добро не ни очаква от шарлатани , мошеници и доносници , подкрепени от олигарсите!
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кабинет на малцинството се прави примерно ако имаш най-малко 110 депутата и да има поне 2-3 малки политически сили които имат интерес да стоят в парламент. Но с 60 -тина да се пъчиш и да искаш нещо е малко смешно и по детски наивно или просто се прави за да се имитира дейност за пред електората ...
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе льольо, къде виждаш ти ваш кабинет. Шефът ти даже вече конституцията започна да променя. Спрете да се друсате и ще прогледнете.
20
1
 
9
 
! Отговори
Обещанието преди 11 месеца
Да не подкрепят герб си го изпълняват, но що трябваше да се разговарят бавно и безсмислено, щом е ясно от самото начало, че няма и няма, квото и да става, каквито и джентълменски споразумения да изпълнят, ние не сме джентълмени и няма да подкрепим вашето правителство, щото така, няма пък герб са си виновни,че ни повярваха. Ай сега и малцинствено правителство ще предложим
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП за следващите избори са избрали вече какво ще пише на плакатите им: "Пари,пари и пак пари! Дайте ни парите си и светът ще бъде наш!!".
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Промяната идвааа и е с аромат на свежи фе.к.алиии. Вижте само тропчовците, вижте татковците на стою, гелосания, сабрутя, кирчо всичките хора от народа и честни бизнесмени бухахахаха. До един измамници и тарикати, по-гладни и по-нагли от гербавите. Честито ба.л.ци
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А бе с такива миау,миау и ни налево ,ни на десно, ще ви изчегъртат преди ГЕРБ!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хубавото е, че вие променливите няма да направите кабинет. ГЕРБ и ДПС ще се разберат с комунистите когато радев им даде третия мандат.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вас ппДБ ще ви глътнат Възраждане още през август на следващите избори!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия на изборите ще заемат почетното трето място!
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хубаво е да се изяснят доста факти освен около делата им в последния кабинет на коалиция NEXO -Кирил Петков и Христо Иванов и компания. Например врътките с МЕТ за внос на газ, например Български пощи, например финансирането по линия на НЕКСО, например 9-те милиарда, които офукаха за няколко седмици края на 2021 година, например завода за електромобили, например стотиците милиони евро за украинските бежанци, например ББР и още и още. Това са все важни въпроси, на които българското общество очаква отговори.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
убаво е да се изяснят доста факти освен около делата им в последния кабинет на коалиция NEXO -Кирил Петков и Христо Иванов и компания. Например врътките с МЕТ за внос на газ, например Български пощи, например финансирането по линия на НЕКСО, например 9-те милиарда, които офукаха за няколко седмици края на 2021 година, например завода за електромобили, например стотиците милиони евро за украинските бежанци, например ББР и още и още. Това са все важни въпроси, на които българското общество очаква отговори.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП-ДБ НЯМА ДА УПРАВЛЯВА, СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ И СА КОМУНИСТИЧЕСКИ МАРГИНАЛИ
10
1
 
21
 
! Отговори
Гледна точка преди 11 месеца
Боже мили, и тези щели да ни предложат правителство от професионалисти, които да решават проблемите. Ами на, ГЕРБ подкрепиха вашия кандидат за шеф на правната комисия, ама вижте го хубаво този Стою. Такива ли ще са ви професионалистите? Боже опази, значи ни чака още по-голяма катастрофа.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП-ДБ говорят и се държат, все едно имат 150 депутата. Те няма да подкрепят никого а ще управляват самостоятелно. Приличат точно на Възраждане по изказванията си.